Mina tankar till Momarkens v75. » 21 mars | Joakim Eriksson -…

Mina tankar till Momarkens v75.

Förra lördagen spelade vi in drygt 30.000kr på mina andelar och en fin slant tillbaka

Denna helgen siktar vi riktigt högt. Jag har plöjt lopparkiv, både svenska och norska, och jag har hittat riktigt fina drag. Mycket bra information strömmar in från Norge hela tiden och de flesta av dom bekräftar mina egna.

Mina tre olika andelar hittar du här.

V75.1

6 Dooleys U.N.G gjorde ett riktigt bra lopp senast utan att räcka till. Han gick i mål med alla krafter sparade och ska absolut räknas väldigt tidigt i detta gäng. Kommer förmodligen gå med jänkarvagn denna gång.

2 Moruga är i riktigt fin form och är stark som en oxe. Senaste loppet klarade han inte av omstarten och galopperade dessvärre. Går han bara iväg felfritt så blir han livsfarlig. Distansen är han gynnad av då han kan ta det lite lugnt till en början.

10 Sphinx Dinverne fungerade inte alls senast när han var tvungen att gå med brodd. Till denna start så kommer man förmodligen att plocka bort alla skor så han får gå barfota, vilket är ett stort plus. Hänger de samtidigt på en jänkarvagn så är det nästan hästen att slå i loppet. Stark och kan avsluta riktigt bra.

12 Wayne Brogård har ett riktigt bra kunnande och en riktigt fin kapacitet. Gjorde bra ifrån sig senast och har då gått framåt i formen med det loppet. Jag anser att han är nästan den bästa norska hästen i fältet. Det ska bli intressant att se hur han står sig mot våra svenska ekipage.

V75.2

6 In Hålerud gör bra lopp varje gång. Hon skulle missgynnas om banan blir tung och krävande. Men annars är hon riktigt snabb ut i voltstart och trivs i ryggar. Får hon bara ett fint och snabbt lopp så kommer hon plocka ner väldigt många på upploppet.

3 Towandas Classic är en startkanon och kommer förmodligen få spets. Det är en stor anledning till att jag har henne så pass högt i rankingen. Hon trivs längst fram och gör oftast ett riktigt bra jobb. Kommer även gå barfota runt om till denna start.

11 Miss Åslanda har blivit behandlad sen senaste starten då hon fick problem med ett ben. Tränat i lugna tempon inför detta men står absolut inte chanslös. Hon är snabb ut och i och med att hon står på springspår så kommer det gynna henne en hel del. Kommer hon fram som hon ska så lär hon vara med på målfotot, kanske även först!

4 Balaine gör stabila insatser varje gång och hon blir bättre och bättre. Det som gör att jag varnar för henne denna gång är att hon förmodligen ska gå med urryckare för första gången. Man ska prova det i träning nu innan och om hon svarar bra på det så kommer det bli en fin extraväxel.

V75.3

1 Adiago Trot gjorde ett fin lopp senast och han gick framåt fint i och med det. Man går för ledningen och man tänker inte släppa till någon. Distansen passar honom perfekt bara han hushåller med krafterna. Vi har sett flera gånger hur explosiv han kan vara på upploppet när man växlar ner. 

2 Global Takeover är en snabb rackare från start oxå men här får han nog nöja sig med rygg eller dödens. Han gör jämna lopp varje gång och har en otroligt fin grundkapacitet. Han gick i mål senast med krafter kvar och är nog den värste konkurrenten till vår spik.

8 Super Photo Bood är en riktigt fin häst som jag gillar skarpt. Förra loppets galopp berodde på att han inte tog tag i bettet i starten. Han gjorde då ett bra lopp i skymundan och kändes kanonfin. Jag tror man kommer försöka att köra på en del redan från början för att skapa sig en bra position fram till det långa upploppet. Denna start så aviseras det jänkarvagn, vilket han hade senast han vann på Solvalla. En spännande kantboll som måste med vid gardering.

V75.4

6 Roli Eld har en straffspark i detta gäng anser jag. Jag kan inte se något scenario där han förlorar. Förra loppet tog han in en hel del på Ulsrud Tea över upploppet vilket är groteskt starkt. Det finns inget sånt motstånd alls här. Omgångens bästa spik!

1 Trippson Ö.K är inne i en riktigt fin period nu. Han tränar på ett annorlunda sätt och går fina intervaller. En intressant ändring till denna start är att man väljer att rycka bakskorna. Det är den bakansen ha hade när han slog sitt rekord sist.

10 Eldvin har fortsatt fin form och gjorde ett jättebra lopp senast. Även om jag inte tror att han kan vinna detta så kan han absolut vara på pallen här.

V75.5

1 M.S Triple J är i sitt livs form just nu. Senast vann man med 30 meter trots en 11-tid första varvet. Då var han lättad från järnskor till aluminiumskor, till denna start så rycker man allt. Barfota runt om! Jag kan bara tänka mig vad det kommer kunna göra med honom och vilka tider han kan gå. Ett bra spikförslag till en vettig procent i nuläget.

12 My Dream Art vann på ett fint sätt senast. Han känns fortfarande jättefin nu efteråt rapporterar stallet. Däremot så har de fått ett riktigt dåligt utgångsläge från spår 12. Men med bra fart på tillställningen och bra klaff i loppet så ska man inte räkna bort honom.

5 Crackajack gjorde ett riktigt fin lopp senast. Han såg fin ut hela tiden och ledde in på upploppet men tog tyvärr slut. Blev dessvärre slagen med en nos. Formen är ändå fin och han ska verkligen räknas här. Man hoppas kunna köra honom barfota runt om.

10 Mega Star vann helt okörd senast, alla krafter sparade och formen är kanon. Han har en riktigt vass avslutning och det långa upploppet är verkligen till hans fördel. Även här hoppas man kunna köra barfota runt om.

V75.6

4 Pastore Bob ser ut att bli omgångens största favorit. Förra året på Momarken så vann man enkelt från spår 4 i bronsdivisionen, men denna gång är det guld. Han har klättrat enormt i klasserna senaste året med besked. Kommer man till spets här så är väldigt mycket vunnet, men det är inte säkert man gör det. Det finns flera startsnabba invändigt som inte tänker ge bort någonting gratis. Det är i alla fall en riktigt bra vinstchans och lite av en chansspik tycker jag nog att det är.

9 Lionel N.O är en riktigt världsstjärna som kommer ge favoriten en riktig match. Han trivs bra på Momarkens travbana och känner till den väl. EN intressant ändring som man väljer att göra är att slänga på ett helstängt huvudlag, som han endast haft två gånger tidigare, i Elitloppet. Annars gynnas han verkligen av det långa upploppet där han kan trampa ifrån rejält. Det kommer bli en grym fajt att se.

2 Donatomite är en stjärna han oxå. Han trivs bra på banan och har tyvärr inte det bästa utgångsläget då han trivs absolut bäst i spets. Blir nog svårt att nå dit nu. Men med rätt klaff i loppet så kan han vara med långt fram.

5 Madelen L.T.C är det enda stoet i guldloppet denna gång. Endast 3,06% av alla guldlopp vinns av ett sto. Men det är ändå debut denna starten och jag tror hon kan göra ett riktigt bra lopp. En kantboll med extra skruv kanske?

V75.7

9 Ecu De Mieloui är hästen att slå i den avslutande avdelningen. Han har vunnit 7/10 lopp i karriären, alla de 7 så har Eirik Höitomt suttit bakom och styrt, han har vunnit 5/7 på distansen och 1/3 från bakspår. Det sistnämnda är väl det enda som talar emot kan jag tycka. Men det är verkligen en toppchans och de andra ekipagen får nog svårt att stå emot.

2 Marcello Wibb har nu ett lopp i kroppen efter vintervilan. Han gjorde det riktigt fint och slutade 2a bakom favoriten Upset Face. Han gav ett bra formbesked direkt och kommer räcka väldigt långt i detta lopp. Johan Untersteiner är optimistisk och tror på en riktigt fin placering.

8 Derby Simoni har visat fin klass i vinter och gjort några väldigt fina lopp. Utgångsläget här drar ner chanserna en hel del. Men barfota runt om om banan tillåter och jag tycker han ska kunna vara minst 4a i detta annars rätt så öppna lopp.

7 Tassen H har överraskat i år och gjort 4 st riktigt bra lopp. Han kommer från 2 segrar och självförtroendet är på topp. Det starkaste vapnet är spurten, kommer han bara bra in på upploppet så skulle han kanske kanske kunna plocka ner samtliga. Snudd på ospelad i nuläget till endast 2%.

1 Tyfon Brodde kommer köra direkt från start så länge lampan lyser. Man räknar nog med att ledda detta lopp länge men jag själv tror inte att segerchansen är speciellt stor. Med på lappen vid gardering med 4-6 hästar tycker jag.

Om ni gillar mina tankar och ideèr så är ni varmt välkomna att spela med på lördag.

TIllsammans mot miljonerna!

Share post

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Welcome Offer
Upp till 1250 SEK i Spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Website: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

V86 på Visby travbana som har Sveriges kortaste upplopp på en 1000 meters bana. Ledning inför upploppet blir lite extra viktig här. Goop är i ... Läs travtips