Mina tankar kring v86 Åby/Solvalla 5/12 » 5 dec. | Joakim Eriksson -…

Mina tankar kring v86 Åby/Solvalla 5/12

Vi har en riktigt fin omgång framför oss denna vecka på V86. Många fina ekipage kommer ut och gör upp om fina pengar.

Det som är nytt för denna gång är att jag blivit tilldelad en ny andel, Jockes All-In. En andel på 10 andel där en andel kostar 1000kr. Alltså dyrare andelspris men endast 10 andelar. Så mer pengar till oss när det sitter. Jag kommer spela den både på v86 och v75.

Mina tre olika andelar hittar du här.


V86.1

Vi inleder omgången med ett stolopp över sprinterdistansen 1640 meter och knapp favorit just nu är 6 Kindy Cane som har en riktigt fin rad bakom sig. Dock finns det ett stort minus på alla Heiskanens hästar nu när vintern börjar komma. Och det är att träningsförhållandena blir inte de samma. De brukar prestera lite sämre när det blir kallt och framförallt snö. Därför rankas Kindy Cane ner lite i rankningen. Jag tror istället mest på 2 Ofelia O.E från Peter Untersteiner. Hon gjorde ett kanonfint lopp senast men fick stryk av en smygkörd häst över upploppet. Kapaciteten och formen finns där.

7 Melissa Montoya från stall Lövgren är riktigt bra. Dagsformen på stallet är otroligt bra och Melissa ska absolut med på lappen vid gardering. Hon kan mycket väl plocka ner dom över upploppet här.


V86.2

Ett sprinterlopp över 1640 meter bilstart. Vi har en bra favorit nu i form av 5 Largo. Han har gjort fina insatser hela året och är en befogad favorit. Han är van att gå med skor på sig så det är inget minus för honom. Detta kan vara en bra chansspik för dom som kör det lilla systemet. Den som är snabbast ut i detta gäng och som jag tror spetsar är 2 Global Thunder, tror dock inte han kommer få leda speciellt länge innan favoriten kommer och tar över taktpinnen. Den stora varningen i loppet är 9 Talassio. Han närmar sig toppform och har fått ett fint läge att smyga med längs sargen här. Han har en ruskig spurt att ta till så han måste med vid gardering.


V86.3

Ett fint lopp i B tränarserien över 2140 meter bilstart. Just nu är 9 Belong Life favorit på 31%. Han har visat kanonform nu under hela hösten och har dessutom blivit uppfräschad nu extra till denna start. Spåret klagar man inte på speciellt mycket nu när det är medeldistans. Det här är hästen att slå! Jag tar fram hammaren och svingar den så högt jag bara kan och slår in omgångens bästa spik!


V86.4

Ett riktigt fint treåringslopp där jag hittar två ekipage som höjer sig över mängden. Tipsettan är Nurmos 6 Amerindienne som har gjort det mesta rätt. Med 4 av 5 segrar så är det hästen att slå. Vid förlusten så galopperade han tyvärr i sista sväng som överlägsen ledare. Den som är värst emot är 2 Tokarev som formodligen kommer få ledningen. Kommer nog leda en bra bit men kommer nog få svårt att stå emot favoriten. 

Någon som man ska hålla ögonen på som kan utmana och som kommer med kanonform är 3 Mr. Clayton J.F. Att det är skor runt om är absolut inget minus här och han kommer vara med och kriga långt fram.


V86.5

Förstastrecket här är 6 Livi Nam Nam som gjorde ett riktigt fint lopp i skymundan sist. Han är lite smygkörd hela tiden men denna start så tänker man satsa lite. Han har gjort sina absolut bästa lopp med skor runt om så det är ett plus för honom. Främste motståndare är 9 Zohar Font. Han är inte alls att lita på, väldigt galoppbenägen av sig. Men skulle han gå felfritt så är han otroligt stark och rejäl.

1 My Bear Prince är en lite strulpelle som gör precis som han vill. Men om han funkar så är han absolut att räkna med. Senaste loppet så rekordsänkte han sina tider och galopperade dessväre pga av störning. Med på lappen vid gardering.


V86.6

Ett väldigt ojämt lopp över 2140 bilstart. Den stora favoriten 2 Short in Cash går ner rejält i klass här och det är lite svårt att se vad som skulle kunna hända för att han ska förlora. Debut i ny regi för Björn Goop och hans stallform är inte speciellt övertygande just nu. Men å andra sidan har han varit där väldigt kort tid. Ett bra spikförslag där kanske endast galopp är emot emot seger.

5 Roofparty är Kevin supernöjd med. Han kommer med toppform och har fått ett riktigt fint utgångsläge. Han är riktigt snabb ut bakom bilen och kommer förmodligen komma till spets. Skor runt om är han van att gå med så det tar inte ner några chanser. Roofparty är den främste utmanaren till favoriten, och om man inte spikar så måste han med på kupongen.

11 Pontiac S.W vann i överlägsen stil senast från ett liknande läge, dock lite tuffare emot denna gång men ska ses med chans vid klaff.


V86.7

Ett fint lopp i bronsdivisionen med några riktigt bra ekipage. 4 Tropicana Ås har haft en väldigt fin sommar och höst på banorna. Med 4 av 8 segrar så ser jag detta sto som favorit. Hon har visseligen tagit sina segrar barfota runt om men med ett par lätta aluminiumskor så ska det inte kunna göra så himla stor skillnad. 1 Happy Steel har riktigt fin form men jag tror att det är lite för tufft motstånd för henne. Hon är inte speciellt snabb ut så hon lär sitta fast.

7 Smevikens Cruiser avsluta som riktigt fin tvåa bakom en otroligt bra Laskari senast. Streckad till endast 5% nu gör att han måste med på lappen.


V86.8

Vi avslutar dagens tävlingar med ett klass ll försök över 2640 meter. Jag kan se tre hästar som höjer sig lite över de övriga ekipagen.

4 Moses har 4/8 segrar och gjorde ett riktigt fint lopp senast. Nu ska han göra debut i distansen och dessutom mot äldre hästar. Men de värsta konkurrenterna har fått sämre spår så det är en stor fördel Moses som även är riktigt snabb ut.

7 Copertino V.W är van att gå med skor och har tagit 2 av sina 4 segrar med skor runt om. Distansen tål han bra och han får gälla som främsta hotet mot vår tipsetta.

1 Sugarcraft är betydligt mer stabil med skorna på, och om man laddar från början med honom så kan han leda detta länge. Ett varningens finger i ett annars rätt så öppet lopp.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.