Mina tankar kring V75 Bergsåker. » 8 dec. | Joakim Eriksson -…

Mina tankar kring V75 Bergsåker.

V75 Bergsåker och riktigt fina lopp. I onsdags på v86 så räknade vi in 6 rätt på den stora andelen och lite pengar tillbaka. Vi är där och nosar hela tiden och snart kommer det smälla till är känslan. Idag lär vi få se riktigt tuffa lopp på kladdig och tung bana. Jag tror att det kan skrälla till rejält idag och betala bra för 7 rätt.

Min nya andel Jockes All-In har v75 premiär idag och den kommer spelas med en spik endast. Ett stort och bra system på endast 10 andelar.

Mina tre olika andelar hittar du här.

V75.1

Vi inleder dagens jackpottomgång med ett lopp i Bronsdivisionen över 2640 meter voltstart. De bästa hästarna som jag tycker, startar från bakspår. Min tipsetta är 10 Volocity De Vie som skulle platsa i Silver. Loppet senast fick han spets tidigt och ledde hela vägen in över linjen. Det kanske inte va det tuffaste loppet han gått men han såg riktigt fin ut och hade krafter kvar i mål. Klar tipsetta. En av utmanarna är 4 Sir Henry P.Hill som om han kommer iväg felfritt sitter i spets. Han har lite svårt med auktionen i just voltstart men trampar han i väg fint så är han snabb ut. Dock kommer Jorma köra på från början med Volocity och kommer med största sannorlikhet sitta i ledningen efter en liten bit. Där blir han väldigt svårslagen och jag anser att det är en riktigt bra spik i omgången.

Varning här blir för 11 Importedfrmdetroit. Han har riktigt fin form, vinter är hans bästa årstid och han är van att gå med skor. Dessutom har man siktat på just det här loppet en längre tid. Kan absolut blanda sig in i segerstriden.

V75.2

Jag tippar 4 Tsar Brodde som förstahäst här. Han är stark och rejäl och tål att göra jobbet själv om han måste. Med segrar i de 2 senaste starterna så är formen riktigt fin. Denna gång sitter Örjan upp bakom och det tror vi passar Brodde perfekt. Tätt efter så har vi 6 Budets Lasse som har utvecklats riktigt fint hos Ville. Senaste loppet vann han på ett övertygande sätt och slog bland annat Bear Hope och Ontrack Hes Back. Han ska absolut räknas.

Varningen kommer för 1 Avantis Red Witch som jag tror kommer spetsa här. Hon trivs absolut bäst i ledningen och ifall de kommer dit så kör dom där så länge de bara kan. Kan vara med långt fram på målfotot vid klaff.

V75.3

Gulddivisionen över 2640 meter bilstart. Just nu så finns det en favorit som är streckad på 73%. Det är alltså 3 Zenit Brick som har full form och kommer hit med fint självförtroende efter att ha kommit 2a senast efter Nadal Broline i finalen. Zenit kommer nog att får spets rätt så lätt här och leda loppet väldigt länge. Stallet tror på seger men jag delar inte riktigt deras entusiasm. Jag håller istället 10 On Track Piraten högst. Han gjorde ett riktigt fint lopp senast utan att räcka till fullt ut. Men om banan blir kladdig och tung så är det hästen att slå. Denna gång blir det även en ny kusk upp i form av Oskar J Andersson. Jag spikar!

Det finns två varningar i detta lopp. 8 Digital Ink som har riktigt bra form och som gynnas av distansen samt att det är skotvång, den andra är 4 Edward Ale där stallet tror mycket på att de kan vinna det här guldloppet. Med det i bakhuvudet så ska dessa två med vid gardering.

V75.4

12 Månprinsen A.M kommer till Bergsåker för att visa upp sig. Startar från 40 meter tillägg över distansen 2140 meter. Det lyser form om honom och jag tror han är helt ostoppbar. Han är van att kliva runt övriga fältet och det kommer nog således blir samma sak denna gång. Dagens bästa spik! På start så har han lite motstånd av 2 Järvsöodin. Han har fin form enligt tränaren men att de ska rå på prinsen tror han inte. 

Varningen för 5 Sippson som visat riktigt fin klass senaste tiden med 4 raka segrar. Dock kuskminus denna start när Kenth Åkerlund sitter upp bakom. Dessutom har han aldrig mött så här tufft motstånd tidigare.

V75.5

Klass l försök över 2140 meter bilstart och det är ett riktigt jämt lopp och lite svårt att bena ut. Jag håller 3 Ramon Dekkers högst i detta gäng. Han galopperade bort sig direkt i finalen senast och får hänga sig kvar i klassen ett tag till. Formen är riktigt fin och om han skulle komma till spets eller ledningen efter bit så blir han svårstoppad för övriga. Klart förstastreck. 2 Yrr har visat bra klass och form sista tiden, vann på ett övertygande sätt senast på Umåker med krafter sparade. Kommer han bra till i loppet så är det en av flera som kan vinna. Jag tror även inte att det är omöjligt att han kommer till spets här men lär få släppa till Ramon.

Varningen för 4 Scarpetta som verkar helt bortglömd av spelarkollektivet. Hon gick en hejdundrande lopp senast på kanontid och även sparade krafter i mål. Tränar bra och formen ska sitta där.

V75.6

På start så hittar vi min tipsetta 2 Walkie Talkie. Hon står bra inne i loppet och har ett fint utgångsläge. Det finns lite frågetecken runt att hon måste gå med skor. Hon har inte funkat fullt ut med det tidigare. Men på kapacitet så tippas hon ändå först. Den främste utmanaren hittar vi längst ner i fältet. Från spår 15, och ensam i volten, har vi Ginny Weasley. Hon visat fin kapacitet och hårdhet sista tiden och det känns som att hon står på tur för att vinna nu. Att hon måste gå med skor är inget minus då hon är van att göra det. Det kan bli tufft att runda alla men det är inget som hon inte klarat tidigare. Ett måstestreck på kupongen till den låga procenten som hon står i just nu.

Varningen för 7 Miss Golden Quick som spurtade ursinnigt senast på Östersund. Hon tog många över upploppet och slutade på en fin andraplats en halv längd bakom segraren Digital Engine. En spännande kantboll! En annan kantboll är spetsvinnaren 1 Selma Töll som har hela 4/9 spetssegrar och har riktigt fin form nu dagen.

V75.7

Vi avslutar denna fina omgång med Silverdivisionen och ett lopp över 1640 meter bilstart. Jag håller 4 Magnifik Brodde högst av alla ekipage här. Han tog en riktigt fin seger senast på just Bergsåker och formen sitter där. Jag tror även han kommer till spets och får bestämma mesta delen av loppet. 9 Disco Voltante spurtade ruskigt fint senast in på en fin andraplats bakom Chief Orlando på Solvalla, formen sitter där och man tror i stallet på väldigt goda chanser idag.

Varningen kommer här för 5 Mr.Perfect och Kevin Oscarsson. Han funderar absolut bäst med skor runt om och formen är på topp. Ett fint skrällbud i avslutningen till endast 3%.

Där har ni mina tankar, hoppas ni gillar dom. Rygga gärna mina system idag, känslan är att det smäller för oss när som helst.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips