Joakim Eriksson » Travtips - Travstugan.se
  • Hem
  • Joakim Eriksson

Intervju med Joakim Eriksson

Hur väljer du spikar?

När jag letar upp mina spikar inför varje omgång så utgår jag alltid ifrån min egna statistikranking. Därefter så går jag igenom lopparkivet och kollar de 5 senaste starterna på aktuell distans. Är intrycket bra på ekipagen samt att rapporterna från tränaren med bland annat form och utrustning stämmer överens så känns spikarna klara.

Travtips efter magkänsla eller statistik?

Statistik ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Man kan se väldigt mycket med siffror och statistik som man annars missar.

Om man jämför till exempel ålder, kön och startspår i ett tidigare lopp på samma distans och bana så ger det en väldigt bra hint om ett ekipage har chans att vinna ett lopp.

Vilken statistik är mest intressant?

Den viktigaste statistiken för mig är hur ekipaget har gått från fram/bakspår tidigare, samt aktuell balans kontra tidigare balans.

Vilka är dina 3 bästa tips till en travtips-nybörjare?

  • Lyssna på tips, titta och jämför med tidigare starter.
  • Spela aldrig mer än vad du har råd att förlora!
  • Skapa dig ett nätverk med likasinnade traventusiaster. Alla är bra på olika saker, plus att trav blir så mycket roligare tillsammans.

Aktuella travtips av Joakim Eriksson

Hallå mina vänner.Idag kommer vi få se världens största galopplöp på den magiska banan Gulfstream Park i Florida där 12 ekipage ska slåss om hela 3 ... Läs travtips

Avdelning 1 – 3 Donners Am satt fast senast på V75 med alla krafter sparade. Uffe Ohlsson upp nu och spännande läge. 5 Merritt fick inget roligt lopp ... Läs travtips

Gamla travtips av Joakim Eriksson

Travtips