Spela på ATG Tillsammans (Uppdaterad Guide med Tips)
Medel

Spela på ATG Tillsammans

Det roligaste som finns är att vinna tillsammans. På ATG Tillsammans kan du skapa ett lag och spela tillsammans med nära och kära utan allt krångel med betalningar. Du kan också gå med i ett befintligt lag. Travstugan har ett stort ombudslag med tusentals medlemmar och där kan du köpa andelar av våra duktiga spelläggare. Nedan kan du läsa hur ATG Tillsammans fungerar.

Atg Tillsammans guide

Därför ska du spela V75 och V86 på ATG Tillsammans

Lättare att vinna tillsammans? Ja, det är faktiskt en sanning i det när det gäller poolspel som V75 och V86. Spelar du tillsammans med andra lägger ni helt enkelt ihop era insatser och har därför råd med ett större system - vilket även innebär att vinstchansen ökar.

Exempel om du spelar själv

Ponera till exempel att du ska spela själv och lägger 96 kr på ditt V75-spel, som då skulle kunna se ut enligt kupongen nedan. Det totala antalet hästar som du har markerat är sjutton stycken.

192 rader 96 kronor

Exempel om du spelar på ATG Tillsammans

Ponera att du istället för att spela själv för 96 kr på V75, köper en andel i ett större system som kostar 960 kr. Du har då en tiondel i systemet och det totala antalet hästar på kupongen är tjugoåtta stycken istället för sjutton - som du skulle haft på ditt egna system. Vinstchansen är genast mycket större. Något som även blir tydligt på kupongen här nedan.

1920 rader 960 kr

Hur mycket kan jag vinna på ATG Tillsammans?

Hur mycket du kan vinna beror helt på hur många andelar systemet är uppdelat i och hur många andra system som hittat den vinnande raden - i tillägg till hur mycket pengar som finns i vinstpotten att spela om förstås. Faktum är dock att en lång rad storvinster i miljonklassen har kammats hem just genom andelsspel via ATG Tillsammans. Till exempel när Travstugans egen spelexpert spelade in 2,3 miljoner kronor till sina andelsköpare i samband med en V86-jackpot under våren 2019 och vann överlägset mest i hela Sverige. Vinstchanserna ökar alltså om du är med på ett andelsspel, men du behöver dela en eventuell vinst med andra. Det är dock möjligt att köpa flera andelar i de flesta systemen på ATG Tillsammans - om du strävar efter riktigt stora pengar och inte själv har tid/ork/lust till att komponera ett eget system. Att vinna pengar på travspel kräver dock alltid en portion tur oavsett storlek på systemet, vilket är viktigt att understryka. Det är därför klokt att aldrig spela för mer pengar än vad du har råd att förlora.

Såhär spelar du på ATG Tillsammans

Travstugan har tagit fram en enkel guide för hur du går tillväga när du vill spela V75 och V86 genom ATG Tillsammans. Redo för att vara med i jakten på miljonerna? Nu kör vi!

Guide för att spela på ATG Tillsammans

Skapa konto

Först behöver du bli medlem här:

ATG Tillsammans eller AB Trav och Galopp

Sätt in pengar på ditt ATG-konto

När du har loggat in, klickar du på ditt namn uppe i det högra hörnet och väljer fliken "sätt in pengar". Du kan göra insättningar från bank-/kreditkort eller via Internetbank.

Observera att det kan vara klokt att redan nu förbereda sig för eventuell vinst genom att även registrera ett bankkonto för uttag. Välj då istället fliken "Mina pengar" samt "Uttag".

Välj lag

När du har skapat ett konto och gjort en insättning är du redo - nu gäller det bara att hitta ett bra lag med duktiga spelläggare. Till exempel Travstugans andelslag "Direkten Ryd".

Det går givetvis bra att vara med i flera lag.
Begränsningen som ATG har satt är medlemskap i upp till 45 stycken olika lag.

Dags att köpa andel

När du har hittat ett lag som du tycker känns spännande gäller det sedan att välja en andel som passar din plånbok - utbudet är stort! Varje spelläggare (personen som gör själva spelkupongen) har olika strategier för att hitta alla vinnare - det kan t ex. handla om att följa statistik etc.

Ett tips är att kika efter stjärnor. Max antal stjärnor en spelläggare kan ha är 3 stycken. Vilket innebär att denne är bland de främsta spelläggarna. Men även någon med färre stjärnor kan givetvis vara skicklig, samt ha turen på sin sida just den här omgången.

Logga in

Om du mot förmodan skulle bli utloggad när du har skapat ditt konto, loggar du in igen. Vilket du gör genom att klicka på fliken uppe i det högra hörnet som heter just: "Logga in". Antingen via BankID eller ditt användarnamn och lösenord.

Observera att du behöver logga in via ATG Tillsammans istället för "vanliga" ATG-sidan.

Så gör du för att köpa andel

Du kan välja mellan V75 som står angivet med blå bakgrund, eller V86 som står angivet med lila bakgrund. Observera att du behöver klicka på den spelform du är intresserad av. Därefter får du upp en lista med aktuella andelar som finns till försäljning. Klicka på den andelen du är intresserad av och välj i menyraden hur många andelar du vill köpa - sedan klickar du på knappen "Köp andel".

Först till kvarn gäller

Det kan vara bra att känna till att andelarna kan ta slut vid stort intresse, så var ute i god tid för säkerhets skull. Är andelarna slut så står det klart och tydligt på sidan. Du hittar även information om senaste tid för köp av andel.

Vad händer när jag har köpt en andel

Direkt när du köpt din andel får du ett meddelande som bekräftar detta och kostnaden för andelen dras direkt från ditt saldo på kontot. Därefter behöver du invänta spelläggaren som ska färdigställa själva systemet (kupongen). Då travsporten till stor del handlar om kunskap och senaste informationen om hästarna för att kunna hitta vinnarna, väntar de flesta spelläggarna med att lämna in det slutgiltiga systemet (kupongen) så länge som möjligt - bli därför inte stressad om spelkupongen dyker upp nära inpå start.

Vilka får vara spelläggare?

Har du skapat ett eget lag väljer du själv vem som ska vara spelläggare och när.
I Travstugans lag har vi flera olika profiler som alla är spelläggare och har som arbetsuppgift att analysera varje omgång och göra så bra system som möjligt - där den som vill kan köpa andelar.

Hur ser spelkupongen ut

När spelet är inlämnat och klart får samtliga som har köpt en andel meddelande via mejl eller SMS med själva systemet (spelkupongen). Därefter gäller det att hålla tummarna för att spelläggaren som har komponerat systemet, verkligen har gjort sitt arbete. Samt att ni har en del tur också givetvis. Som bekant kan hästar tyvärr inte prata - så även den mest "säkra" och självklara favoriten på förhand kan ha en dålig dag. Det är dock vid just dessa tillfällen när favoriterna förlorar, som utdelningen kan bli riktigt hög.

Hur rättar jag spelkupongen

Absolut roligast är att följa spänningen på plats, eller live via sändningen på ATG.se. Saknar du tid, lust eller möjlighet så går det även bra att logga in på ATG.se och där klicka på fliken "Mina spel" där du kan välja att rätta kvittot direkt. Du har även möjlighet att logga in via ATG Tillsammans och där via ditt lag, spelläggare och andel göra detsamma - där du direkt på spelkvittot kan trycka på knappen "Rätta kvitto".

Observera att det ibland kan dröja ca 10-15 minuter efter sista loppet innan det fullständiga resultatet kan presenteras.

Vad händer vid vinst

Vid vinst så dröjer det ca 30-60 minuter innan pengarna betalas ut på ditt konto. Vinsten beräknas automatiskt ut efter antalet sålda andelar och du kan därför känna dig helt trygg med att det är rätt vinstsumma som betalas ut. Vill du ta ut dina pengar så klickar du på ditt namn när du är inloggad och väljer fliken "Ta ut pengar". Du kommer då att hamna på ATG.se där du kan göra själva uttaget.

När pengarna är utbetalade till ditt ATG-konto behöver du ange ett bankonto för utbetalning, om du inte redan har gjort det. Det gör du under fliken "Mitt konto" och väljer därefter fliken "Mina pengar" samt "Uttag".

Observera att vinster på travspel redan är skattade och klara!

Övrigt

Missa inte den trevliga chattfunktionen på ATG Tillsammans där du i det högra fältet både kan skriva själv och läsa andra lagmedlemmars åsikter och tankar inför respektive V75- och V86-omgång. Duktiga spelläggare delger ofta en hel del information här; både innan, under och efter tävlingarna.

Via ATG Tillsammans kan du spela på V75 och V86 tillsammans med andra utan krångel med betalningar. För att spela måste du vara medlem hos ATG.

Fler och fler vill spela tillsammans med andra. Fördelen med att spela i lag på ATG Tillsammans är ökade vinstchanser. Desto större kuponger som lämnas in desto större är chansen att vinna. På ATG Tillsammans kan du välja mellan att skapa ett eget lag eller gå med i ett befintligt. När du skapar ett lag kan du välja om laget ska vara öppet för alla eller exklusivt för några utvalda.

Det första du behöver göra är att öppna konto hos ATG. Du kan göra det på antingen ATG eller på ATG Tillsammans. När du loggat in hittar du en lista med dina lag. Här finns även möjlighet att hitta och skapa lag. ATG tillåter att du är med i upp till 45 lag. Vilket alternativ som är bäst beror på hur stort inflytande du vill ha. Som nybörjare kan du med fördel gå med i andras lag.

Skapa Lag På ATG Tillsammans

Som lagkapten är det en del att hålla koll på. Du bestämmer om laget ska spela på V75, V86 eller både och. Du väljer det under ”Laginställningar”. Där kan du även 1) byta lagkapten, 2) välja lagbild och 3) välja hemort. Under ”Laginställningar” bestämmer du även om laget ska vara öppet, slutet eller privat, vem som får bjuda in till laget samt om filinlämning ska tillåtas.

Inför varje omgång är det lagkaptenen – i det här fallet du – som aktiverar omgången. Innan dess är det inte möjligt för övriga medlemmar att köpa sina andelar. När omgången aktiveras bestämmer du även deadline, metod för inlämning, andelspris, max andelar per person samt registrerar hur många andelar du vill köpa. Det är inte så krångligt som det kanske låter.

När du är inne i ett lag som du har skapat kan du – förutom att aktivera omgången – välja spelläggare, föranmäla dig till kommande omgångar samt se namnen och eventuella profilbilder på alla lagmedlemmar. Du kan också skicka e-post till medlemmar – perfekt om du behöver påminna dem om att köpa en andel – samt bjuda in eller utesluta medlemmar.

Varje lag har dessutom en chattfunktion. Här kan medlemmar diskutera både spikar och drag inför varje omgång. Det är en utmärkt funktion som är kärnan i ATG Tillsammans. Tanken är att alla medlemmar ska känna sig delaktiga och verkligen spela på V75 och V86 tillsammans. Utan chattfunktionen är det inte säkert att ATG Tillsammans blivit den succé som den faktiskt blivit.

Frågor och svar

Vem är lagkapten?

Han eller hon som grundat Tillsammans-laget.

Vem är spelläggare?

Lagkaptenen bestämmer vem som är spelläggare. Lagkaptenen kan göra ett rullande schema om han eller hon så vill.

Vad innebär lagmedlem?

En spelare som är medlem i ett lag. Spelare kan vara medlem i upp till 45 lag.

Vad innebär lagkassa?

Lagkassan är det spelkonto laget förfogar över. Den töms efter varje omgång. Eventuella vinster och överskott utbetalas per automatik. Vinster utbetalas bara till spelare som deltog i omgången.

Vad innebär föranmälan?

Du kan föranmäla att du vill vara med i kommande omgångar. På så sätt riskerar du inte missa en omgång. Du bestämmer själv antal omgångar du vill anmäla dig till och vilken din maxinsats är.

Hur många medlemmar kan man vara i ett Tillsammans-lag?

Upp till 50 medlemmar med undantag för ombudslag - till exempel Travstugans ombudslag med över 5 000 medlemmar.

Vad innebär ombudslag?

Runt om i landet finns ombud – butiker och kiosker – som säljer andelsspel. Många ombud har beslutat kopplat upp sig till ATG Tillsammans. Det innebär att ombuden kan sälja andelsspel online. Travstugan samarbetar till exempel med Direkten Ryds Spel O Tobak, ett ombud i Linköping.

Vilka spelformer kan man spela på ATG Tillsammans?

Du kan spela på V75 och V86.

Går det att spela reducerade system?

Ja, om lagkaptenen godkänner filspel under ”Laginställningar”.

Hur blir mitt lag synligt under ”Hitta lag”?

Laget blir synligt under ”Hitta lag” så fort lagkaptenen ändrat lagstatus till antingen ”Slutet” eller ”Öppet” under ”Laginställningar”.

Vad innebär vinsttrend?

Vinsttrenden presenteras i form av prickar. Grön prick betyder att laget vunnit, röd prick att laget inte vunnit och grå prick att laget inte spelade.

Kan jag se om det finns ansökningar till mitt lag?

Absolut! Du hittar eventuella ansökningar under ”Medlemmar” på lagsidan.

Share post

Comment