Nybörjare

Lär dig spela på fasta odds

Fasta odds på trav är ett spel som blir mer och mer populärt. Det går ut på att du spelar den hästen du tror kommer vinna eller vara bland dom tre till ett fast odds. Spelbolaget bokar alltså ditt spel och när du väl spelat så är oddset låst, alltså det kan varken gå upp eller ner. Du är alltså garanterad till det oddset du la ditt spel till.

BB200323 MB005

Vad behöver jag för att spela på fasta odds trav? 

För att spela på dom fasta oddsen måste du först och främst ha ett konto hos ett spelbolag och för att registrera dig hos ett spelbolag måste du ha ett BankID. Alla bolag som tillhandahåller spel på svensk travsport är licensierade i Sverige och betalar därmed svensk skatt. Nedan följer en lista med en hel del olika spelbolag, skillnaden mellan dessa spelbolag är egentligen att oddsen kan vara lite olika. Så innan du väljer att skapa ett konto hos ett spelbolag bör du se över deras odds på just den aktuella hästen du vill spela. Dessutom erbjuder de flesta spelbolagen en bonus man kan använda, mer om bonusar läser du här.

Nedan följer en lista med spelbolag som tillhandahåller fasta odds på travet.

Svenska spelbolag med fasta odds på trav

 1. 1250 SEK i spelkrediter

 2. 100% upp till 1000 SEK

 3. 100% upp till 100 SEK

 4. Ingen välkomstbonus

 5. 100% upp till 2000 kronor

 6. Ingen välkomstbonus

 7. 100 SEK Gratisspel direkt in på kontot

 8. 100% upp till 100 SEK

 9. 100 % upp till 1000 SEK

 10. 99 Gratis Freespins

 11. Spela för 100 kr få 100 kr gratis

 12. 100% upp till 100 SEK

Hur registrerar jag mig och sätter in pengar?

För att spela måste du såklart ha pengar på ditt spelkonto. Nu för tiden går det här riktigt smidigt med hjälp av säkra betalningsmetoder. Hos alla svensk-licensierade spelbolagen kan man räkna med säkra betalningsmetoder som exempelvis:

 • Banköverföring
 • Kortöverföring
 • Trustly
 • Swish

För att registrera sig hos ett spelbolag måste du ha ett BankID redo. Välj spelbolag i listan ovan. Oftast kommer du till en startsida där du enkelt kan klicka på registrera. Klickar du på knappen kommer du oftast till en sida där du ska fylla i ditt BankID. Man använder sig av BankID för att verifiera att det verkligen är du som är bakom spelkontot. När du har fyllt i ditt BankID och signerat på din telefon eller dator. Du kryssar sedan i att du godkänner spelbolagens regler och villkor. Nu är du registrerad och kan enkelt sätta in pengar genom att klicka på

2. Lokalisera dig på spelsajten

 1. För att hitta ett spelbart odds bör du lokalisera dig till spelbolagets hemsida och hitta marknaden där spelbolaget erbjuder spel på travsport. Det här kan vara lite klurigt.att lokalisera. Många spelsajter har inte trav på deras förstasida. Klickar du däremot dig vidare till odds och sedan klickar på menyn så hittar du travet. Ofta är det lokaliserat längst ner i listan. Nedan följer ett exempel på Unibets sida.

    3. Hitta ekipaget och loppet du vill spela på

    När du har kommit in på travsektionen hos spelsajten kan du välja bana, eller lopp. På flera större lopp inom travet erbjuder spelbolagen långtidsspel där du tidigt kan spela på den hästen du tror kommer vinna exempelvis elitloppet senare i år, till högre odds. Men nu vill vi spela till loppen som avgörs samma dag och då väljer du vilken bana du vill spela till, skillnaden mellan ATG och dom övriga spelbolagen är att dom har färre spelformer, därav kommer alla lopp upp direkt. Så det gäller att veta i vilket lopp man ska spela för att navigera rätt.

    När du hittat till rätt lopp kommer man in till startlistan, där ser man alla ekipagen och oddsen på både vinnare och plats. Platsspelet heter oftast (1-3) och det fungerar exakt som om du exempelvis spelar plats hos ATG. Du spelar alltså på att det ekipaget du har spelat är bland dom tre i mål. Dom flesta spelbolagen har dessutom en spelform som kallas Head-to-Head. Det går ut på att att du ska spela på den hästen du tror kommer få den bästa slutplaceringen. Oftast står head-to-head spelet mellan två eller tre hästar och du spelar helt enkelt på att ditt ekipage är före det andra ekipaget i mål.

    Screen Shot 2020 04 23 at 23 54 42

    Head To Head hos Unibet

    4. Hitta din spelkupong

    När du har lagt ditt spel får du ofta upp ett kvitto direkt när spelet är lagt. Ibland vill man dock gå tillbaka och se sin spelkupong och det här kan vara lite krånligt. Det varierar från spelbolag till spelbolag men genrellt sett går man in på sportbooken och där hittar man oftast fliken mina spel. Där står det även om spelet är öppet, avgjort och om du har vunnit eller förlorat ditt spel.

    Travstugan rekommenderar

    NordicBet

    100% upp till 1000 SEK

    Travstugan rekommenderas starkt NordicBet som erbjuder bäst utbud på travet. Hos NordicBet kan du spela på trav dygnet runt från hela världen. NordicBet erbjuder även en bred variation av spelformer och sidan är enkel att använda.

    Spela på fasta odds hos NordicBet

    18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


    Videoguide hur man spelar på fasta odds hos NordicBet