• Hem
  • V86 Vaggeryd 13 juni

V86 Vaggeryd 13 juni

Vaggerydstravet står som värd för onsdagens begivenhet V86, bra lopp har de fått ihop och spelmässigt mycket intressant. På Vaggeryd är min känsla att man måste vara med i främre träffen när loppen ska avgöras, sällan man rundar fält från fjärde utvändigt.

Jag har Björn Goop inleder och avslutar omgången, och har där emellan hittat en rolig spik som inte blir favorit. In och häng på Sveriges trevligaste travstuga så vinner vi tillsammans.

V86-1, 1640m auto

Fartfest direkt i avdelning 1, där många lär gasa direkt men har svårt och tro att någon tar en längd på 1 WAFFLE. Jag tror däremot inte att han leder hela vägen, känns lite formtapp på den kanten. Jag spikar istället 2 EARLY PACTOL med Björn Goop, han var ute i klass 2 finalen på Elitloppshelgen senast och satt då fast invändigt. Fick sen lucka och såg fin ut över mål, från ett bra spår kan BG välja taktik själv.

Ranking: 2

V86-2, 2640m volt

Här kommer orutinerade hästar ut som inte tjänat så mycket, på lång distans med voltstart. Känns givet med stor gardering, förstahäst är 11 RYSSEBO LA REINE som såg härligt avslappnad ut över uppluppet senast. Gynnas av distansen men här finns många segerbud. 9 WALLBANGER R.W. är en bra häst i grunden som inte var att känna igen senast, rolig till låga procent. 12 QUITE RIGHT vann direkt för Björn senast och ser också ut att vara distanstålig. Måstestreck även på springspårhästarna 6 UPSIDE DOWN CAKE och 7 M.T. MULTO BENE med kuskar som gillar spets.

Ranking: 11,9,12,6,7,4

V86-3, 1640m auto

Återigen 1640m auto i tredje avdelningen, tror liksom i avd 1 att många kommer ladda från start. Har studerat lopparkivet och är säker på att 1 VENERE DI AZZURRA inte kan hålla ledningen, och då är favoriten illa ute. 3 DIGITAL MUSIC är snabb ut men framför allt 5 CEYLON DREAM flög till ledningen från spår långt ut senast. Höll dessutom undan för vinst då (2140m) och jag tror att Claes Svenssons märr har toppchans att vinna även detta lopp. Spikar och hoppas att strecken ligger runt 10-15 %.

Ranking: 5

V86-4, 3640m volt

Riktigt styrkeprov för hästarna här, då gäller det att inte lägga några onödiga speeder under vägen. Min förstahäst är 6 PACIFIC FACE som är björnstark, men också aningen ospeedig. Har härdats på V75 under våren vilket brukar ge effekt i sådana här lopp. Vågar dock inte lita på honom till 100 %. Vill även strecka 5 CRACK ATOUT som går hela vägen och var på som tvåa på Valla senast. 14 BALFOUR är ojämn i prestationerna men om han har en bra dag då kan kan runda trots 60m tillägg.

Ranking: 6,5,14

V86-5, 2140m auto

Diamantstoet, spårtrappa och 15 hästar bakom bilen. Ett sportsligt fint stolopp där Peter Untersteiners duo 13 JULIA AF SOLNÄS och 14 SWISH LANE fått spår där bak, men blir favoriter ändå tror jag. De kan absolut vinna men jag garderar och hoppas på skräll. 2 VALBORG MARJE har nog siktet inställt på ledning och hon är bra. 6 DIVINE är också härdad i V75 och både stark och snabb. Vill stormvarna för 10 BELLA MONT som alltid är underskattad, fått tre lopp i kroppen i år och hon kan skrälla här.

Ranking: 13,14,2,10,6,11

V86-6, 2140m volt

Rolig proposition i avd 6, fyraåriga hästar som är utspridda på två volter. Flera fina hästar dessutom, min vinnare är 12 VIKENS HIGH YIELD som är en riktig skjutare, räckte inte till i finalen av Kungapokalen senast men ingen Perfect Spirit i detta loppet direkt. I försöket flög han fram sista 600m, kan mycket väl runda dem imorgon. 14 VERSUS AS var också med i finalen av Kungapokalen men galopperade då, har efter det vunnit ett lopp under Elitloppshelgen efter en rejäl insats. Dessa två hästarna blir svåra att stå emot, men jag streckar en tredje häst och det är 6 HARVEY som har spetsläge. Johan Untersteiners häst har visat fina kvalitéer och kan rinna undan från ledningen om ingen stör honom under vägen.

Ranking: 12,14,6

V86-7, 2140m auto

Bronsdivisionen bjuder på ett härligt race, riktigt bra kvalité och ovisst vem som drar längsta strået. Tycker att 6 RAGAZZO DA SOPRA bör bli favorit med tanke på hans insatser under året. Har dock varit ute i hårda gäng och då vet man inte hur formen påverkas. Tror det kan bli rejäl laddning från 3,4,5,6 i början, vilket skulle gynna 2 FERRARI RIVER som har mycket i sig men får inte alltid ut det. Spurten som 11 MACK DRAGAN stod för senast den tar jag med mig, blir de överpace så pass upp.

Ranking: 6,2,5,11

V86-8, 2140m auto

Vi avslutar med ett klass 2 försök med aningen ojämn kvalité på djuren, här tror jag 4 BEAR HOPE vinner loppet hur BG än väljer att lägga upp taktiken. Har sett mycket fin ut hittills i karriären och det blir spik för mig.

Ranking: 4

Lycka till på liret!!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mölndalsbanan Åby tar emot oss till V75 på lördag! Sju spelvänliga lopp där treåringsloppet står ut! Här är tidiga analysen! V75-1 Sir Q.C. - Örjan ... Läs travtips