• Hem
  • V86 Solvalla/Bergsåker 5 september

V86 Solvalla/Bergsåker 5 september

Efter en fantastisk derbyhelg så får vi försöka ladda om inför onsdagens V86 express, många insatser under helgen som är svåra att släppa men givetvis är Who´s Who russinet i kakan. Vilken styrka och utstrålning han har, frågan är om han tar samma steg framöver som pappa Maharajah. Andra hästar jag tar med mig är Cyber Lane, Gustafsson, Racing Mange och Carabinieri.

På onsdag är V86 express tillbaka där Solvalla och Bergsåker delar på ansvaret för omgången. Jag har en känsla av att det antingen blir favoritbetonat om de stora favoriterna håller, eller så blir det skrällar och en enorm utdelning. Vi ska iaf försöka fälla några favoriter. In på Travstugans ATG-tillsammans sida och köp era andelar så vinner vi tillsammans.

V86-1, 2140m auto

Omgången inleds med ett fyraåringslopp där 4 BEYOND TESTED blir favorit, senast joggade han till vinst och ser ut att vara en fin modell. Denna gång har han värsta konkurrenten invändigt om sig i 3 ROCKY TILLY, och om Oskar J Andersson vill vinna loppet så måste han ju försöka komma före till en början. Jag tar med dessa två och nr 2 HIGHSURPRISE LADAY som gått bra lopp och som nu blir kuskförstärkt med Jan Norberg.

Ranking: 4,3,2

V86-2, 1640m auto

I en favoritbetonad omgång så måste vi försöka finna potential i lappen, andra avdelningen är ett sådant lopp där 3 LARGO lär bli favorit. Jag tycker inte att han visat någon större form under sensommaren och väljer att ta bort honom på lappen. Även 6 DICE MAN blir mycket spelad men han har bytt regi under sommaren och har ingen dokumenterad form, lär dessutom få jobba hårt för att komma förbi 2 BROTHERS IN AM. Nej han tar vi också bort, min förstahäst är 7 PERSOS SMOKIE som såg läcker ut senast vid segern. Kan profilera på högt tempo från start. Två roliga skrällar är 8 GET A WINNER och 9 BARON DÍNVERNE.

Ranking: 7,9,8,4

V86-3, 2140m auto

Öppet värre i tredje avdelningen, jag litar inte på 2 MARCIANO som favorit. Hans form känns svårbedömd, likaså hans inställning. Bakom 2 är det vidöppet och jag streckar på här, om jag ska nämna några roliga drag så lyfter jag fram 4 DIGITAL ENGINE och 11 WASA THUNDER.

Ranking: 7,2,11,10,4,6

V86-4, 2140m auto

I den fjärde avdelningen kommer en av omgångens stora favoriter ut, 3 ROBLOXIA. Hon har verkligen visat fina resurser hitintills, startsnabbheten är också dokumenterad. Så de som spikar gör inget dåligt val, jag är dock alltid försiktig med att spika orutinerade ston på streckspelen. Jag väljer att även betala för 2 INTAKE och 8 MOONCAKE WINE.

Ranking: 3,8,2

V86-5, 2140m volt

Lågklassigt fyraåringslopp för kallblod, med 14 hästar på tre volter. Det är givet att gardera på med så många streck ni har råd med, favoriten 5 BORK FAXA har gått bra men inget spikförslag för mig. Min förstahäst är istället 2 PYCKOLINA som verkar riktigt rejäl. Bakom dessa två är det vidöppet.

Ranking: 2,5,1,3,9,10

V86-6, 2140m auto

Spårtrappa och 14 hästar samlas på Valla i den sjätte avdelningen, har inte hittat speciellt många ekipage där formen lyser på topp. Jag gillar dock intrycket på 13 MARVELOUS senast när han gjorde ett bra upplopp som trea. Från spår 13 borde han kunna komma igen okej, sen får Jorma köra framåt i tid. Jag spikar.

Ranking: 13

V86-7, 2640m auto

8 MY DREAM ART är omgångens just nu största favorit, och jag förstår att folk tippar honom som etta med tanke på den senaste insatsen i Derbykvalet. Fick trafikproblem då men spurtade fint som fyra. Men en häst som inte vunnit på de fem senaste starterna, den går jag inte på som storfavorit. Jag dubblar istället med 9 DOYOUCASH IN som numera tränas av Tomas Pettersson. Han gick bra i förra regin och har nu fått ett lopp i kroppen.

Ranking: 8,9

V86-8, 2140m auto

Fina ston gör upp i sista avdelningen, i förra starten (kval till Stoderbyt)´hade jag 6 TAHITI JOURNEY som vinnare men då gjorde hon bort sig med galopp. Nu tror jag hon får vinna istället, näst senast var hon grym som trea. Spik.

Ranking: 6

Lycka till på liret!!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips