• Hem
  • V86 Solvalla/Bergsåker 11 april

V86 Solvalla/Bergsåker 11 april

Vi bjuds en V86 omgång på Solvalla och Bergsåker som saknar fyrbenta profiler, om vi bortser från Månprinsen A.M. Han är i mina ögon världens bästa kallblod och har givetvis en straffspark under onsdagskvällen, man kan ifrågasätta om Månprinsens lopp verkligen ska ligga med i V86 om ATG försöker profilera V86 som ett spel med höga vinster. Njuta av ett så fint kallblod ska vi iaf göra. De övriga loppen ser ganska jämna ut och jag blir inte förvånad om några favoriter bränner, även om jag tycker att vissa har bra chans. In och köp andelar i Sveriges trevligaste travstuga på ATG tillsammans.

V86-1

Finns ingen analys då 10 MÅNPRINSEN A.M. vinner, har aldrig sett han så fin som senast. Dem som vill spela tvilling gör de mot 9 ART KJARVALD som gick bra senast.

Ranking: 10

V86-2

Andra avdelningen ser bara 9 tävlande ekipage efter att 7 ströks under dagen, väldigt variende kvalité på hästarna. Om 5 UPSTREAM hade haft full form hade han varit en spik, men årsdebut gör att han ska garderas. Mer dokumenterad form har 3 HOCHTHEREITIS SOX som spurtade ettrigt senast, har haft tråkiga lägen ett par gånger men tror han kan öppna ganska fort från start. Låser med dessa två hästarna men för dem med stora plånböcker kan man mycket väl ta alla nio.

Ranking: 3,5

V86-3

Stolopp med 15 hästar på två volter, så ska de se ut på V86 för att vi skall njuta av ordentliga utdelningar. Vill man gå kort eller spika sig ur loppet gör man de med nr 2 DITTY BOPPER som såg stark ut senast som fastlåst. Jag tar med många här och hoppas på skräll, Per Linderoths andra häst 11 PAPILJOTTE tror jag mindre på från ett tråkigt läge. 7 RACLETTE är ingen dum häst och hon hade krafter kvar senast på Valla. 15 LADYOFTHELAKE har jag alltid haft ett gott öga till, har värmt upp med en montéseger inför detta och jag tycker hon möter enklare djur än vanligt. För dem som vill ta hela potten de streckar 12 SANGRITA ÅS som gick ett bra upplopp senast och 1 % känns smaskigt.

Ranking: 2,15,12,7,11,14

V86-4

Ett roligt lärlings/ungdomslopp ska vi försöker bena ut här, 2140m autostart där jag inte tror på 10 PREDICTION som är favorit just nu. Förstahäst är utan tvekan 12 CHAMPION CHIP, imponerade stort vid segern senast utan skor. Från ett bättre läge hade han varit ett spikförslag. 9 ROOFER har alltid haft många anhängare men har svikit på sistone i hårda gäng, tycker Tino kör bra och är värd ett streck. Skrällen i loppet kan vara 1 U.BERGS SVANTE som kämpade bra i en hård strid senast, från bra läge bör resan bli optimal.

Ranking: 12,9,1

V86-5

2640m voltstart med hästar på tre volter, vissa hästar har fina meriter, andra lite mer okända. Korrekt favorit är 13 BEAU MEC som är en gulddivisionare och han kan göra jobb själv, men de gäller kusken inte väntar för länge. 20m före står 10 DIGITAL ARCHIVE och 8 VIC DE LUXE som båda besitter både snabbhet och styrka, VIC DE LUXE har härjat i V75 hela vintern och DIGITAL ARCHIVE har lopp i kroppen. Låser loppet på dessa tre.

Ranking: 13,8,10

V86-6

Det är inte ofta vi får analysera ett amatörlopp på V86 kupongen, men på Solvalla ska 14 amatörkuskar göra upp över 2640m volt. Generellt sätt brukar dessa lopp vara väldigt svåra och öppna, vilket kan vara fallet imorgon också. Men då kan inte 4 QUALITY TILLY vara lika fin som senast, han debuterade då i ny regi och såg fantastisk ut vid lätt seger. Tror den långa distansen är ett plus och felfri bör de vara toppchans. Bakom kan vem som helst vinna.

Ranking: 4

V86-7

Sista avdelningen på Bergsåker är omgångens intressantaste med fina fyraåringar bakom bilen. Favorit tillika min spik är 1 ENTERPRISE som jag tyckte såg fin ut vid debuten på svensk mark senast, blev ett rent preparélopp då men nu hoppas jag man leder runt om. 7 WEEKEND FUN har visat upp en härlig utveckling under vintern men pausat sen förra finalen och tror inte han är i toppslag. 4 SELMER I.H. är nog minst lika bra som nr 1 men har inte startat sen hösten och tränaren tror på att det behövs lopp i kroppen. Då de betrodda hästarna är ganska jämnt spelade så går jag på 1 ENTERPRISE.

Ranking: 1

V86-8

Värdet inför sista må vara ganska beskedligt, men efter loppet hoppas jag på ändring. Fyraåriga ston ska tävla över 2140m auto. Klar favorit är 4 WOOLIES som vann senast på ren styrka, tyckte hennes aktion var lite knepig och blir hon utmanad på speed tror jag hon är illa ute. Tycker båda 11 EXTASE DÍNVERNE och 12 JE TÁIME LUCKY är fina hästar men tråkiga lägen. Tror det är skräll på lut, 9 SOARING såg ut att ha krafter kvar senast, kan få bra smygläge härifrån. 10 NACROUS fick ett rent preparélopp i årsdebuten men såg bra ut, 3 % är i underkant.

Ranking: 4,12,11,10,9,5

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips