• Hem
  • V86 Kalmar 6 juni

V86 Kalmar 6 juni

Kalmartravet är en av de mysigaste travbanorna som jag besökt, absolut ett måste för alla travälskare. Denna onsdag står de som värd för V86 nu när Solvalla leasar ut streckspelet. Rent sportsligt så har vi några riktiga godbitar, Mulligan, Monark Newman, Cashback Pellini vs Uccello Jet osv. Vi får hoppas det skräller i några lopp så att utdelningen skjuter lite i höjden.

Vi på Travstugan har sedan en tid tillbaka startat ett andelssystem som heter ”Barncancerfonden” där all provision går oavkortat till kampen mot barncancer. Varje dag drabbas ett barn av diagnosen cancer vilket är helt overkligt, mha forskningen och läkarnas expertis blir idag 80 % friskförklarade. Även små bidrag gör skillnad, denna vecka är jag spelläggare för andelen ”Barncancerfonden” och hoppas ni visar att travälskare är dem varmaste människorna.

V86-1, 2140 volt

Omgången inleds med ett stolopp med några riktigt fina märrar, 12 ston är utspridda på tre volter. 12 MULLIGAN kommer bli stor favorit här, hon gjorde ett fint lopp i årsdebuten på Charlottenlund som tvåa. Möter enklare motstånd nu men samtidigt står hon med 40m tillägg. Jag är inte alls säker på att hon tar in 40m på en så pass bra häst som 3 KEYCARD. 3 KEYCARD springer lätt 14,0 över distansen och då måste 12 MULLIGAN ner på tider runt 12,5 för att vinna, inget som jag spikar med tanke på spelprocenten. Förutom dessa två vill jag också betala för 6 SHARP DREAM som är kapabel och hon kan profilera på högt tempo.

Ranking: 12,3,6

V86-2, 3140m volt                     

Jag gillar verkligen att sportchefen på Kalmar lägger in några voltstartslopp i omgången, lopp med volt blir mycket svårare att analysera och kräver mer av kuskarna. Här ska de 11 ekipagen tävla över mastiga 3140m, nr 11 NAKODA GOJ står med hela 60m tillägg vilket jag inte tror han plockar in med tanke på hur han sett ut på sistone. Favorit blir med all säkerhet hemmaekipaget 10 ELLIOT COGER, han står med 40m tillägg och gjorde ett fint lopp som trea senast bakom Cashback Pellini och Dragster. Går alltså ner i klass nu, men samtidigt är det inte lätt att ta in 40m nu när sommarbanorna är här. Jag väljer att ta med två hästar till förutom ELLIOT, 6 YOUNGBLOOD PELLINI har Uhrberg pratat gott om hela karriären och här kan de bli ledning vilket skulle gynna honom. Senast fungerade han inte i travet men om han är vid sunda vätskor så kan skrällen vara ett faktum. 1 GAYA DI QUATTRO mötte favoriten 10 ELLIOT COGER näst senast och var då bara slagen med huvud och hals. Hon är inte att lita på men om Kim Eriksson får runt henne och från exempelvis rygg på ledaren så kommer hon ta ner många till slut.

Ranking: 10,6,1

V86-3, 2140m auto

De gamla mot de unga, kan man säga så om avdelning 3? Fem av hästarna är 10 år eller äldre medan resterande tre är 5 eller 6 år. Oavsett ålder så tror jag att 5 MONARK NEWMAN har jättebra chans att vinna detta lopp. När man såg hans förra lopp på Åby när han gick 12,0 över 2640m auto med galopp, då sa man att nästa gång blir de spik. Och nästa gång är nu, han borde dessutom gått framåt med två lopp i kroppen. Spik.

Ranking: 5

V86-4, 2140m auto

Diamantstoförsök, 14 hästar kvar sedan förhandsfavoriten nr 10 blivit struken. Jag tycker loppet är helt olösligt, litar inte på att 6 JE TÁIME LUCKY löser detta. Här streckar ni så många ni kan, jag tar alla och hoppas på skräll. Om jag ska varna för några hästar är det 2,4 och 11.

Ranking: 6,2,4,11,9,14

V86-5, 2140m volt

Verkligen roligt med ett montélopp på kupongen, blir annorlunda körning och svåranalyserat. Tycker mig dock sett i lopparkivet att två hästar sticker ut gentemot övriga. 8 BARACK LA MARC och 9 UAPPA DI AZZURRA. 8 gjorde en fin upphämtning efter galopp senast och 9 har imponerat i två raka montésegrar. Jag tar ställning för 9 UAPPA DI AZZURRA som har en bra ryttare och hon har verkligen sett läcker ut.

Ranking: 9

V86-6, 2140m auto

Avd 6 är ett treåringslopp för relativt orutinerade hästar, ingen har tjänat mer än 100 tkr. Favorit just nu är 9 NEON HAGH som det lossnat för i de två senaste loppen. Stor och rejäl häst som lägger bra med mark under sig, men samtidigt aningen ospeedig. Jag tycker gardering är given och vill varna för 2 IN THE AIR TONIGHT och 7 CHUCK CAMTO.

Ranking: 9,3,2,7,1

V86-7, 2140m auto

Klass 1 försöket denna kvällen är en riktig höjdare, flera hästar som kommer tjäna mycket pengar. 8 CASHBACK PELLINI blir nog favorit till slut, och han har verkligen växt ut till en riktigt bra häst i regi Petri Puro. Dock ”bara” 2140m nu vilket inte gynnar honom, och spår 8 som kan innebära vingelrisk. Oavsett så hade det varit måstegardering med 11 UCCELLO JET som varit hemskt osäker och sett spöken i första sväng vilket lett till galopp. Senast travade han dock hela loppet och hans kapacitet är mycket bra. Felfri vinner han men det tar jag inte gift på att han gör.

Ranking: 11,8

V86-8, 2140m auto

Vi avslutar omgången med ett fyraåringslopp där jag väljer att spika mig ur loppet, vilket inte alltid är roligt i sista avd. Tycker dock att 7 SPARTAK FACE har visat klart bäst fartresurser och felfri blir han svår att rå på. Stall Lugauers stallform är på topp dessutom. Spik.

Lycka till på liret allesammans!!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips