• Hem
  • V86 9 maj Solvalla/Åby

V86 9 maj Solvalla/Åby

Sveriges svåraste spelform inom travet rullar vidare, denna vecka ska Solvalla och Åby arrangera tävlingarna. Vi kan förvänta oss rena sommarbanor med tanke på det högtryck som befinner sig över landet, hoppas att mitt systemförslag ska vara lika hett. Tycker veckans omgång är oerhört öppen och oförutsägbar så jag går för hög utdelning.

In och köp andelar i Travstugans andelssystem på ATG tillsammans, delad glädje är dubbel glädje.

V86-1 Åby

Jag gillar verkligen långloppen med allt vad de brukar innehålla, tyvärr så verkar många tränare vara mer skeptiska till att ta ut sina hästar över ex 3140m. Första avdelningen innehåller bara 9 hästar, så detta lopp känns inte så spännande som det kunde varit. 3140m auto och hade 8 VÄSTERBO EXACT haft dokumenterad form så hade spiken varit given, nu blir de gardering med tanke på hans höga spelprocent. Värst emot nr 8 tror jag 1 BATMAN EVO och 2 BACAN DEGATO är, både har tidigare visat att de klarar av lång distans och från bra lägen kommer de få fina positioner.

Ranking: 8,2,1

V86-2 Solvalla

Omgångens bästa vinnare kommer i andra avdelningen, 3 DICE MAN från Stefan Melanders stall (vilken form hästarna har). Har under de två senaste loppen visat det kunnande som man trott funnits i honom hela tiden, barfota runt om har säkert hjälpt till. Med denna balans så spikar vi, annars öppet bakom.

Ranking: 3

V86-3 Åby

På Åbytravet rullar omgången vidare med tredje avdelningen som är ett lärlings/ungdomslopp som känns väldigt svårlöst, finner inte en enda häst med dokumenterad form och många av hästarna borde knappt fått starta. Jag streckar fem hästar som jag tycker har visat någon form/kapacitet, för dem med stora plånböcker de tar alla. 3 M.T. MIGHTY WINNER är nog bästa hästen men han har haft ett uppehåll och då ska man alltid vara observant. 6 HERZOG GREENWOOD gick okej på Kalmar senast, kan få utdelning nu. 7 SLADE H.H fullföljde okej senast, borde vara bättre med loppet i kroppen. Även 11 KIARA SÅNNA och 12 PERSIMMON FACE har visat viss kapacitet.

Ranking: 3,6,7,11,12

V86-4 Solvalla

Fjärde avdelningen ser ganska trevlig ut där hästarna ska springa 2140m auto, min förstahäst är 2 HERCULES T. som tävlat bra en längre tid och tom på V75, men har inte fått någon seger på länge. Kan absolut komma här. 3 WRECKLESS M.M. har fart i kroppen men också osäker, felfri ska han räknas. Äntligen har 6 GARMIN B.J. fått framspår bakom bilen och han har varit ute i tuffare lopp än detta, Lindegren kommer säkert ladda framåt och kommer han till spets är han spännande. 12 TOREADOR travar lite speciellt men styrka finns, kommer tillbaka efter uppehåll och blir de överpace kommer han in i bilden.

Ranking: 2,6,3,12

V86-5 Åby

Fort fort kommer det gå i femte avdelningen, 1640m auto med många startsnabba hästar som söker spets/open strech. 2 POPLAR BROLINE kommer bli stor favorit med då nr 1 är struken har han nu fått innerspår, tycker dessutom inte han är att lita på. Den förväntade körningen från start tror jag kommer gynna min spik i loppet, oavsett om han är med i körningen eller tar de lugnt från start. 4 BLACK SNAPPER tycker jag har bra chans, han har gått bra på v75 och i finalen näst senast hade han dåligt läge och blev störd i sista sväng. Senast körde en lärling galopp från start i volten så glöm den starten.

Ranking: 4

V86-6 Solvalla

Även valla har ett långlopp i omgången, ”bara” 2640m här och en väldigt klar favorit i 5 FIGHTING BAX. Har visat att han klarar distansen men varit borta sen januari, innerspår på tillägg och Örjan i sulkyn. Luktar försiktigt lång väg och Walmann har nog andra lopp i tankarna senare i maj. Jag streckar på och hoppas på skräll, vill nämna 3 THEBIGREDAS och 6 ZEUS KARSK som farliga motståndare.

Ranking: 5,3,6,4,10,8

V86-7 Åby

Tredje och sista spiken kommer i avd 7, Diamantstoförsök över 2140m auto. 5 MILADY AMOK har bra chans enligt mig, gick strongt näst senast på Jägers i loppet som Lesperanza vann. Senast blev de startgalopp från spår 8, värsta motståndaren har hon precis utanför så gäller att få ett bättre lopp än den.

Ranking: 5

V86-8 Solvalla

Diamantstoet igen men nu på valla, desto mindre rutinerade ston här än på Åby. Känns som det kan hända vad som helst här, strecka så många ni kan. Min förstahäst är 12 VERONI som gick ett bra lopp senast men hon travar inte hundra, ett tråkigt spår dessutom. Vill varna för 9 DIGITAL JUICE som gav sig motvilligt senast och jag tror Jorma kommer hålla igång henne. Kommer Goop till ledningen med 3 ALFAS JOLIE så kan hon bli svår att nå men verkligen ingen att lita på.

Ranking: 12,9,3,14,1

Lycka till på liret allesammans!!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mölndalsbanan Åby tar emot oss till V75 på lördag! Sju spelvänliga lopp där treåringsloppet står ut! Här är tidiga analysen! V75-1 Sir Q.C. - Örjan ... Läs travtips