• Hem
  • V75 Solvalla 7 april

V75 Solvalla 7 april

Så var det återigen dags för V75-finaler på Solvalla, alltid lika härligt att få se de bästa hästarna göra upp, brukar bli sevärda lopp och spelvänligt. Om vi kort nämner något om förra omgången på Romme som blev väldigt upphausad tack vare en mega jackpot, så förstår inte jag hur man kan lägga in Månprinsen på kupongen om man nu vill ha hög utdelning. Sedan borde inte det körts på Romme, alla omgångar som körs lite längre upp i landet domineras av Solvalla tränarna och loppen är ofta alldeles för ojämna.

På Solvalla den 7 april tycker jag finalerna erbjuder högt spelvärde, många lopp som är jämna med betrodda hästar som fått jobbiga lägen. Det är framför allt två hästar som kommer bli hårt anlitade som spikar, Sir Q.C. i V75-4 och Generaal Bianco i V75-5. Jag litar på en av dem men hoppas den andre torskar, mer om analysen nedan. Glöm inte att köpa andelar på Travstugans Atg Tillsammans sida.

V75-1

Vi inleder med en jämn stoelit där 10 st ston ska tävla över 1640m autostart, mitt drag i loppet är 4 UNIQUE JUNI som lös av form sist när hon toppspurtade. Bra läge nu och några andra i loppet som kan sätta upp tempot, då blir hon livsfarlig. Bakom henne är det flera med chans, 2 UNRESTRICTED gjorde bort sig senast men det var ett olycksfall i arbete, hon gick bra på Halmstad gången innan. Räknas från ett bra läge. Även 3 IN TOTO SUND har ett bra utgångsläge och hon har varit nere i Frankrike och fått hårdhet, går alltid jämnt och bra. Om Lars-Åke Söderholm vill så tar 5 GALACTICA ledningen och även om det är årsdebut och ingen toppform kan det räcka i detta gäng. Med framspår hade 10 ULTIMATE WINE varit klar favorit, nu mycket mindre betrodd. Sista starten och toppform gör att jag inte vågar ta bort henne.

Ranking: 4,2,5,3,10

V75-2

Mycket ston i början på lördag, andra avdelningen är Diamantstoets Final med 15 hästar utspridda över två volter. Favorit blir förmodligen 3 KEYCARD som gjorde ett overkligt lopp senast när hon gick barfota för första gången, jag vill dock se en liknande prestation två gånger innan jag litar på henne. 1 ILE SAINT LOUIS spikade jag förra veckan som andrahandsfavorit, gjorde ett bra lopp då och bör kanske vara bättre denna gången. Jorma spikar säkert på att leda runt om men motstånd saknas inte. 13 JUNI HÅLERYD såg väldigt fin ut senast vid segern och har springspår nu, kommer hon iväg bra kan Peter hitta ett bra smygläge till henne. 6 ANNE ROYAL levererade ett fint lopp bakom Keycard senast och med springspår kanske Jepson väljer att köra i ledningen vilket ställer till det för 1,3. Vill stormvarna för 4 NYMPHE DÍNVERNE som lyser av form och senast på V86 kom hon inte ut från rygg på ledaren annars hade hon vunnit, till 1 % måste man strecka.

Ranking: 3,1,13,6,4,2

V75-3

Andra uttagningen till Olympiatravet och här tycker jag det är några ekipage som sticker ut, favorit just nu är 1 ZENIT BRICK som jag trodde mycket på i lördags men jag tyckte han såg mindre bra ut i travet och möjligen är det formtapp på väg. Ny kusk nu därför väljs han bort från ett innerspår som han inte kan utnyttja. 2 SIR RATZEPUTZ skenade runt Mantorpstravet senast och höll fantastiskt bra, förutsätter att de ändrar lite utrustning nu så att han kan spara lite på krafterna. Bra läge och bra chans. Men jag vågar inte ta bort 4 QUEER FISH som fått fyra lopp i kroppen nu och ser alltmer formstark ut, vann läst senast och jag tror han är redo för stordåd.

Ranking: 4,2

V75-4

Klass 1 finalen ser just nu omgångens största favorit i 4 SIR Q.C. som vann V75 så sent som i söndags på Romme, kom till ledningen tidigt då och loppet blev inget större prov. Har utvecklats enormt mycket det senaste halvåret men jag har en känsla att det kan bli tuffare här. Framför allt om 6 TITAN BRODDE väljer att köra i ledningen, att få den informationen från Per Lennartsson känns avgörande. Jag spelar på att Sir Q.C.får ett tuftt lopp och därmed är sårbar. Förutom nr 6 så tycker jag att 8,9,10 och 11 känns intressanta. 10 FAROUK B.R. går bättre i Sverige än Norge och han kan dessutom göra en del grovjobb själv. Likaså 11 PACIFIC FACE som är grymt stark och får kusken chans att gå fram och sätta upp tempot så skulle det inte förvåna mig om han gör så. Skrällvarning även på 9 PORTHOS RACE som är under utveckling och med smygresa pass upp.

Ranking: 6,4,10,9,11,8

V75-5

En av Sveriges snabbaste hästar, ja det är han absolut nr 1 GENERAAL BIANCO. Att han hann fram senast på Mantorp var osannolikt och jag räknar med att han är ännu bättre nu. Pga spåret lär PU ladda från start för att ta ledningen eller en annan bra position och jag tycker att hästen är en gulddivisionare och spikar utan att tveka.

Ranking: A: 1, B: 6,4,12

V75-6

Jag hoppas det blir en blixtsnabb vinnare även i sjätte avdelningen, 9 LIGHTNINGSKY har jag blivit lite kär i och senast spikade man och han var väldigt tapper trots stenhård öppning. Denna gången hoppas jag norrbaggen och övriga kör första varvet, sen kommer Ulf och hästen virvlande sista 400m. Spik.

Ranking: A:9, B: 3,2,7,6

V75-7

Dagens bästa lopp är utan tvekan avd 7, bronsdivisionens final . De två bästa hästarna har dragit spår 10 och 11 vilket öppnar upp loppet. 1 ERIK STING tror jag inte kan/bör hålla upp ledningen, och då är han illa ute. 11 OLLE ROLS kan man inte annat än gilla, verkar aldrig bli trött och har även en speed om de behövs. Kusken Peter Ingves uppgift är att komma före sin värsta konkurrent 10 PASTORE BOB, oavsett är Olle förstahästen. 10 PASTORE BOB har gått igenom en förvandling hos Johan Untersteiner och vinner varje gång oavsett motstånd. Startade på långfredagen och vann då mot bra femåringar efter en resa i rygg på ledaren. Johan U lär också ha stenkoll på Olle Rols, men känslan är att Pastore Bob inte kan göra lika mycket grovjobb som nr 11. Av hästarna med framspår tycker jag att 4 RUSHMORE FACE är intressant om Ludde kör sig till ledning, då lär han hålla tempot uppe. Fortsätter att varna för 3 MR PERFECTION som sett fin ut utan skor och är snabb från start vilket borde innebära en fin resa.

Ranking: 11,10,4,3

Ormens oslagbare: Avd 5 nr 1 Generaal Bianco

Ormens oväntade: Avd 2 nr 4 Nymphe DÍnverne och avd 4 nr 9 Porthos Race

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips