• Hem
  • V75 Jägersro 14 april

V75 Jägersro 14 april

Efter en fantastisk lördag på Solvalla med V75-finaler som verkligen visade upp hur fin travsport vi har i detta landet, så rullar cirkusen vidare till min fd himmabana Jägersro. Då utdelningen i lördags blev blygsam så står vi inför ytterligare en jackpot, och Jägers bjuder på fina hästar i många lopp, för dem som vill vara negativa så är risken för låg utdelning hög. Men vi gör ett försök att hitta spelvärde i våra system, in och handa på Travstugans ATG-tillsammans sida så vinner vi tillsammans.

V75-1

Vi startar omgången med ett fyraåringslopp där hästarna ska testa Derby-distansen 2640m, iom att bara 8 hästar var villiga att slåss som fina prispengar så borde ATG inte haft med detta loppet på kupongen. Framför allt inte när 2 HARRAN BOKO står med tre ben i mål, han är huvudet högre än dessa konkurrenter och har dessutom fått ett lopp i kroppen. Men han har visat upp hetsiga tendenser och jag testar att fälla honom med tanke på spelprocenten. 7 THE BUCKET LIST F har gått mot kulltoppen under fjolåret och gick ett fint lopp senast mot bra hästar, distansgynnad. 8 CALLE CROWN var även han med i stora lopp under treårssäsongen och jag tror inte Malmqvist tar ut hästen om han inte är i ordning.

 Ranking: 2,7,8

V75-2

Om första avdelningen var mindre spelintressant så är andra avdelningen dess motsats, stolopp med spårtrappa (de som tjänat mest pengar får sämst lägen) och 14 hästar bakom bilen. Jämnt streckat, favorit just nu är 2 VOLITA GO som varit fin i två raka segrar, men hon är bara en av många som kan vinna detta. Antingen går man kort på de man tror på eller så streckar man på, jag tar många och hoppas på en bedövare. 12 SHARP DREAM gick fantastiskt fint efter galopp senast, kusken Mads H Nielsen kör med ett härligt flyt för dagen. 10 TOUR NIGHT var som en ny häst senast när hon sprang i spets, bakifrån nu men bra smygläge. 9 ZOLA GRAND CRU ska räknas om barfota, 14 ROSE GARDEN varnade jag för senast och då var hon rejäl vid segern på Valla, jobigt läge men vid överpace sa hon räknas.

Ranking: 12,2,9,10,14,5

V75-3

Tredje uttagningsloppet till Olympiatravet går av stapeln på lördag, efter strykningen på Harry så är det bara sju hästar kvar. Även detta loppet är bättre sportsligt än spelvänligt, 2 DANTE BOKO kör sig nog till ledningen och sen blir han hästen att slå. Ludde hoppas nog att Takter inte laddar iväg med 8 VÄSTERBOONTHENEWS från start, för då kan inledningen bli väl snabb, medeldistans nu så viss hushållning med krafterna behövs. Så bra som 6 DAY OR NIGHT IN varit i Frankrike och senast på Halmstad så vågar jag inte ta bort hästen, han är både stark och snabb och Johan är en av de bästa kuskarna vi har i landet.

Ranking: 2,6

V75-4

Klass 2 loppet avgörs över korta häcken 1640m autostart, här kommer de gå undan i början. De tre mest spelade hästarna kommer alla vara sugna på ledningen, 3 LOVE NO LIMIT, 4 DONTBREAKTHEBANKÅS och 5 RONZON FACE, jag tror de är fördel de två sistnämnda. Om de kör för fort i början öppnas loppet upp, 11 COM MILTON såg bra ut vid segern senast, 10 DAY COMPOSITE har gått jämnt och bra ett längre tag, intressant med Jepson i jollen. 2 DYNAMITE LIFE har ett bra läge och satt fast senast med sparat. Gardering krävs.

Ranking: 5,4,11,2,10

V75-5

Med tanke på hur omgången ser ut på lördag, med flera lopp som ser enkla ut, så måste vi hitta något spelvärde. Bronsdivisionen är en riktigt rolig prop, 2640m voltstart, med bra hästar och ingen stor favorit. Jag tar ställningen i detta loppet för att koppla något grepp om omgången, under fjolåret följde jag 12 SOBEL CONWAY och tyckte han växte under säsongen, så fin som han såg ut i årsdebuten, det intrycket måste jag gå på. Hoppas de blir lite körning där framme med flera kuskar som vill till spets, då spurtar PU ner alla sista 400m. Spik.

Ranking: 12

V75-6

Från klass 2 till silverdivisionen på 4 månader, det är inte ofta man ser den utvecklingen på V75. Men 1 OLLE ROLS har gått igenom klasserna utan att förlorat ett enda lopp, och inte sett plågad ut nån gång. Hur skall man motivera en gardering? Vann så sent som i lördags bronsfinalen på Valla, fick ett bra lopp med rygg sista 800m, men avgjorde enkelt. Har inte startat med en veckas mellanrum på länge men rimligtvis borde han vara ännu snärtigare nu. Efter strykningen på 5 DRAGSTER så är chansen att han tar sig ut ännu större och jag krånglar inte till de.

Ranking: 1

V75-7

Ett roligt klass 1 lopp avslutar omgången, 2140m auto där många är sugna på att köra från början. Favorit är segermaskingen 3 BANDIT BRICK som vunnit 23 av 25 starter hemma i Danmark, jag vill dock se han prestera här innan jag spikar. 1 WAFFLE, 2 RUN CEASAR RUN och 5 ARAMIS AMOK är spetsaspiranterna, med fördel 1 WAFFLE. Tyckte dock 1 var klen senast och måste vara mycket bättre nu. 4 SHORTHANDED JAG trodde jag på senast men var ganska blek då, kan varit alla omstarter som gjorde han omotiverad, hoppas på barfota nu och skall räknas. Skrällarna i loppet är 10 CASH VALLEY och 11 EARN N´BURN som kan profilera på högt tempo.

Ranking: 3,4,5,10,11,1

Ormens oslagbare: Avd 5 nr 12 Sobel Conway

Ormens oväntade: Avd 4 nr 2 Dynamite Life

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips