• Hem
  • V75 Halmstad 7 juli

V75 Halmstad 7 juli

Sprintermästarhelgen rullar vidare, torsdagen innehöll fina hästar och en spännande final. Örjan körde som väntat passivt i försöket och sen måttade han in hästen i finalen. Imponerande att vinna utan att vara som bäst, alla tre system på Travstugan hade sju rätt i torsdags men tyvärr låg utdelning. Nu siktar vi på högre utdelning på lördag där loppen är lite klurigare på förhand.

Räkna med att hemmatränarna (Untersteiner Johan & Peter) har laddat hästarna till fullo, enda spiken blir 4 Vamp Kronos i avd 6. Hon känns som huvudet högre än sina konkurrenter och jag spikar. In på Direkten Ryd / Travstugan och köp era andelar på ATG Tillsammans, våra spelläggare är stekheta.

V75-1, 2640m volt

Det var favoritbetonat i torsdags när V75 kördes under Sprintermästarkvällen, det ser lite öppnare ut på lördags trots att Vamp Kronos är stor favorit i avd 6 och att gulddivisionen är väldigt ojämn (mer om detta senare). Vi behöver finna värde direkt och jag har hittat ut tre hästar som jag tror har bäst chans i första avdelningen.  Bäst chans tror jag att 2 SMEVIKENS CRUISER har, just nu spelad till 9 %. Hästen har alltid varit lovande men jag tycker att han under våren/sommaren visat bättre mod än tidigare, gick ett väldigt bra lopp senast i dödens. Nu tror jag att kusken Kim siktar på spets tidigt och sen låter det som att de kommer köra där, jag hoppas hela vägen. Jag garderar med 7 MACHIAVELLI som inte levererade senast i finalen, men jag tar inte så hårt på de. Nu har han springspår och jag hoppas kusken visar intresse för en bra position. Med ett bättre spår så hade nog 8 ASTON D.K. varit favorit i detta loppet, nu måste han hoppas på lucka men jag gillar intrycket på honom. 4 CASHBACK PELLINI blir hårt spelad men jag tycker att han visat gamla galopptendenser under de senaste loppen och jag tror att han kommer få problem på lördag.

Ranking: 2,7,8

V75-2, 1640m auto

Lägsta klassen och sprinterdistans, räkna med Hign Chaparal från start. Hade jag vetat att 6 GLOBAL UNDECIDED hade gått felfritt så hade jag nog spikat honom, senast gick han ett grymt lopp efter galopp. När osäkerheten är stor så garderar jag och då måste vi ta med en hel del. 12 MARTIN DE BOS gillar jag men läget är iskallt, 8 SPARTAK FACE lär laddas direkt från start men det kan bli för bra. Jag vill varna för 3 ADIAGO TROT som är snabb från start och lär få ett bra lopp, och glöm inte 4 O.P. ROC som kvar med alla krafter senast. Det gillas på en 2 % från ett bra spår.

Ranking: 6,8,12,3,4,10

V75-3, 2140m auto

Gulddivisionen, 9 hästar till start, hur tänkte ATG här?? Var det för att Harry Haythrow startar sista gången under Sprintermästarhelgen?? Ofattbart dåligt beslut iaf, finns inte mycket spelvärde här. 3 DAY OR NIGHT IN var bra igen senast när han vann, men han är inte att lita på. Inte som 60-65 %. 4 HARRY HAYTHROW lär ladda mot spets, men över medeldistans släpper han väl? 1 JAIRO gick bra på Kalmar senast från bakspår, nu kan han backa och ändå hamn 3-4 utvändigt. Eller så laddar Lövgren och hoppas få ta över spets från ledaren. Jag tycker att det skiljer för mycket streck mellan dessa två och streckar båda.

Ranking: 3,1

V75-4,2140m auto

Stoavdelning, Wången Cup final, 13 märrar bakom bilen. Här hoppas många spelare på skräll och det gäller även mig, favorit blir nog antingen 11 SHARP DREAM eller 12 JULIA PELLINI. Båda med högst högstanivå men med osäkra tendenser, och från dåliga lägen så säger jag gardering. Jag tror mest på 8 BELLA ON TOUR som verkligen gjort rejäla lopp på slutet, och här kan nog kusken välja ett offensivt upplägg. Men det lär inte saknas motständ, Untersteiners har fem st ston till start, mest tror jag på 7 TOUR KNIGHT och 9 GLOBAL TENDENCY. Strecka så många ni har råd med är tipset.

Ranking: 8,7,9,11,12,13

V75-5, 2140m auto

En väldigt öppen bronsdivision går av stapeln i avd 5, antingen så går ni kort eller så tar ni många här. Jag går på det första alternativet, sist spikade jag 1 ARSENAL men då var nog inte banan till hans fördel. Nu aviseras det barfota runt om för första gången, vilket verkligen tilltalar mig. Att det lär bli körning från start hjälper bara 1 ARSENAL som inte kan öppna. Jag tror nämligen att 2 TE QUEIRO GRIF, 3 AILERON och 4 DIZZY RIVER kommer kubbas en hel del från start. Sen lär Adrian Kolgjini inte vila på hanen med 8 RUSHMORE FACE, hästen har gjort två fina prestationer i långlopp under senaste tiden. Tycker han absolut ska duga i detta gänget.

Ranking: 1,8

V75-6, 1609m auto

Final i Stosprintern 2018, brukar alltid bli sevärda lopp när stona ska göra upp över korta häcken. Klar favorit blir 4 VAMP KRONOS som vunnit 10 av 18 starter och hon imponerar mest varje gång. Gick klart snabbast i försöken och jag tror Goop kan ta en hyfsat lugn start för att sedan skölja över dem sista 500m. Spik.

Ranking: 4

V75-7, 1640m auto

Vi avslutar med Silverdivisionen som ska ut över kort distans, 4 HANDSOME BRAD blir klar favorit. Vilken utveckling han har gått igenom under sin femårssäsong, vann lätt senast trots att han fick gå mestadels utvändigt. Jag tror dock inte att kort distans är hans bästa likör än så länge, inte när spetshästen sprinter 11.0 på distansen. Därför garderar jag, spetshästen tror jag att 2 BROADWAY APPOLO är som gjort bra insatser på slutet. Stört i sista sväng senast men nu är det helt annat läge och jag tror Johan kör så länge lampan lyser. Den som kan få loppet är 10 OTHELLO VICTORY som har rygg på 4 HANDSOME BRAD, han har gjort tre starter i regi Peter Untersteiner och gått bra varje gång. Inför hemmapubliken förutsätter jag att Peter satt han i extra bra författning.

Ranking: 2,4,10

Ormens oslagbare: 4 Vamp Kronos i avd 6

Ormens oväntade: 4 O.P Roc i avd 2

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mölndalsbanan Åby tar emot oss till V75 på lördag! Sju spelvänliga lopp där treåringsloppet står ut! Här är tidiga analysen! V75-1 Sir Q.C. - Örjan ... Läs travtips