• Hem
  • V75-finaler Solvalla 10 februari

V75-finaler Solvalla 10 februari

Äntligen dags för finaler på Solvalla igen, efter ett par veckor med V75 på landsbygden med ojämna lopp med låg utdelning är det nu dags för huvudstadsbanan att leverera en omgång med fin sport och jackpott. Jag tror att det kommer vara fler kuskar som är sugna på att köra i loppen imorgon vilket borde öka chansen för hyfsad utdelning.


V75-1

9 SLIDE SO EASY såg väldigt fin ut på Halmstad näst senast efter en passiv styrning, har värmt upp med en seger hemma i Danmark så förutsätter att Flemming har formen på topp. Tycker han står för klassen i loppet och med en hyfsad rygg i nr 2 så borde det kunna bli en bra löpning. Kör i tid Flemming så vinner du. Bakom nr 9 är det öppet med 5 JAIRO som värsta motståndare, 7 JUSTICE ÅS imponerade inte på mig senast och känns som en sprinterhäst med taskig läge.

RANKING: 9, RES 5,4

V75-2

I andra avdelningen tas en paus ifrån finalloppen med ett småmysigt stayerlopp över 3140m volt, blandad kvalité på hästarna och jag tycker man bör ta ställning. Jag tror mest på 14 READY RIBB som jag tycker växt under vintern både mentalt och fysiskt, har enligt mig varit lite lynnig i V75 konkurrens tidigare i karriären men ett annat intryck nu. Van vid distansen vilket är viktigt i långa lopp och Goop är säker i jollen. Bakom känns 4 AISHA SIMONI,7 DIZZY RIVER och 8 PLATON FACE hetast men räknar med att Ludde stryker sig själv då han bara har en häst kvar inom V75. 

RANKING: 14, RES 7,4

V75-3

Efter flera horribla guldlopp under vintern så har vi här iaf ett par hästar som visat klass, bäst chans bör 2 VÄSTERBOONTHENEWS ha då de står spets i programmet. Men tränaren aviserar vila efter loppet och någon gång kommer förlusten även från ledningen. 1 ZENIT BRICK hade nog varit förstahäst från alla andra spår men Goop backar nog sig sist innan bilen släpper. 8 ON TRACK PIRATEN såg bättre ut senast än tidigare starter och ska inte nonchaleras om det blir tempo.

RANKING: 2,1,8,6

V75-4

Lägsta klassen klass 2 visar upp flera fina hästar på väg upp i karriären, bäst vinstchans tror jag 5 MINNESTADS ECUADOR har som imponerade på mig senast. Flera av de invändiga hästarna är inte några raketer ut vilket borde ge 5 chansen att ta ledningen. Ev jänkarbike för första gången vilket känns intressant. 7 GLOBAL UNLIMITED visade fin fart på Jägersro efter en fin resa, Erik upp nu men vart hamnar han från sjunde. 11 FAIRPLAY PELLINI gick strongt efter en tung resa på Kalmar, blir de tempo där framme så kommer han ta många till slut. Kuskplus med Goop. 10 MACHIAVELLI är jätteskrällen som spurtade fint på Halmstad och med klaff så kan det gå. 4 WEEKEND FUN har gått bra i enklare sällskap men med tanke på mina spikar i de  två första loppen så måste han förlora för att utdelningen ska vara tillfredställande.

RANKING: 5,7,11,10,6,4

V75-5

1 OLLE ROLS hade haft en straffspark från alla andra spår men är klart bästa hästen, vinner om han kommer ut. Tycker det är ganska klent bakom OLLE ROLS men 6 TWIGS BRIARD känns spännande med Goop och framspår, gått klart förbättrat i ny regi.

RANKING: 1,6,12,7

V75-6

Stolopp över 1640m volt är en kul proposition där "guldhästen" 13 INDOOR VOICES har en tuff uppgift att ta in 20 meter och runda gänget. Denna rankas ner, tror mest på 4 SHARP DREAM som sett lysande ut i regi Joakim Lövgren. Kommer hon fram i slagsläge i tid är det bra chans. I övrigt har 2 HANKYPANKY FRANCES och 6 MANTAINABILITY bäst segerchans där ledningen blir viktig. Favoriten 1 BARBARA L HANOVER kan vinna men stall ur form gör att hon inte känns het.

RANKING: 4,2,6,1,3,13

V75-7

En väldigt fin Bronsdivisionsfinal avslutar omgången där känslan säger att det kan bli körning på många händer, bästa hästen 4 QAHAR QC kan vinna om de andra kör i början. Dock så oroar distansen 2140 m vilket är i kortaste laget. Om det finns någon rättvisa i världen så borde 1 STARO IVY LEAGUE få vinna denna gången, har spurtat bra i de två senaste loppen och på finalerna den 26 dec höll han strongt från dödens. 7 SAMBUCA KNIGHT och 8 NATIONAL PRINCE är de två som nog är mest intresserade av ledningen, ska räknas. Glöm inte 2 HAN HERRED och 10 VÄSTERBO EXACT som kan spurta bra till slut.

RANKING: 4,1,8,10,2,7,5,11

Ormens oslagbare: 14 READY RIBB i avd 2

Ormens oväntade: 11 FAIRPLAY PELLINI  i avd 4 och 1 STARO IVY LEAGUE i avd 7


Lycka till

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips