V75 Eskilstuna 10 mars

V75-cirkusen lämnar härliga Halmstad för underbara Sundbyholm, jag hoppas att så många som möjligt hängde på mina tips i lördags. Förstastreckade Yankee Boy var ju klar och varningen för Clemenza AM befogad. På ren tipsform så ska vi ha 7 rätt imorgon, in och köp andel på Travstugans atg-tillsammans sida: "Fredrik - Travstugan".

Om det gick att köra barfota på Halmstad så verkar det inte bli fallet på Eskilstuna imorgon, banmästaren aviserade skor på och Svensk Travsport borde se över en förlängning av barfotaförbudet. Omgången innehåller flera stora favoriter, men vi ska försöka fälla ett par av dem och leta upp de bortglömda lågprocentarna. 

V75-1

Återigen dyker det upp en silverdivision som inte borde ligga inom V75-spelet, med 10 hästar av variende kvalitet. Storfavorit är Timo Nurmos 1 GLOBALSATISFACTION som spurtade bra i comebacken senast efter drygt 1 års frånvaro. Även de loppet var av låg klass och jag tycker att formen på denna favoriten är osynad, dessutom måste kusken köra en del från start från innerspåret. Jag streckar två hästar till, 9 STAY ALERT gick helt okej i lördags i ett lopp som var mycket tuffare än de här, distansen nu tror jag också är ett plus. Följ nr 2 Johan U så kan du hålla favoriten inne. 10 BLUE STAR CHAMPION kan mycket i ljusa stunder och om han får rygg på nr 9 kan han spurta bra. 

Ranking: 1,9,10

V75-2

Andra loppet är till skillnad från första riktigt spelvänligt med 15 ston bakom bilen. Favoriten 4 ORKIDEE SKIFT har gått fint under vintern och har ett bra läge. 15 HANKYPANKY FRANCES tror jag är bäst när hon är med där framme och det blir många att runda. 8 GOING POPP gick strongt i lördags när hon fick trava utvändigt ledaren och har chans trots spår 8. I detta loppet finns två roliga skrällar, 9 CARISMA SISU (4%) såg väldigt formstark ut senast när hon satt i rygg på hästar över upploppet, här kan Ulf Ohlsson köra rakt fram och spara speeden. 3 SAINT GERDA (1%) satt långt bak senast men gick ett plusbetonat upplopp, gillar kusken Petter Karlsson och läget borde ge en fin resa.

Ranking: 4,8,9,5,3,12

V75-3

I gulddivisionen dyker omgångens största favorit upp i 5 ZENIT BRICK, han har gått från klarhet till klarhet under vintern och vann lätt senast. Är streckad på 80 % just nu vilket är väldigt mycket, jag tycker också att hästen varit klart bäst med Björn Goop i sulkyn. Förra lördagen blev de galen körning i högsta klassen och jag tror att tempot kan bli högt även här trots lång distans, 2,4 och 8 kommer nog köra för position. Tycker att 9 ON TRACK PIRATEN är streckvärd om man jämför hans 9 % mot favoritens 80 %, var inte som bäst senast men åtgärdad och får spara speeden till slut. Gillar att Hans R kör själv.

Ranking: 5,9

V75-4

Liksom i andra loppet innehåller V75-4 15 hästar men här över tre st volter, över 2640 m. Tycker loppet är öppet med flera hästar med chans, min förstahäst är 14 QUITE WINDY som såg otroligt formstark ut senast när han blåste till dem över upploppet. Då som nu kör Anders Eriksson och 7 % är i underkant. 11 STARO IVY LEAGUE har gjort bra insatser länge men vinner sällan, givet bud. Även 13 LEGOHOLM ZON har formen intakt och fick stryk av Southwind Feji senast, chans om hon får rätt ryggar. 3 TYSON DIMANCHE har spetsläge men möter hårdare hästar och bara en av många. 6 ANTONIO AMERICA gillade jag intrycket på senast och tror den är bäst av Petter Lundbergs duo.

Ranking: 14,13,6,11,9

V75-5

Lägsta klassen ska ut över korta häcken 1640 m auto, ett lopp med flera fina hästar. Ledningen tar 1 XANTHIS BUSINESS om kusken bara vill, han följer bilen och det låter på Leif som han är sugen på att köra i spets. Vilket bäddar för hård körning första 500 m, det gynnar min spik. 2 LIGHTNINGSKY ser ut som en riktig häst med en stam som förpliktigar. Gick hela vägen senast efter en resa i dödens, aningen sämre gången innan som trea. Reijos stallform har varit usel under vintern men det kanske lossnade i onsdags med två segrar. Tror hans LIGHTNINGSKY kan köra rakt fram och avgöra på styrka sista 500 m.

Ranking: A: 2, B:1,5,4

V75-6

Andra spiken kommer i sjätte loppet där 5 OLLE ROLS ska ut och jogga runt dem igen. Har lekt med motståndet under vintern och var enligt säker källa perfekt i måndagsjobbet. Vinner från alla positioner.

Ranking: A:5, B:9,2,11

V75-7

Ett högklassiskt klass 1 lopp avslutar omgången, 2140 m autostart. Favorit blir 4 SIR Q.C. som framför allt senast imponerade genom att vinna lätt, räknas tidigt. 10 GUTE BAND är ännu ett förvandlingsnummer signerad Johan Untersteiner, som sett ut som en ny häst i hans regi. Med rätt ryggar och tempo där framme är han given. 2 PORTHOS RACE gick bra senast från en resa utvändigt ledaren, startsnabb och offensiv kusk kan innebära ledning. 1 GINOTONIC är stark och går bra lopp hela tiden, kommer han ut från innerspår och tempot blir okej så sänker han många.

Ranking: 10,4,2,1


Ormens oslagbare: V75-6, 5 Olle Rols

Ormens oväntade: V75-2, 9 Carisma Sisu och V75-4, 14 Quite Windy

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips