• Hem
  • V75 Charlottenlund 13 maj

V75 Charlottenlund 13 maj

Copenhagen Cup står för menyn, alla som inte besökt detta arrangemang borde åka dit någon gång i livet. Väldigt annorlunda upplevelse kontra svenska travbanor, stallbacken är öppen för alla, det finns mat- och ölförsäljning lite över allt och loppen brukar bli händelserika på den bana som mäter 950m. Denna upplaga av Copenhagen Cup kittlar lite extra då arrangören lyckats locka tre av de mest spännande femåringarna i Norden, Cyber Lane, Ferrari B.R. och Generaal Bianco.

Omgången i sin helhet är ganska lurig, många lopp där favoriterna dragit svåra utgångslägen och det brukar alltid skrälla i något lopp denna dag. Häng på Travstugan genom att köpa några andelar i våra tipsters system på ATG Tillsammans, tillykke.

V75-1

Stoeliten, 2000m auto och ganska jämnt streckat bland favoriterna. Dock så lär 7 KASH BRODDA blir klar favorit vid inlämning, hon tjusade oss under hösten/vintern med fina prestationer och hade man vetat att formen är på topp då hade man kunnat singla henne. Men med tanke på uppehåll och spår långt ut så blir de gardering. Den tyska gästen 5 GOLDY STARDUST är väldigt intressant, segrat i 12 av 14 starter och får kusken till styrningen här bör hon räcka långt i detta gäng. 9 MULLIGAN gör också årsdebut och hon var bland de bästa fyraåriga stona under fjolåret, snabb och lättplacerad även om hon säkert är bättre när hon får vara med i främre träffen.  Streckar även 3 UNCERTAIN AGE som där var en del skrik om senast men då blev de startgalopp, kan bli farlig från rygg på ledaren.

Ranking: 7,5,9,3

V75-2

Uppgiften att sätta in hästar från Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Holland osv är inte lätt, vilket andra avdelningen är ett bevis på. Favoriten 3 PATRONUS kan absolut vinna men han lär inte vara ensam om denna känsla. Jag tyckte att 2 RAKET BRODDE visade upp fina fartresurser under fjolåret och från ett bra läge hoppas jag kusken laddar direkt. Jag streckar de hästarna med bäst utgångslägen 1-7 plus den holländska gästen 9 WILDCAT HANSEATIC som får Björn Goop i jollen.

Ranking: 2,3,5,4,7,9

V75-3

Långlopp 2950m volt, loppet innehåller hästar med blandad form/kapacitet Därför går jag kort och streckar två ekipage, 3 BALOTELLI gör alltid fina dagsverk och blir nu förstärkt med BG, bör kunna få ta över ledningen och då blir han intressant. 11 BALFOUR har fått ett lopp i kroppen och gillar lång distans, var ute på en opassande bana senast så glöm en starten. Tar bort favoriten 9 SLIDE SO EASY som inte startat på ett tag och jag tror inte han gynnas av den långa distansen.

Ranking: 3,11

V75-4

Fyraåringseliten, 2000m auto och vi kommer få se några fina hästar göra upp, det kan vara så enkelt att 4 PORTLAND är stenklar med BG i sulkyn. Vann på bra tid senast men jag vill se honom prestera uppe i Norden innan jag spikar. 7 TSUNAMI DIAMANT har vunnit de flesta av loppen han deltagit i och tränaren Hagoort brukar ha med sig några fina hästar när han besöker storloppsdagarna. Kusken Robin Bakker är skicklig och van våra förhållanden. 5 FLYING FORTUNA är startsnabb och lär få en fin resa, två lopp i kroppen dessutom. Kan inte nonchalera trean från Kriteriet ifjol, 12 HUSSE BOKO som är en riktig glänsare, tråkigt utgångsläge men med tempo sänker han många till slut.

Ranking: 4,7,5,12

V75-5

Femte avdelningen är ett fint och spännande lopp, 10 hästar kvar efter att 1,11 blivit strukna. Jag har blivit mäkta imponerad av 12 BANDIT BRICK i hans två starter i Sverige, han höll på att vinna efter ett omöjligt lopp senast. Jag tycker han är minst 2 klasser bättre än sina motståndare och tvekar inte på att spika honom.

Ranking: 12

V75-6

Vilket sevärt silverdivisionslopp som vi bjuds på i avd 6, här kommer de gå undan hela vägen. Favoriten 1 SPRINGOVER är iskall från spår 1 som han inte kommer kunna håll upp, den jagar vi bort. 5 GLOBAL REPUBLIC är kusligt snabb från start och inte alls omöjligt att han kan ta ledningen, därifrån brukar han bita ifrån sig väl. 3 RACING MANGE gjorde en bra årsdebut när han vann på 11,3 över 1640m, bör vara lite bättre nu och med överpace sänker han många. Hade 12 OLLE ROLS haft ett vettigt läge så hade han nog varit ett spikförslag, hoppas på tempo annars kommer nog Ingves köra fram, skall räknas.

Ranking: 12,5,3

V75-7

Copenhagen Cup, 2011m auto och vilket lopp detta kan bli. 4 CYBER LANE går från klarhet till klarhet, men får ett riktigt elddop idag. Kommer behöva bråka med 3 FERRARI B.R. från start och 5 GENERAAL BIANCO till slut. Så bra som Johan Untersteiners häst varit så kan han lösa detta men till 52 % garderar jag. Midtfjeld måste väl försöka hålla ut övriga från start bakom 3 FERRARI B.R. som gjorde några helt osannolika lopp i Norge, hoppas verkligen att han levererar så att vi får se honom i Elitloppet. Peter Untersteiners 5 GENERAAL BIANCO är en riktig krigare, på korta speeder har han få övermän, jag tror att Peter vill söka position här för att sedan komma in i matchen när övriga spelat ut sina kort. Härligt blir det att se detta fina lopp.

Ranking: 4,3,5

Ormens oslagbare: Avd 5, nr 12 BANDIT BRICK

Ormens oväntade: Avd 2, nr 5 EARLY PACTOL

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips