• Hem
  • V75 Bergsåker 25 augusti, Sundsvall Open Trot

V75 Bergsåker 25 augusti, Sundsvall Open Trot

Ännu en lördag med topptrav på menyn, förra veckan var det superjackpott och E3-finaler, denna veckan serveras vi en 50-miljoners jackpott och Sundvall Open Trot. Jag är dock kritisk till ATG och deras utvattning av varumärket V75, så fort en större tävlingsdag äger rum så ställer ATG om till V75 och jag tror detta kan vara livsfarligt för vårt statlig spelbolag. V75 ska vara vikt åt lördagar förutom i enstaka undantag ex Elitloppshelgen och Derbyhelgen.

Först några rader om gårdens derbykval på Jägersro, jag har nog aldrig varit med om favoritfall i den omfattningen som vi bjöds på igår. Trots att de bästa tränarna/kuskarna hade hand om favoriterna så höll de inte för trycket, i min värld så är detta ett resultat av att unghästarna pressas ner i tider i alldeles för ung ålder. Vilket gör dem ofräscha båda psyktiskt och fysiskt från 4 års ålder och uppåt. Nu hejar vi in Who´s Who i finalen.

Lördagens omgång kan för vissa se väldigt lätt ut, med många stora favoriter och spikförslag. Jag har dock en känsla att den skrälltrend vi sett de senaste veckorna kan hålla i sig över lördag, om det är den varma sommaren som sätter spår i hästarna eller om tränarna tvingats till foderbyten det är oklart. Men vi kan konstatera att många hästar presterat under sin förmåga under senaste månaden. In och köp era andelar i mina system på Travstugans ATG Tillsammans sida.

V75-1, 1640m auto

En av lördagens klara favoriter får vi beskåda i den inledande avdelningen, en häst som såg helt oslagbar ut senast. Pratar givetvis om 7 LASKARI som joggade runt på 10,9 senast över aktuell distans, vid en liknande insats så vinner han. Men jag garderar pga flera anledningar, den främsta är att jag tycker Jorma Kontio inte längre duger som kusk åt Timo Nurmos hästar. Han har tappat i kvalité under flera år men just nu tycker jag han sumpar alldeles för många bra chansen och snart måste ju Timo byta försteskusk i stallet. LASKARI har dessutom bara gjort ett bra lopp efter långt uppehåll, och jag vill se att han inte tog stryk av förra loppet innan jag spikar en jackpottomgång. Tror det är två hästar som kan utmana honom om segern, 1 RADAGAST var bra när han vann V86 senast och nu lär Oskar J gasa hela vägen. 4 KÖVRAS SO FAR spurtade piggt på V75 senast och Berghs hästar verkar vara i ordning igen.

Ranking: 7,1,4

V75-2, 2640m auto

Svenskt mästerskap för kallblod, och vår kallblodskung i Sverige 5 MÅNPRINSEN A.M. blir mångas spik på lördag. Tränaren G. Melander överaskade oss senast genom att rycka skorna på elvaåringen och han vann lätt då. Då både häst och kusk har blandat i prestationer under året så garderar jag, främsta utmanaren är 4 PYDIN som jag alltid gillat och jag tycker att han växt in i eliten för kallblod. Spurten näst senast var svettig. Tar även med 1 ODIN TABAC som har spetsläge och 3 TAND KRAFT som är en ny stjärna hos Jan-Olov Persson.

Ranking: 5,4,1,3

V75-3, 2140m auto

Silverdivisionen är osedvanligt öppet på Bergsåker på lördag, kommer nog bli jämnspelat men jag tar ställning för tre hästar som jag har mer känlsa för. 7 NOBEL AMOK höll på att spurta ner Globalsatisfaction i den senate starten, nu är frågan om Bergh kör framåt direkt eller om han vill att hästen ska attackera bakifrån. Bra chans oavsett. Även Robert Berghs 2 MELLBY DRAKE har visat fin form på sistone och har ett bra läge, gynnas om de bli hårt tempo. Spets initialt tar 6 VÄSTERBO GROSBOIS sen är det frågan om Rauno släpper, hästen levererar hela tiden.

Ranking: 7,2,6

V75-4, 2140m volt

Lars Lindbergs Minne, ett riktigt härligt stolopp har dem fått till här. 12 hästar på start och tre st med 20m tillägg, vilket jag tror dem är chanslösa att ta in. Bra chans borde nr 7 DEAR FRIEND ha som i den senaste loppen börjat leverera prestationer som kommer duga längre upp i klasserna. Springspår innebär bra chans att vara med i spetskörningen. Men det finns motbud och nr 2 URAIA kommer med ett gott rykte från Finland och har gått väldigt fina tider, kusken Tomi Haapio är van att köra i Sverige. Glöm inte detta ekipage. Om det blir för bra körning där framme så kan mycket väl 8 BULA BULA AM skrälla till, hon vinner inte lopp på korta speeduppgörelser men hon kan springa fort länge. Oskar J brukar kunna finna bra löpningar för sina uppsittningar.

Ranking: 7,2,8

V75-5, 2640m auto

Lägsta klassen klass 2 erbjuder ett långlopp med en hel del fina hästar, jag har studerat de två favoriterna 1 O´MAN FLAX och 5 WALKIE TALKIE och jag tycker att dessa höjer sig över resten. Båda ser ut att vara fina travare med både styrka och snabbhet. Imponerande tid av 5 WALKIE TALKIE senast när dem provade barforta runt om, ledningen kan dock bli svår att nå då 1 O´MAN FLAX kan öppna bra. Förutom dessa två så streckar jag också 6 MR MATJES och 8 LOGO LIGHT , båda med dokumenterad form och bra kuskar.

Ranking: 5,1,8,6

V75-6, 2640m auto

Om silverdivisionen var oviss så är bronsförsöket inte lättare, förhandsfavoriterna drog spår 10-12 vilket gör loppet mer intressant. Jag tror att 2 KNIFETOWN WINNER har bra chans att leda detta loppet väldigt länge. Han gjorde ett bra lopp bakom Highspirit senast och får han fuska lite i spets så blir han farlig. 10 UPPOHOPPA är bra och gynnas av distansen, 11 EXTRA FUDGE likaså. Jag chansar bort favoriten 12 TESIO som blandar och ger och som lätt kan bli nerspeedad pga hans ospeedighet. 4 CAMERON DREAM gillar jag och han gjorde en stark upphämtning efter galopp senast, lär få en bra resa härifrån. Tar även med norska gästen 6 LOOKING SUPERB som kommer hit med bra tider och många segrar i bagaget.

Ranking: 2,10,4,6,11

V75-7, 2140m auto

Världens bästa häst är storfavorit i Sundsvall Open Trot, 8 READLY EXPRESS förlorade med minsta möjliga marginal senast mot Propulsion. Då gick han med järnskor nu blir de säkert barfota och ingen bör kunna utmana honom vid sunda vätskor.

Ranking: 8

Ormens oslagbare: Avd 7 nr 8 Readly Express

Ormens oväntade: Avd 6 nr 4 Cameron Dream

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips