• Hem
  • V75 Åby 13 oktober

V75 Åby 13 oktober

SM-helg på Åby, med Readly Express som russinet i kakan.  Kan bli en sevärd omgång där många hästar/kuskar inte är vana att tävla på lördagar. Vi kan hoppas att detta bidrar till en del skrällar i motsats till hur det såg ut förra lördagen på Skellefteå. Just nu är V86 ett betydligt hetare spelalternativ än V75 för dem som letar stora pengar.

Med tanke på att Readly Express har tre ben i mål i avd 7, så måste vi försöka finna bra spelvärde i omgången genom att använda 3 spikar och två heltäckta lopp. Dubbla open strech gäller vilket vi måste ta hänsyn till, vinna från spår 12 är kräver sin häst. Förhoppningsvis blir de bra körning i loppen.

V75-1, 2640m volt

Strecken ser ut att bli jämnt fördelade i avd 1, ett långlopp med hästar utspridda över tre volter. Min vinnare heter 11 MAMASAN som jag tycker har höjt sig väldeligen under sommaren. Senast tvåa bakom Global Trust så enklare mot nu, Björn är skicklig på att skicka iväg hästarna från volten. Jag streckar även 2 XANTHIS COCKTAIL som kan leda länge från startvolten, 8 VELVET GIO som är högkapabel, 13 GREAT KING WINE och 15 EXPLOSIVE MERLOT som härdats i V75.

Ranking: 11,2,13,8,15

V75-2, 2140m auto

Amatör-SM ska vi försöka lösa i avd2, här får vi beskåda kuskar som inte är som Örjan och Goop, vilket förhoppningsvis bidrar till en del roliga dueller. Att hästarnas kvalité är hyfsat låg gör bara loppet svårare, jag försöker inte bena ut loppet utan streckar alla 11 hästarna.

Ranking: 11,4,3,10,9

V75-3, 2140m auto

Monté-SM nästa svåra lopp på lördag, 9 hästar kvar efter att nr 1 blev struken. Många går säkert på ryttaren och tippar på Sofia Adolfsson med 5 JULIO DE LUXE. Jag litar inte på den hästen, förutsätter att många vill utmana om segern på lördag. Bästa hästen bör vara 8 ORDER TO FLY, men jag streckar många och hoppas på skräll.

Ranking: 8,5,10,6,3,4

V75-4, 2140m auto

Lärlingarnas tur att göra upp om SM-tecknet i avd 4, kusken bakom favoriten 1 SMOKEY HERMAN kan väl knappast kalla sig för lärling. Oskar J Andersson är ett proffs och hästen har lyft sig på slutet känns det som. Men om han får 2 ATHOS RACE över sig så kan det bli jobbigt, nr 2 har gått fina lopp på slutet. 9 GLOBAL RACEWAY är en speedig typ som kan bli farlig med rätt rygglopp. Streckar även två jätteskrällar i 7 WINGAIT ERIK och 8 KÖVRAS SO FAR.

Ranking: 1,9,2,7,8

V75-5, 2140m auto

Sto-SM blev ett riktigt sevärt lopp, många fina hästar och bra spelvärde. Detta då jag inte tror att favoriten 2 CASH CROWE är i den författningen hon var i förra året. Haft skadeproblem och förlorade senast mot 11 DARLING MEARAS. Jag tror att 1 DEAR FRIEND har bra chans att vinna detta, hon håller upp ledningen sen kan Erik Adielsson välja att släppa till någon bra eller köra i ledningen.

Ranking: 1

V75-6, 2140m auto

Ungdoms-SM I avd 6, här kommer många nog gardera friskt, jag gör tvärtom och spikar 9 PARK VIEW. Tycker denna treåring ser ut som en riktig häst, senast blev han för hetsig i ledningen men sprang ändå 13,8 full väg. Med tanke på spår 9 så bör kusken Kevin Oscarsson kunna välja upplägg efter eget tycke och jag tycker inte att motståndet skrämmer.

Ranking: 9

V75-7, 2640m auto

Svenskt Mästerskap över 2640m, Timo Nurmos valde att ta ut 12 READLY EXPRESS igen vilket givetvis glädjer oss travälskare. Han har faktiskt inte vunnit på de tre senaste starterna vilket är anmärkningsvärt, men det har funnits olika förklaringar till detta. Nu slipper han Propulsion och jag förutsätter att BG kör framåt direkt. Spik.

Ranking: 12

Ormens oslagbare (exkl Readly Express): Avd 6 nr 9 Park View

Ormens oväntade: Avd 3 nr 10 Bonnies Celebrity

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips