• Hem
  • V75 Åby 12 maj

V75 Åby 12 maj

Bråda dagar för Åbytravet nu, bara två veckor sedan Olympiatravet avgjordes och imorgon är et dags för finaler i Konung Gustaf V:S och Drottnings Silvias pokal. Massor av fina fyraåriga hästar och avd 7 med hingstarna/valackarna är ett riktigt topplopp. Även ramloppen håller hög klass där tränarna slipat på sina djur ordentligt så att de kan kvala in till Elitloppshelgen.

Förra veckans omgång var ganska favoritbetonad, ändå gav sju rätt över 40 000 kr. Jag tror att utdelningen kommer bli något liknande denna omgången, vissa favoriter är starka medans vissa är i fara. Börjar med att gå kort i de inledande tre loppen, där omgångens enda spik inleder i avd 1. Häng på Sveriges trevligaste Travstuga genom att köpa våra andelar via ATG tillsammans.

V75-1

Första avdelningen är Drottning Silvias Pokal för de fyraåriga stona, tyvärr var där en del förhandsfavoriter som försvann i försöken men vi får njuta av dessa tolv istället. Omgångens i särklass mest spelade häst är favorit i 4 DIBABA, ett sto som varit kulltopp sen hon började tävla. Under fjolåret som treåring fick hon inte riktigt till de i de stora loppen, jag tror hon inte var klar varken mentalt eller fysiskt. I försöker glänste hon och jag tycker att hon är klasser bättre än övriga och spikar utan att tveka.

Ranking: 4

V75-2

Klass 1 försöket över 2140m volt fick förhandsfavoriten struken i början av veckan, 3 LIGHTNINGSKY. Således 11 hästar kvar, ett ganska jämnt lopp där jag tar ställning för två hästar som jag tror har bäst chans. 9 EARN N´BURN har genomgått en förvandling hos Goop och senaste spurtade han som en demon som tvåa bakom Bandit Brick. Voltstart inga problem men jag tror BG tar de lugnt i början och hoppas att de andra kör. Bra chans. Jag vågar dock inte ta bort 6 R.K.KING som gått två bra lopp i rad på längre distans, nu viskas det om helstängt huvudlag och om Veijo träffar från springspåret lär han köra i ledningen. Lås 6-9.

Ranking: 9,6

V75-3

Vägen till Elitloppet heter loppet, vinnaren av detta guldlopp får en rosa biljett. 1609m auto och här kommer det gasas från början, jag tror 3 VÄSTERBOONTHENEWS håller ut hästarna utvändigt och sen kör nog Ingves i spets. Ett lopp i kroppen efter vila dessutom. 7 DAY OR NIGHT IN var favorit i Olympiatravet senast, men var alldeles för pigg den dagen och det slutade med galopp bakom bilen. Tror det var en engångsföreteelse och Johan Untersteiner söker nog position direkt, så långt fram som möjligt. Givet bud. Så bra som 5 GIVEITGASANDGO var i Olympiatravet senast gör att han bör duga även här, borde gå framåt med två lopp i kroppen sen han kom från USA och denna fyraåringen är bra. Stänger med dessa tre.

Ranking: 3,7,5

V75-4

Lyon Grand Prix, 2640m auto och här kommer några av de bästa femåringarna ut som vi har i landet. Hade loppet körts över 1640 eller 2140m så hade jag spikat 5 MUSCLE HUSTLE utan att tveka. Nu när det är lång distans så är jag inte lika säker att hans spurt kommer avgöra på upploppet, han lär inte få sitta still i ledningen när 6 RAJESH FACE är med. Inte alls oväntat om ludde får ta över ledningen och Bergh siktar på att slå av honom på open strech. 8 DIAMANTEN var fin i debuten för Stig H men från detta läge är uppgiften svår, tror inte Bergh släpper ledningen till Erik. Jag betalar också för 9 J.H.MANNERHEIM som alltid är underskattad och hans inledande två lopp i år har varit preparé, skulle det gå alldeles för fort första varvet kommer JH:s spurt sänka många.

Ranking: 5,6,9

V75-5

Silverloppen är alltid spännande och inget undantag denna helgen, 2140m auto är distansen och 6 COCKTAIL FORTUNA är spelad till 55 %. Han var mycket fin för två veckor sedan när han vann på 10,4 över 1640m, och är i och med det inkvalad till finalen om två veckor under Elitloppshelgen. Detta tror jag att Bergh har i bakhuvudet när han kör loppet imorgon, att hästen ska vara bättre om två veckor. Min förstahäst är istället 1 DRAGSTER som fått ett lopp i kroppen efter uppehåll och var då tvåa bakom Cashback Pellini på 3140m. Bättre distans nu och Roger Malmqvist siktar nog på att leda loppet hela vägen, jag tror att han har bra chans att hålla ut övriga. Garderar här och vill varna för 9 CLEMENZA AM med läge att få rygg på 1 DRAGSTER och 11 BRYSSEL som sänker många vid överpace.

Ranking: 1,6,11,9,3

V75-6

Bronsdivisionen är ett fint lopp där några hästar sticker ut, 2640m auto och favorit är 5 MAGIC GWIN som var otroligt fin för två veckor sedan när han vann från ledningen. Då hade han spår invändigt 1 SOBEL CONWAY, nu är förutsättningarna motsatta och jag tror inte Peter Untersteiner bakom 1 SOBEL CONWAY vill släppa till värsta motståndaren. Samma sak här som i avd 5, favoriten 5 MAGIC GWIN är klar för finalen om två veckor, så kusken Kaj Widell kanske inte blir bränna honom här i ett långlopp. Förutom 5 och 1 streckar jag även 8 BÅLSTA PALEMA som har en härlig spurt och 10 EXPLOSIVE MERLOT som är stark och kommer med två raka.

Ranking: 1,5,10,8

V75-7

Konung Gustav V:S pokal är en ren njutning på förhand, här finns allt från Hambletonian vinnare (och tvåa) till en amatörtränad Breeders Crown vinnare. De tolv hingstarna/valackerna ska göra upp över 2140m auto, favorit är 1 PERFECT SPIRIT som fått två lopp sedan han ankom från USA. Har inte gått i botten än så länge men lär få kämpa mer denna dagen. Han är startsnabb men lär utmanas av 2 LUCIFER LANE, 5 CALLE CROWN och 6 ENTERPRISE från start. Det får inte gå för fort första 600m om det ska gå hela vägen för Redéns stjärna. 2 LUCIFER LANE körs nog för att ta rygg på 1, och hoppas sen på överaska via open strech. 6 ENTERPRISE är en riktig glänsare och undra om Melander rycker skorna denna gång, han kan inte nonchaleras. 4 WHO´S WHO är stark som en björn och gynnas klart om de blir för mycket vilda västern i början. Bör sitta 2-3 utvändigt efter 500m och sen får Mika Forss lita på styrka. Omgångens drag är 9 VIKENS HIGH YIELD som fick trava utan skor senast och vilket lopp han gjorde, sista 700m måste gått otroligt fort och han höll på att slå av nr 1. Sitter bra till från spår 9 och hans spurta kan sänka alla, stormvarning.

Ormens oslagbare: Avd 1, nr 4 Dibaba

Ormens oväntade: Avd 7, nr 9 Vikens High Yield

Lycka till på liret!!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips