• Hem
  • V75 Åby 11 augusti, Åbys stora pris

V75 Åby 11 augusti, Åbys stora pris

Alla travälskare måste njuta till fullo just nu, det ena storloppet avlöser de andra och på lördag ska vi njuta av Åbys Stora Pris och en V75 med stor jackpott. På tisdag anordnar Solvalla Jubileumspoklaen med toppsport och V75. Snart kommer Derbykval och E3-finaler också. Men full fokus på Mölndal och Åby på lördag där V75-finaler ska avgöras, jämna fina lopp men russinet i kakan är givetvis Åbys Stora Pris över 3140m där landets två bästa hästar gör upp. Jag tycker utgången är oviss och kommer inte spika i avd 7. Häng på Travstugan på ATG Tillsammans och köp en andel i ”Fredrik-Travstugan” om ni gillar analysen nedan.

V75-1, 2140m auto

En väldigt trevlig klass 1 final inleder omgången, här har vi många olika segerbud och hästar som radat upp fina prestationer. Förväntar mig således kuskar som tror på sina hästar och rejäl körning hela vägen. Starten tror jag kommer tillhöra 1 ROHERYN och 2 COBOURG HANOVER där jag tror Jorma vill köra i spets med 1 ROHERYN. 2 COBOURG HANOVER tyckte jag såg späntlös ut sista 50m senast, så den favoriten ska vi försöka fälla. 3 VISCHIO HOLZ, 4 DOCTOR DOXEY ZENZ och 5 OUTPUT PRESSURE har alla imponerat på mig och frågan är vem som kommer göra draget mitt i loppet. Jag vill stormvarna för bakspårens 9 SMEVIKENS CRUISER och 12 YANKEE BOY, gillar verkligen intrycket på 9 SMEVIKENS CRUISER och hur han presterat på sistone. Vid överpace sänker han de flesta till slut.

Ranking: 1,9,3,4,2,12

V75-2, 2140m auto

Klass 2 finalen är minst lika öppen som avd 1, inledningsvis kommer nr 1-4 göra upp om täten där 3 KARL SJÖHAMMAR och 4 WAIKIKI SILVIO nog har mest respekt med sig. Bästa hästen i fältet är 7 BEAR HOPE som dragit ett jobbigt utgångsläge och jag undrar hur offensivt Erik kommer köra med tanke på att Derbykvalen närmar sig. Överlag denna omgången så tror jag inte att kuskarna bakom de fyraåriga hästarna som ska ut i Derbykvalen kommer köra sina hästar helt slut, vilket man måste beakta. 6 B.B.S.JHONNY spikade jag sist när den vann men motståndet är bättre nu men hans spurt kommer bita bra igen. Två roliga skrällar är 8 TIM FRONTLINE och 11 LUXURY BRODDE.

Ranking: 7,6,3,8,11,4

V75-3, 2140m auto

Ragnar Thorngrens Minne – Fyraåringslopp är sportsligt sett är ren njutning, idel ädel adel. Spelmässigt skulle detta loppet inte lagts med på V75 kupongen, framför inte när vissa av de övriga loppen står mellan ett par favoriter. 3 PERFECT SPIRIT är en riktig kanon som nog kommer utmana våra aldrig bästa from nästa år. Senast vann han Sprintermästaren utan att vara på topp och nu tror jag att kusken kan välja upplägg helt efter eget önskemål. 2 LUCIFER LANE utmanade verkligen favoriten senast men jag tror han släpper nu med tanke på distans och kommande derbykval. Spik även fast % blir hög.

Ranking: 3

V75-4, 2140m volt

Final Diamantstoet och här får vi se många fina märrar som kommer gå längre upp i klasserna framöver. Jag tycker detta ser upplagt ut för favoriten 3 KINDY CANE och Veijo Heiskanen. Hon har ett härligt trav och lägger mycket mark under sig, oavsett vem som tar spets initialt så tror jag 3 KINDY CANE får överta spets. Sen kör Veijo 13,5-14,0 hela vägen och då blir de svårt för hästarna på tillägg att ta in 20m.6 CHEERFUL RIVNER är också en fin häst men osäker i voltstart, om ni garderar glöm inte 15 RYSSEBO LA REINE som gjort starka prestationer varje gång, ofta från dödens. Nu blir resan nog vilsammare och ev ska hon tävla barfota fram.

Ranking: 3

V75-5, 2140m auto

Senast fick 9 GLOBALSATISFACTION äntligen ett bra spår och tackade med att vinna Silverförsöket på Halmstad på ett bra vis. Nu blev de återigen ett bakspår men spår 9 behöver inte vara så dåligt, rygg på startsnabbe 2 DON´T MIND ME så han bör sitta bra till direkt. Dessutom tror jag att flera ekipage kommer köra under loppet mot 2 DON´T MIND ME som är den trolige ledaren av loppet. 4 SIR Q.C. lever ju bara på styrka men tror han blir nerspeedad på Åbys open strech bana. Låser loppet med 2,9.

Ranking: 9,2

V75-6, 2140m auto

Bronsdivisionen final är en oviss historia, svårt att förutsäga vem som kommer till spets. 2,3,5 och 7 kommer ladda vilket jag tror gynnar bakspårets 9 FLASH HAMMERING, 10 TE QUIERO GRIF och 11 DOM PERIGNON. Dessa är förstavalen, sen gillar jag 1 ORDER BY HEAVEN som alltid spurtar bra. Hon bör få en bra resa och har aboslut chans att slå hingstarna.

Ranking: 11,9,10,1,5,3

V75-7, 3140m auto

Åbys stora pris har fått ett nytt upplägg, istället för två heat över 1640m så är det numera ett långlopp över 3140m auto. Drömfighten som alla önskat blev av, 1 PROPULSION mot 4 READLY EXPRESS. Jag säger fördel 4 READLY EXPRESS som är startsnabbare än vad folk har förstått. Jag tror han kommer till ledningen och därifrån kan kusken Jorma (körde som en kråka förra helgen) bestämma tempot själv. Jag är lite lurig på vad Kolgjinis hästar kommer göra, min känsla är att 5 PLATON FACE kommer laddas för fullt hela vägen. Detta gynnar 6 RAJESH FACE som var bra i Åbergs senast med dubbla galopper. Jag streckar också 9 SORBET som ser oerhört fin ut just nu som också gynnas av högt tempo.

Ranking: 4,1,6,9

Ormens oslagbare: Avd 3 nr 3 Perfect Spirit

Ormens oväntade: Avd 1, nr 9 Smevikens Cruiser

Lycka till på liret!!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips