• Hem
  • Extra V75 1 maj, Bergsåker

Extra V75 1 maj, Bergsåker

Dags att ladda om efter en härlig Olympiatravsdag på Åby i lördags, travsport i världsklass och mycket folk på publikplats. Apropå publikplats, jag förstod direkt när vi kom till Åbytravet att någon form av ombyggnation ägde rum vilket begränsade ytorna något enormt. Men värst av allt var att det på publikplats fanns 7 st totokassor och 2 st toaletter, kaoset och missnöjet kring denna usla hantering var uppenbar. Min fråga till Åbytravet är hur ni planerade detta evenemang för dem som inte satt i restaurangen?? Att 10 000 personer ska dela på 7 totokassor är ett rent skämt. Inte så vi lockar ny publik till våra travbanor.

Den 1 maj avgörs V75-omgången på Bergsåker, en bana med långt upplopp som gärna bjuder in till skrällomgångar. Vi ser inga stora och givna favoriter vilket gör omgången väldigt spelintressant. Bästa spiken i omgången kommer i sista avdelningen, glöm inte hänga på Travstugans vinsttåg på ATG tillsammans.

V75-1

Ett väldigt fint fyraåringslopp inleder omgången där de 12 startande ska tävla över 2140m auto. Min känsla är att det kommer bli körning hela vägen, flera hästar med framspår som vill framåt ex 6,7,8. Jag är svag för 10 LIGHTNINGSKY som jag tror kommer spurta ner samtliga på upploppet, senast i finalen på Solvalla fick han stryk av Who´s Who och Floris Baldwin. Fick dessutom gå själv i tredjespår redan 800m kvar. Detta vinner 10 LIGHTNINGSKY och vi inleder med en spik.

Ranking: 10

V75-2

Bara 6 hästar som gör upp i avd 2, men vilka fina treåringar som vi får se. Jag streckar 2-5 där given förstahäst är 4 EVEN´S COOL BOY som gick ett strongt lopp senast och landa in på 13,9 full väg. Vågar dock inte spika honom pga orutin och jag har respekt för 2 TELLUS FACE och 3 FRENCHNORWEGIAN ID. Bergh pratar om nr 3 på ett sätt som gör att han blir spännande att följa.

Ranking: 4,3,2,5

V75-3

Kallblod, 15 hästar över två volter, 2640m, såhär ska de se ut när vi spelare ska analysera V75. Klar favorit blir med all säkerhet 2 JÄRVSÖODIN men honom litar jag inte på. 1 GULI RUBIN trodde jag en del på näst senast men galopperade då, räknas. 12 FENDER är min förstahäst som har några lopp i kroppen och jag tycker han är bra för klassen. Även 15 BRENNE BRAKAR går jämnt och bra. Måstestreck är också 6 BONALDO, springspår, Jansson och de senast fem starterna på plats.

Ranking: 12,15,6,1,2,13

V75-4

1640m voltstart, då gäller det att kuskarna är med direkt. Tycker loppet är öppet där de saknas en vinstmaskin, på läget blir 7 ESPRIT SISU rankad etta. Har gått bra lopp sedan han kom till Svante Båth. 10 MUSCLEMAN F.I. blev jag imponerad av senast när han mötte övermakten, kommer han i slagläge sänker han många till slut. 1 BENEDICTUS gjorde ett helt ok dagsverk i årsdebuten, nu bra läge och Adielsson. Strecka på är rådet.

Ranking: 7,10,1,11,9,6

V75-5

Med alla andra spår än 1 hade jag spikat 1 BALFOUR, blev imponerad av honom under fjolåret och han har fortsatt att imponera i Frankrike under vintern. Kommer Bergh ut är de toppchans. Jag dubblar med 8 QUEER FISH som fullföljde bra från dödens senast, gick 11,7 full väg vilket är starka papper.

Ranking: 1,8

V75-6

Ett långlopp över 3140m går av stapeln i avd 6, nr 15 SIR Q.C. kommer bli stor favorit. Tycker han har fått gå många tuffa lopp på slutet vilket borde ta på krafterna, han är dessutom ovan vid distansen och bäst i spets. Nej denna favoriten ska vi sänka. 14 DIGITAL ARCHIVE vann senast och såg bra ut då, fått några lopp i kroppen och han är tuff och oöm för position. 12 READY RIBB har jag imponerats av i vinter men senast såg han inte bra ut, skulle aldrig fått starta. Är han vid sunda vätskor så pass upp. Miljondraget är 5 TITAN ARROW, har haft honom under uppsikt och tycker han är både stark och snabb. Vid en smygresa så kan han skrälla.

Ranking: 14,15,12,5

V75-7

Sista avdelningen är Diamantstoet, 15 ston med spårtrappa. Här kommer omgångens bästa spik ut, 1 QIAO Q.L. riktigt härlig dam som säkert kan gå hela vägen upp till stoeliten. Tror hon håller upp ledningen och lufsar till vinst. Spik.

Ranking: 1

Ormens oslagbare: Avd 7, nr 1 Qiao Q.L.

Ormens oväntade: Avd 6, nr 14 Digital Archive

Lycka till på liret!!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips