Positiva sidorna i mörkret » 10 sep. | Fredagskrönikan - Travstugan.se
Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Positiva sidorna i mörkret

År 2020 blev inte alls vad vi trodde. Pandemin har hållit sitt järntag över hela världen och även travsporten har påverkats på flera sätt. Ska jag ändå hitta någonting positivt i det här mörkret finns det ändå ett och annat vi åtminstone kan glädjas åt.

Med tanke på att jag är en person som med lätthet alltid haft mitt glas halvtomt och dragit mig mot det melankoliska, så borde ju nästan år 2020 varit ett rent dröm-år för min del. 

Nu är det givetvis inte riktigt så - men ni förstår vad jag menar...
Nej, det här året har varit ett evigt mörker där många lidit och även påverkats psykiskt och fysiskt. Givetvis önskade man att ha allt det här ogjort. 

Att skriva om en massa negativa sidor i travet kan jag inte göra varje fredag. Hur djäkla kul blir det, egentligen? Det låter jag andra skribenter eller travtränare ägna sig åt i Expressen.
För tänker jag efter så hittar jag ändå några positiva sidor som travsporten fött fram i det här förbannade mörkret.

De populära auktionerna har i år fått anpassa sig till nätet och online-upplägget. Givetvis inte något man föredrar, men efter förra helgen gör det ju nästan lite ont att erkänna; Menhammar- och Kolgjini Sales-auktionen var det bästa jag sett. Åtminstone på väldigt länge.

Johan Lindberg stod perfekt i roll som programledare och vid sig hade han Daniel Olsson och Lutfi Kolgjini.
Man kan ju ägna flertalet krönikor åt Ludde och vad han betytt och betyder för svensk travsport.
Daniel Olsson tycker jag även har utvecklats rejält i rollen på ATG Live.

Tidigare tyckte jag väl inte han var något vidare att hänga i julgranen, men med åren utvecklas man så klart och Olsson tillhör idag bland de bättre experterna i Liven, enligt mig. 
Han är oerhört kunnig, informativ och framförallt intressant att lyssna på! När han väl öppnar kakhålet säger han någonting intressant.
-----
Derbysegern för Hail Mary och Robert Bergh var för hela travsportens framtid en oerhört viktig och betydelsefull seger. 

Att loppets bästa häst lyckades vinna utan att på något sätt "toppas" eller pressas med utrustningen var en signal mot alla inom sporten.
Ta och tagga ner!

Inför fredag kvällens Kriterie- och Oaks-uttagningar på Solvalla lyser det rött på flera håll vad gäller skoryck och vagnvalen. Det ska så klart försöka skenas iväg till finalplatser för treåringarna. Det är givetvis inte något fördelaktigt för dessa hästarnas framtid på travbanan.
Se och lär av Bergharens arbete med Hail Mary!
-----
Ja, ikväll körs Kriterie- och Oaks-uttagningar på Solvalla. Jag räknade därför kallt med att vi skulle få ännu en urvattning av V75 med en extraomgång.
Döm om min förvåning så är det klassiskt V64-upplägg och där måste jag applådera ATG.

Spelbolaget får mycket skit på sig. Med all rätt, för den delen - inte minst vad gäller alla dessa extraomgångarna. Men även någon som gör fel kan göra rätt och med tanke på hur glada alla är att hacka på ATG måste man även hylla spelbolaget när de gör rätt.
Bra gjort, ATG!

Och att det körs intressant travsport en fredag kväll ser jag gärna mer av. Det där med söndag eftermiddagar blir kallare och kallare.

Nu tar vi helg,
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg