Irritationsmoment » 12 okt. | Fredagskrönikan - Travstugan.se
Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Irritationsmoment

Stundtals upplever jag numera ett irritationsmoment. Ett moment som gör mig närmast låg och grå. Säg vad ni vill, men jag kommer aldrig acceptera framgångarna.

Jag skulle ändå kalla mig själv för godhjärtad. Jag tror gärna det bästa om folk och att ägna tid åt att ogilla någon gör jag ytterst sällan. 
Men så finns där så klart några undantag, tyvärr.

  • Jag som tycker om att skriva om travsport tycker det är lika viktigt att hylla, lyfta fram och berömma, men lika viktigt är det även att kritisera och våga göra det öppet. Annars tappar jag min trovärdighet och blir en ganska platt typ.

Jag är medveten om att jag möjligen är snett ute. Att jag borde skärpa till mig, glömma och gå vidare. Men jag kan verkligen inte det.
Istället tänker jag; Har vi inte kommit längre än så här?

  • Stall Magnus Dahléns framgångar under året har varit helt otroliga. Hästarna har levererat och bjudit på rejäla intryck på banan. Det har på sitt sätt varit en fröjd att se hästarna. Och jag önskar verkligen jag kunde ta till mig det. 

Men vad Dahlén gjorde för ett par år sedan och som ledde till avstängning och böter är något som alltid kommer få mig att bli mörk i blicken.
Vända blad? Jag kan inte det.

Det är därför för mig ett fullkomligt irritationsmoment vid tillfällena hans hästar vinner och hyllningskörerna i media svämmar över. Jag tycker det han gjort är en skymf. Ett slag i ansiktet på hela travsporten. Men som vanligt verkar det så enkelt att glömma bort sådant och istället gå vidare.
Naiviteten är rent av skrämmande.

Jag är inte den typen. Och ni får gärna tycka jag är bitter. Men jag blir bara så förbannat irriterad var gång Dahlén rosas. Jag har inga problem att uttrycka detta. Det är knappast jag som borde skämmas...
-----
Stundtals påminns man om hur bra vi verkligen har det i svensk travsport. Det kan alltid bli bättre på flera håll, men när jag i söndags var på Charlottenlund och danska Kriteriet var det en ögonöppnare.

Det var knappast någon publikfest vi bjöds på. Matalternativen? En enda korvvagn som bemannades av en ibland två personer. Halva besökarantalet stod i korvkön hela eftermiddagen. däremot är det som alltid charmerande härligt att besöka Lunden.

Lundkriteriet

Charlottenlund under Kriteriumdagen i söndags.

Jag har inte bara travsporten som ett stort intresse. Även fotboll och Malmö FF är något jag ägnar mycket tid och energi åt. I skrivande stund är det landslagsuppehåll inom fotbollen vilket personligen är outhärdligt. 

Travet däremot... Ja, visst kan där finnas veckor och V75-omgångar som inte är jätteupphetsande, men oftast är mer eller mindre varje vecka intressant.
Och helgen som kommer? Det går inte att bli mer femstjärnigt än så. Och vi är i mitten av oktober.

Fredag kvällen från Vincennes är högklassig, lördagen från Åby är en ren njutning och på söndag är det Hamburg som förgyller vår tillvaro. Och lite i skymundan startar även Candy La Marc på Skive, förresten.
-----
Har fortfarande inte riktigt hämtat mig efter förra lördagen. Denne fantastiske On Track Piraten...!

Och på tal om fantastisk finns där väl inte mycket mer att säga om Björn Goop. En av sportens stora stjärnor och allra bästa. Nu är han förbi pappa Olle och känslan är att hans överlägsenhet bara kommer växa allt mer kommande år.

Trevlig helg,
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg