Genomkorkat rätt igenom » 2 nov. | Fredagskrönikan - Travstugan.se
Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Genomkorkat rätt igenom

Visst hade man gärna suttit och varit lite positiv, men det går inte nog att konstatera det obegripliga i det så kallade samarbetet mellan ATG och SHL.

Ja, ATG satt säkert nöjt och gnuggade händerna, klappade om varandra på axlarna och tänkte att det är nu det händer.
ATG ska in i stugorna och det med hjälp av SHL.

Ishockey är tillsammans med fotbollen sport-Sveriges populära publikskepp. Och att nu V75 skulle synas på isen tyckte väl ATG var en briljant idé. Och möjligen en lösning på att locka nya spelare till sporten.

Men nu är det inte så enkelt. Jag har inga exakta siffror, men begriper ju att spelbolaget lagt en hel del pengar på det här samarbetet.
Tidigare har även jag skrivit vad jag tyckt om det. Det tål gärna att sägas igen.

För ATG har det här samarbetet bara blivit mer och mer korkat ju längre det pågår. Och jag förstår inte varför inte frågan kring detta lyfts oftare.

Även jag hoppades lite naivt på att V75 skulle dra till sig lite fler ögon när "vi" närmade oss SHL. Men sedan har det ju blivit utformat på ett sätt som bara gör travet till rent åtlöje.

Har vi någon som har otur när de tänker? Utformades avtalet under en fredag eftermiddag där alla stressat ville hem och fira helg? Jag kan inte tro något annat.

  • Det minsta man begär av ett sådant här samarbete är att ATG åtminstone ska få liten del av kakan.
Samarbetet
Och förra lördagen hände det igen. Det som får mig att både skratta och skaka på huvudet åt "samarbetet".

Det var V75 på Jägersro. Klassiskt härliga ärtsoppsomgången med Müllers Memorial och topphästen Propulsion. Trots allt litet läge att locka över en del besökare till Jägersro med stjärnhäst på plats.
Men så kom ishockeyn och SHL i vägen och gör V75-omgången på Jägers till ett givet publikfiasko redan på förhand.

Malmö Redhawks spelade match med start kl 15.15. Mot Göteborgslaget Frölunda HC, ett lag från en region som både är populärt för ishockey och travsport.

För den logiskt tänkande är det ju därför självklart att SHL och ATG gör något åt samarbetet. Gör båda evenemangen till en enda stor publikfest i Malmö. Eller ger åtminstone folk chansen att kunna uppleva de båda utan att tvingas välja.

Istället faller det oftast på travets nitlott och det känns bara så genomkorkat rätt igenom...

-----
Även fast tävlingsdagen på Jägersro förra lördagen blev en kul sådan kändes det svårjobbat till en början.

Det är så oerhört tufft att höra om Johnny Takter.
Nu missade han även V75 på himmabanan, vilket möjligen hade fått honom på bättre humör. Det är hårt.

Personligen har jag ingen enkel vardag. Jag är född med en känsla i bröstet som alltid får mig att må lite halvkasst. Som att kroppen ständigt jagar efter något att våndas kring. Det är vad det är.

Man accepterar att den finns där, men alltid finns det dagar då det tar över lite mer än vad man önskar.
Och det är sannerligen inget jag önskar andra att få uppleva.

Jag hade hoppats få se Johnny under V75-dagen på Jägers förra helgen. Nu blev det inte riktigt så och det är så oerhört tråkigt. Istället hoppas vi få se honom bakom A Sweet Dance i Breeders'-finalen
-----
Det är kul att se hur landets yngre förmågor fortsätter ta för sig och utvecklas!
Marc Elias är en av dom. Och förra söndagen var han nere i Österrike och vann med Breidabliks Nubbe.
-----
Ja, visst älskade man att det hettade till på Jägersro förra helgen. Och som så ofta annars delades travfolket upp i två läger om vem eller vad som blev rätt eller fel.

Vad jag inte förstår är varför man ska rätta sig i ledet bara för någon uttalat sig om sin taktik på förhand? 

Jag må vara fel ute, men känslan är att bara för att Johan Untersteiner öppet snackat om sin taktik inför loppet var det för många en oskriven regel att det då skulle följas. 
Gjorde därför plötsligt Conrad Luguaer fel som körde emot? Det verkar nästan lite så.
-----
V75-omgången på Jägersro var en iskall sådan. Det var inte höst det var närmast vinter. Och tydligen var publiksiffran sämsta Müllers-siffran på flera år. Ändå tycker jag stämningen var mycket god och hög på publikplats. Och i dagens travsport får lite över 3 000 besökare ses som en godkänd siffra.

Men söndagen på Solvalla? Herregud...
Det var verkligen toppsport med tre- och fyraåringsstjärnorna. Trots det dök där upp cirka 1 400 personer. En siffra som kommer från Svensk Travsport så rimligen var där inte fler än 7-800. Det går inte att kalla det för annat än genomuselt.
-----
Vad jag dock uppskattade med söndagen på Solvalla var inte bara att få se intryck som Global Welcome och Conrads Rödluva.

Även fast Solvalla-lunken dök upp då och då var det både kul och viktigt att lite mindre tränare lyckades kvalificera sig. Och som jag skrev i mitt eftersnack är det verkligen imponerande vilken säsong Wild Love gör.

Nu tar vi helg,
Martin Engström
@ giffelpucko

Dela inlägg

Kommentera inlägg