Eventknepet » 9 nov. | Fredagskrönikan - Travstugan.se
Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Eventknepet

Där vilar alltid något depressivt över V86-kvällarna. På banan håller det väl oftast god klass och spelmässigt är V86 klart mer lockande än V75 idag. Så verkar även ATG vilja ha det i dessa jackpot-V75-alla-ska-med-yran.

Men det depressiva kring V86-kvällarna vilar givetvis i banupplevelsen. 

Den har tyvärr aldrig riktigt infunnit sig sedan V86 började delas mellan två banor. Det är roligare hemma i soffan när halva V86-spelet, även på plats på banan, körs från tv-apparaten.
Men lösningen? Ja, den verkar Jägersro faktiskt ha hittat.

Det går inte att locka med sporten. Oavsett klass är det väl egentligen inget som idag får folk att ta sig till banan. Åtminstone inte under höst- och vintertid.

En enkel genväg är att erbjuda företag en trevlig kväll. Göra det till ett event. Och senaste V86-kvällen på Jägersro blev till succé.

Plötsligt tyckte man det var lite kul att gå på Jägers en V86-kväll. Banupplevelsen levde upp. Det var det längesedan jag kände, ska jag säga.
31 oktober lyckades ett helt företag fylla Jägersrestaurangen och både restaurangen och publikplats var fyllt av sorl och stämning.

Med lite flax lockar det fler intressenter till sporten. Och sådana är välkomna varje dag in i vår gemenskap.

V86Jaegers

V86-kvällen på Jägersro senast.

Och om jag fortsätter stanna vid Jägersro.
Kommande tisdag är det åter V65-kväll och när jag kollade in propparna såg jag fram emot en toppenkväll med hög sportslig klass. Dagarna innan anmälningstopp meddelade även Adrian Kolgjini att Rajesh Face selas ut.

Tänka sig då att man ändå skulle sitta igår morse och kolla in listorna och se hur få anmälda där var. Och fyraåringsloppet, med Norton Commander och Mily i listan, ställdes in på grund av för få anmälda.
Det är rent igenom tragik.
-----

Vad hände med ställningstagandet? Eller, åtminstone att ta ställning åt det rätta hållet.

Jag har tidigare skrivit om min syn på att en tidigare dömd travtränare idag firar framgångar på V75-scenen. Det är bara in och läsa den krönikan för er som missat eller behöver påminnas - den finns här!

Tyvärr är vår sport idag utformad på ett sätt som gör att fuskare inom alltför kort tid välkomnas tillbaka med öppna armar. Eller ja, blir välkomna överhuvudtaget.

Istället för att ta i med hårdhandskarna och stänga ute sådant som skadar sporten, välkomnas de tillbaka. Vi sopar allt det gamla under mattan och vänder blad.

Förra veckan var Bo Westergaard på plats på Åby.
Även Westergaard är en man med mörk historia. Han har skadat travsporten. Men nu har vi vänt blad även till hans fördel och han är igång igen som om ingenting har hänt.

  • Vad som gör det hela än mer tråkigt är hur aktiva inte tycks vilja ta ställning mot sådana typer. Utan istället sitter upp bakom deras hästar.
    Fast, visst. Även det är, för mig, att ta ställning...
Jag hade gärna sett lite mer ställningstagande. Åt det rätta hållet.

-----

Reportagen i trav-tv håller ständigt mycket hög klass. Nej, jag är inte någon expert i ämnet, men amatörögat mitt blir imponerad varje gång. Då räcker det så.

Förra helgen gjordes ännu ett fint reportage, då med Rikard N Skoglund. Bland framtidsnamnen inom sporten.
Och återigen var det några klassiga minuter. Reportagen är välgjorda, informativa och ger alltid en mycket... kärleksfull känsla till travsporten.

Det bästa är väl också att reportagen får synas i TV4:s Nyhetsmorgon på lördag förmiddagarna när Per Skoglund hopplöst sitter och försöker snacka upp V75-omgången framför en ointresserad programledare. Men Primetime, ja det är det!
-----

Och, ja. På tal om ställningstagande.

Folk är verkligen glada i att ge ATG och Hasse Skarplöth en känga vecka ut och vecka in. Jag hade gärna önskat mig samma och fler tuffa kängor mot sådana som skadat sporten också... Eller det kanske är för känsligt för svensken?

Ja, det hela står mig upp i halsen vilket möjligen märks.
-----
Gällande lördagens V75-omgång. 
Först och främst; Det råder ingen tvekan om att det är en alldeles lysande omgång på alla sätt och vis. En eftermiddag av speciellt slag.

Spelet lockar landets alla torskar och propositionerna till lördagens omgång gör det även till en sportslig utmaning... 

Man vet varken ut eller in, och både spelare och aktiva tvingas läsa på rejält för att inte göra bort sig.
Det är så V75 ska se ut lördag efter lördag!

...Och det är väl även detta som gör en lite bitter. När det väl vankas jackpot-fest.

Det är lätt att bli en sur-kärring. För det är ju knappast någon tillfällighet att lördagens V75-omgång ser så svår och rolig ut. Plötsligt har vi inga ihåliga och tråkiga bilstartslopp, inte. 
Det är som gjort för att locka varenda speltorsk i landet (och i Tyskland som kommer sno åt sig halva utdelningen). 

  • Jag ser fram emot och hoppas vi får se lite fler sådana här V75-omgångar framöver. Motbevisa mig gärna och ge oss det. Och gör det inte bara vid tillfällen som jackpott-fester.

Martin Engström
@giffelpucko - martinengstrom@live.se

Dela inlägg

Kommentera inlägg