Efterfrågans ljuva sötma

Nu är den där jobbige skåningen igång igen. Men lugna i båten. Jag är uppe och svävar bland molnen. Äntligen är efterfrågan besvarad och det är en ljuv sötma!

Jag är väldigt glad över att analysera travlopp. Gräva i arkiven, studera loppen, tippa och analysera. Men jag har aldrig stuckit under stolen med att jag främst är frälst av sporten.
Alla är vi olika och självklart behöver man inte välja sida heller för den delen. Men för mig är tveklöst sporten det som lockar mig med travsport och inte alla dessa spelformer.

Nu är det ju så att travet är mycket beroende av spelet och 99,8% av dagarna är det spelmässiga diskussioner som rör sig om travet. Det är 'Vass eller kass', 'Björnkollen', Robert Berghs rader i Expressen som till sist avslutar med V75-tips etcetera etcetera. Det är via spelformerna vi får in nya intressenter till vår sport.
Men förra veckan flögs jag av stolen. Äntligen var ordet!

Min uppfattning av Per Skoglund är att även han är mycket av en sportslig fantast, även fast han leder spelprogrammet V75 Direkt. Och tillsammans med Erik Adielsson drog han förra veckan igång ett Youtube-program, där de ska diskutera travsporten och allt som händer.
Första avsnittet med Farnod Pirayeghar lovade gott. Och det är någonting som verkligen behövs idag!

Åsikterna är många och i stort sett alla på sociala medier vågar tycka till när det gäller travsporten. Och på gott och ont är där alltid något som engagerar. Men tyvärr har sporten inte fått utrymmet. Där har helt enkelt inte funnits plats eller intresse.

  • Det närmsta vi kommer är de femstjärniga reportagen som görs och sänds i V75 Direkt-sändningarna. På tal om; herregud vad välproducerat och snyggt det görs. Alltid! Folket bakom travreportagen är på en hög nivå.

Jag har länge efterfrågat om sportsliga program om travsporten. Där vi slipper speltipsen. Nu har vi äntligen fått det.

Och visst, Adielsson och Skoglunds mål med programmet har så klart att göra med deras kärlek för travsporten. Och där sändningen görs oerhört simpelt och enkelt producerat.
Det hade varit på sin plats ifall ST eller i varje fall ATG med sitt ATG Play agerade direkt.

Det finns förvisso en charm med detta Youtube-avsnittet med halvkasst ljud så fort de ringer in tränare och kuskar till programmet.
Men det bästa vore ifall ATG Play nappade på idén direkt och sedan bjöd på schysst ljud, bra bild och där detta sportsliga program fick chansen att synas. Jag tror det skulle bli stor succé.

Men allt är bättre än inget. Och nu har jag fått mitt sportsliga surr jag länge efterfrågat. Det är ljuvt!
-----
I förra fredagens Travronden (nr 18) bjöds vi på ett "guld och gröna skogar-reportage" om SHL- och travsamarbetet. 
Uppenbarligen har jag levt under en sten. För tydligen är allt en ren och skär succé.

Min bild av samarbetet har varit;

  • Ett samarbete där SHL-ligan inte behöver lyfta särskilt många fingrar, utan att det är ATG som cashar upp för att synas i deras ishallar.
    SHL har skrattat hela vägen till banken sedan den dagen avtalet skrevs.
  • V75-omgångar i samma ort som SHL-match krockat med varandra där båda evenemangen genomförs samtidigt - till travets nackdel.

Men uppenbarligen har jag haft fel. För nu verkar det som att samarbetet, som går ut efter våren, sägs förlängas...
-----

  • Att synas är oerhört riskabelt. Det är lite som att gå ut på plankan. Det är mer eller mindre självklart att man puttas ner. Framförallt när sociala medier är ett hav av kritiker som mestadels hänger runt där för att kunna trycka ner folk.

Möjligen är det min nära relation till ångesten som hämmat mig. Och som gjort att jag gärna valt en passiv väg istället för den lite rakare och tuffare i mina texter idag.

Utan att namnge några där, så är ATG Live en något otacksam arbetsplats idag.
Det krävs avgång på mer eller mindre de flesta som syns i rutan där idag. När den ene beskrivs som oduglig är den andra värdelös.
Man behöver verkligen inte tycka om allt och alla. Men jag önskar att folk ibland väljer andra vägar och kanaler att uttrycka sig på. 

Ibland knyta näven och vräka ur sig det i soffan eller varför inte kontakta, i det här fallet, Kanal 75 och på ett civiliserat sätt uttrycka sina tankar om nu allt är så bedrövligt. Det ger tusen gånger mer tillbaka åt kritikern. Jag lovar.
Det är lite tråkigt hur sociala medier är så associerat med en plats där man obekymrat kan kräka ur sig vad som helst idag.
-----
Belina Josselyn är en fantastisk travare man gärna hade velat njuta av även på svensk mark. Tyvärr ser det inte ut att bli så idag, då hästens vapendragare vägrar resa hit igen.
Jean-Michel Bazire bojkottar Sverige och allt som har med Sverige att göra. I det ingår även journalister, exempelvis.

Jag hade ju gärna velat se Belina Josselyn himma på Jägersro, men även det tycks vara uteslutet.
- ...Fast jag brukar alltid ha bra kontakt med Bazire. Brukar skoja med honom om att han åtminstone aldrig straffats på Jägers..., säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.
-----
Barfotasäsongen är här! Eller, ja. Det är åter tillåtet. Och med den möter vi även våren. 
Snöfallet har envist hängt sig kvar nere i Skåne. Det snöar, töar bort, för att en stund senare snöa igen. Men tidigare i veckan - ja, då mötte jag vårens första dag.

Snön låg fortsatt kvar på galoppbanan inne på Jägers. Men temperaturen låg ändå på runt tio grader och att strosa runt på en vindstilla (!!! för att vara Jägers) stallbacke var en ynnest.

28958753 10156311870554048 986874459641983383 N

Ögat ljuger för er - det var vårens första dag!

Och på tal om; Lunchlopp på Jägers nästa tisdag. Lite som en förfest till tisdag kvällens fina tävlingar på Solvalla. Bäst av allt är dock att lunchen bjuder på pannbiff med lök.

Man ska vara glad för det lilla. Och den tanken kommer göra mig jäkligt glad!
Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg