"Den förvånade är dummast i landet" » 29 apr. | Fredagskrönikan -…
FABRICE SOULOY
Redaktion

"Den förvånade är dummast i landet"

Det är vad det är. Han är tillbaka igen. Ridån har åkt ned över oss och tillbaka uppe på scenen är Fabrice Souloy. På "riktigt". Den som möjligen blev förvånad över nyheten är dummast i landet.

Den dagen Fabrice Souloy blev fälld var en stor seger för travsporten. Dessvärre blev matchen ändå till ett oavgjort resultat efter att Souloy haffade tag i svågern Philippe Billard som på papperet fick stå som tränare. Hemma på gården och på hästtäckena syntes fortfarande skandaltränarens vidriga efternamn. Allt har egentligen varit som vanligt.

  • Fuskare är inget som travsporten varit modiga nog att ta hand om. Eller, modiga... Du kan nästintill göra vad fan som helst och ändå välkomnas tillbaka med en stor varm kram. Vi har sett det flera gånger om. 

Idag verkar fuskare som om ingenting har hänt. Deras förflutna är raderat och glömt.
Att därför känna förvåning kring att Fabrice Souloy är tillbaka vore närmast idiotiskt. Vad förväntar vi oss, egentligen? Detta var väntat.

  • Verkligheten i den här sporten är i ett synsätt som är högst ovärdigt och som omöjliggör att kalla travsporten för den vackraste sporten i världen. 

Jag orkar inte känna någon besvikelse eller frustration. Vi har vetat om hur lågt ribban är satt länge nu. Fabrice Souloy är inte den förste torsken som är tillbaka igen. Om än hemma i Frankrike, än så länge.
Är ni förvånade? Ja, jag är ledsen - men då är ni dummast i landet.

Fuska dig fram och välkomnas tillbaka med en varm kram efter en femminutare i utvisningsbåset. Det är så bottenlöst uselt. Fuskarna har inte i vår sport att göra!
-----
I tisdags följde jag tävlingarna på Jägersro. Solen sken och med den Johnny Takter som var tillbaka. Jag skriver ju mer om hans comeback här.
Samtidigt som tävlingarna på hemmabanan nåddes vi av beskedet att Souloy inte är välkommen upp i Norden. Ännu.

Det är riktigt starkt agerat av nordiska travländerna och en stor vinst för vår sport här uppe i Norden. Jag har tvingats acceptera att en del fuskare är tillbaka i våra lopp, men det hade känts fruktansvärt ifall franske pajasen kom upp hit med sina vältränade djur.
Nu får vi pusta ut i fem år innan han åter ges möjligheten. Tills dess hoppas jag att hans rörelse gått under.
-----
Förra fredagens uttagningar till Drottningen och Kungapokalen var som alltid en stor fröjd att följa. Det är väl just uttagningskvällarna som är det bästa vi har. Allt och alla inriktar sig på sporten.
Även fast det ingår nåt V64-spel i det hela så är det till och med en ATG Live-studio som fokuserar på Hästarna och inte spelobjekten.

Nästa lördag på Åby blir något extra. Tills dess? Ja, då är det Örebro den här lördagen med läckra tävlingar där Orebro International som alltid står ut lite...

Trevlig helg,
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg