Årets överlägset bästa vecka » 19 apr. | Fredagskrönikan -…
Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Årets överlägset bästa vecka

Vi behöver lite positiva vindar, så den här veckan är det min främsta målsättning med krönikan. Och det kunde inte kommit lägligare än nu.

Lika mycket som jag tycker om att kritisera ditten och datten behövs där även lite positiva och glada vinklar i texterna. Emellanåt, i alla fall.
Min bittra sida har sitt övertag på mig allt som oftast, men den här veckans krönika går det inte att undvika vad vi har framför oss nästa vecka.

Påsken är vad den här. Men påskgodiset är sparat till nästa vecka. Överlägset bästa veckan i år.

Låt gå att ATG och spelbolagen gör vad de kan för att tillfredsställa spelarna. Men vad jag framförallt älskar med nästa vecka är att det är travSPORTEN som står i centrum. Spelet känns totalt iskallt.

Jag är en tråkig och lillgammal skåning nere i Malmö som obekymrat skriver vad jag tycker och tänker. Det leder ofta till att jag upplevs som tvär. Men den här veckan, ja då är det jag som är en positiv solstråle.

Låt oss gå igenom nästa vecka lite kort:

Måndag:

Johan Untersteiners obesegrade talang, Guzz Mearas, startar mot Empire, Epic och Hitthebar.

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb är tillbaka och startar på hemmabanan Halmstad mot Racing Mange och Ultra Bright. Distansen är 1 640 meter med 100 000 kronor i förstapris.

Tisdag:

Med sex segrar i karriären gör Global Adventure start nummer åtta i karriären på Solvalla mot Galantis och Master of Trix.

Conrads Roedluva

Conrads Rödluva.

Onsdag:

Likt tjuren Ferdinands kompisar framför matadorer ska flera miljonärer försöka charma Anders Malmrot till en rosa biljett i Elitloppet.

The Onions lopp över 1 640 meter kan bli en fartfest!

Adrian Kolgjini reser upp till Solvalla för loppet, även fast det är V86 från Jägresro.
Läckerhästen Rajesh Face möter Heavy Sound och publikfavoriten Charrua Forlan med 100 000 kronor i förstapris.

Torsdag:

Veckans överlägset bästa dag för travsporten med uttagningsloppen i Kungapokalen och Drottningens Pokal.

Conrad Luguaer med sin Campo Bahia strider mot Zephyr Kronos och fjolårets stostjärna, Conrads Rödluva, startar mot Zourane Kronos, Ajabaja och Zara Kronos.
-----
Olympiatravet ser ut att bli en kul tillställning. Jag tycker Åby gjort ett kanonjobb med wildcarden.
-----
Vädret kunde knappast vara bättre uppe i Umeå under förra helgens dubbeltrav. Publiksiffran blev en succé, även fast jag håller mig tveksam kring sanningshalten i den.

Norrlänningarna har en ödmjukhet jag alltid slås av när jag åker upp.
Det är trivsel på hög nivå, och även fast jag gladeligen längtar hem till Malmö hela tiden så njuter jag av stunden uppe i iskalla Norrland.

Och som skåning står man alltid ut ur mängden. Det mest roliga från helgen var solklart bussresan hem från Umåker, där överförfriskade och trevliga Umeå-bor fascinerades av min märkliga dialekt.

Men vi ses nästa år, Ume.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg