Dags för ett nytt inlägg

Meen nu är det väl dags att komma igång på riktigt här också! 
Hann ju bara skriva det första blogginlägget här innan livet hann emellan och det blev lite annat lägga fokus på. Jobb, hästar, gåskola och en massa plugg. Och så ska man blogga på det. Jag tror helt enkelt jag behöver fler timmar per dygn, haha! 

Då jag inte gick något gymnasium så läser jag just nu upp alla de betygen nu. Jag är nu inne på tredje och sista året och nu är det bara slutspurten kvar av utbildningen. Dessutom håller jag på att jobba ikapp alla uppgifter som jag missade under tiden jag låg nyamputerad på sjukhuset (ca två och en halv månad missat i skolan). Såå jag kan ju säga att det är rätt mycket plugg nu, och tyvärr lite mindre tid för häst. Ska bli fantastiskt skönt när allt det här är klart. Sitter mest och funderar på vad jag nu ska ta och göra sen? Att på något vis satsa på hästarna och travet, och media såklart, är i alla fall en självklarhet. Sen får vi väl se hur det nu ska gå till.

Linnson

Selfie med Linnson efter loppet på Bergsåker för någon vecka sen. Och jaaa, dressen är sydd för att det ska få plats ett helt ben där under så det är därför den nu är alldeles för stoor. Måste försöka göra något åt det, haha!

Hästarna
Vad gäller hästarna så är det mest träning och mindre starter just nu. Eller ja, ponnyn Linnson och jag ska ut nu i helgen på Gävletravet. Två lopp blir det. Jag har tyväääärr ingen storhäst att köra i lopp just nu så då får jag väl nöja mig med att köra ponnylopp ett tag framöver. Men det är ju kul det med! Hoppas på mer kuskstarter för mig i sommar istället. 

Efter starten i början av månaden valde vi att ge Adventure en lugnare period, hon har inte presterat på topp i de två senaste starterna trots att hon tränat otroligt fint så nu får hon en paus från tävlingsbanan tills den värsta brunstperioden är över. Hon påverkas helt enkelt för mycket av den. 
Greve tränar på för start igen men det är en bit kvar. Han har haft problem med diverse skador så han fick vila under tiden jag var inlagd på sjukhuset. Men nu är han i full gång igen och vi hoppas på att kunna få honom till start igen till sommaren. 
Linna, kallblodet, är den som har närmast till start av de stora. Hon ska förmodligen ut på Hagmyren 17 maj nästa gång. Men tyvärr hon är alldeles för het för att jag ska kunna köra henne i lopp. Komiskt nog, eftersom jag köpte henne för att jag ville ha en till häst att kunna tävla med själv. Men det visade sig rätt snabbt att det inte var möjligt, men hon fick stanna hos mig ändå. Träningsvagnen går bra för mig att köra henne i men när jag bara har ett ben att hålla emot mig med i suklyn så glider jag bara framåt när hon tar i och det blir ju inte så bra, haha. Så där har jag fått satt min gräns, tyvärr! Men hon är en rolig häst i övrigt och jag tror mycket på henne.

Molleslettens Linna Ove Berglin 2623

Så det var väl den lägesrapporten. Och precis som sist, undrar ni över något eller har önskemål om vad jag ska skriva om så lämna gärna en kommentar här nedanför :) 

Dela inlägg:

Vecka 16: Veckans höjdare

Mitten av april och på banan märks det att vi närmar oss storloppssäsongen. Framförallt tisdagen på Solvalla är en kväll med flera topphästar!
Här är veckans höjdare ni inte får missa:

Måndag 16 april:

Eskilstuna:

Veckan sätter igång med V64-tävlingar från Sundbyholmstravet.

 • Tioåringen Klöver All Over (Rebecca Dahlén) årsdebuterar i V64-1 (kl 19:30).
  I loppet syns även Cut Him Some Slack (Claes Sjöström) och Thorn Bird (Mikael J Andersson).
 • Up And Quick-stoet, Up North (Torbjörn Jansson), vann karriärens första lopp senast. Treåringen startar åter i V64-3 (kl 20:14).
 • Två som kommer från goda prestationer möts i V64-5 (kl 20:56);
  Bear Abiba (Stefan Olsson) segrade i årsdebuten senast och möter bland annat Bambi Rozz (Kim Eriksson).

Femårige toppen, Magic Gwin (Kaj Widell), gör andra starten för säsongen i V64-6 (kl 21:15). I loppet startar även Tiger Williams som får Ulf Ohlsson upp för första gången i karriären!

Magic Gwin

Magic Gwin selas ut på måndagen

Tisdag 17 april

Rättvik:

 • Lopp 5 (13:48) innehåller kapable It's Showtime Zaz (Nicklas Westerholm).

Solvalla:

Veckans främsta höjdare är utan tvekan Solvallas tisdagstävlingar som bjuder på topphästar såväl i kvalloppet som i tävlingarna.

 • Gamle derbyvinnaren, Conlight Ås (Erik Adielsson), har inte tävlat sedan 15 april 2016. Klockan 16:45 kvalar han inne på Solvalla.

Femåriga toppstoet, Southwind Feji (Mikael J Andersson), blir troligen åter svårslagen i V64-1 (kl 19:30). I samma lopp årsdebuterar Double Exposure (Örjan Kihlström).

 • Dorinda (Kim Eriksson) tampas bland annat mot Waffle Cone (Erik Adielsson) och Beautiful Bacardi (Stefan Melander) i V64-3 (kl 20:14).
 • Robert Berghs Frenchnorwegian ID visar upp sig i V64-4 (kl 20:36).

Darster F:s lopp med 100 000 kronor till vinnaren (kl 20:56) är ett topplopp med storstjärnor som Lionel (Gøran Antonsen), I Love Paris (Kaj Widell) och årsdebuterande Sweden Cup-vinnaren Volstead (Stefan Melander).

Volstead

Volstead årsdebuterar i topplopp på Solvalla!

Onsdag 18 april

V86-kväll från Solvalla och Åby;

 • Robert Berghs miljonär, Nobel Amok, visar upp sig i kvalloppet på Åby (kl 17:50).
 • Whataboutyou Zaz (Peter Untersteiner) debuterar för regi Johan Untersteiner i lopp 2 på Åby (kl 18:51).
 • Titan Brodde (Mattias Djuse) startar i V86-2 (Solvalla) mot bland andra Urban Kronos (Örjan Kihlström) och Gute Band (Johan Untersteiner).
 • Jamie Oliver (Marc Elias) som vunnit fyra av sex starter i år debuterar för stall Conrad Lugauer i V86-3 (Åby).
 • Sigel Garline (Hans-Owe Sundberg) startar i V86-4 (Solvalla) mot bra motstånd som; Dom Perignon (Örjan Kihlström), Global Trader (Jennifer Tillman) och Gizmo de Veluwe (Stefan Söderkvist).

Stoloppet, V86-8 (Solvalla) håller finfin klass!
Swish Lane (Erik Adielsson) med fyra raka segrar möter Bula Bula Am (Oskar J Andersson), Dear Friend (Johan Untersteiner) och Well Done La Marc (Erik Adielsson).

Swish Lane

Swish Lane kan ta femte raka segern i stoloppet på Solvalla

Torsdag 19 april

Jägersro:

 • I V4-1 (kl 12:45) möter Raja Mirchi-sonen Racing Ribb (Peter Ingves) bland annat Dynamite Hornline (Axel Jacobsen).

I snabbloppet V4-3 (kl 13:27) startar Demolition Man F. (Peter Untersteiner), Hall of Fashion (Christoffer Eriksson), Mitos Gold (Tommy Strandqvist) och comebackande Darling Hornline (Tobias O Eriksson).

Darling Hornline

Darling Hornline är tillbaka hemma på Jägersro efter äventyr i Frankrike

Axevalla:

Fina tävlingar från Skaraslätten under torsdag kvällen.

 • Femåringsloppet (kl 19:30) bjuder på Just Wait And See (Stefan Persson), Magic Happens (Peter Untersteiner) och Pacific W.F. (Robert Bergh).
 • Snabbloppet, V64-5 (kl 20:56) innehåller Handsome Brad (Carl Johan Jepson), O.P.Q.C. (Markus B Svedberg) och Rigoletto Jet (Jorma Kontio).
 • Bo C. (Jorma Kontio), som senast imponerade på V75, startar i V64-6 (kl 21:15) från dubbla tillägg.
  20 meter framför startar Wallbanger R.W. (Stefan Persson).

Martin Engström

Dela inlägg:

Italienskt kungamöte och schweizisk drottning.

Trots många fina lopp under lördagen både i Frankrike och Sverige återstår helgens två sportsliga höjdpunkter, åtminstone på förhand, under söndagen. Loppen som åsyftas är Gran Premio Città di Torino (Gr.ll) och Gran Premio Costa Azzurra (Gr.I) som båda körs på Vinovo, i Turin.

I det förstnämnda drabbar fyraåringarna samman över 2060 meter med autostart. Här möts framför allt fjolårets tidiga kung i kullen, Vivid Wise As och Vitruvio, som var den som tog över kungakronan under den andra halvan av säsongen. Tipsnicken går till den senare som startar från spår sex; senast hade han lekstuga med stora delar av kulltoppen i Premio Express Road på självaste Påskafton efter att tidigt ha körts till ledningen. Gången dessförinnan blev han bortkörd av Gocciadoro i Prix Charles Tiercelin på Prix d'Amérique-söndagen då han släppte ledningen till 31-oddsaren Easy des Racques vilket resulterade i att han sedermera hamnade i fjärde inner, och galopperade i början av upploppet då han satt fast bakom en mur av hästar och såg närmast ut som en tickande bomb (i positiv bemärkelse). Vivid Wise As kommer dock också från en stark prestation då han senast debuterade i Sébastien Guaratos regi genom att efter en vilsam resa i kön avsluta fortast av alla till tredjeplatsen, mot äldre hästar, i Prix du Plateau de Gravelle som vanns av Uza Josselyn.

Söndagens andra höjdpunkt, Gran Premio Costa Azzurra körs över 1600 meter med autostart och innehåller just Uza Josselyn som genrepar inför Finlandia Ajo och Elitloppet som hon redan är klar för (skrev redan den 30 januari här i bloggen att hon är en häst för Elitloppet och fick ju rätt i det). Hon radade upp topprestationer under vintermeetinget och avslutade med seger i Prix du Plateau de Gravelle. Sen dess hon haft en liten "semester" vid Utah Beach hos Stephanie Lepetit (precis som Readly Express efter sin Prix d'Amérique-seger). I Gran Premio Costa Azzurra har hon fått bricka ett och det återstår att se om hon kan svara ut Dijon som har spår två och torde vara den tuffaste motståndaren på förhand. Dijon är för övrigt även han klar för Finlandia Ajo och Romain Derieux har även öppnat för att komma till Stockholm sista helgen i maj om det går bra i de kommande starterna och han får en inbjudan. I Dijons senaste start var han trea bakom Bold Eagle i Grand Critérium de Vitesse på fina 1.09,4a/1609 meter trots att han startade från bakspår. Med i loppet är bland annat även Shadow Gar som jag gärna ser förgylla Stoeliten den sista söndagen i maj..

För att komma i "italiensk stämning" inför morgondagen ska jag nu ladda upp med Atalanta-Inter, på återseende.

Dela inlägg:

Bloggkoll: Helgens måstelopp

Som Malmöit är lördagen den rejäla höjdaren så klart. V75 på Jägers och starthäst på V4. Men där finns höjdpunkter förutom V75-dagen.
Här har jag listat helgens måstelopp:

Fredag 13 april

Mantorp:

Med sex segrar på nio starter ifjol hade Man of Steel en lysande säsong.
På fredag lunch årsdebuterar hästen för Stefan Persson i V65-1 (kl 12:45).

 • V65-3 (kl 13:27) är ett snabblopp med hästar som Pokemon Ås (Markus Niklasson), New Star Power (Wilhelm Paal) och Dokonjo (Mikael Å Linderoth).
Manofsteel

Man of Steel är tillbaka på fredaglunchen.

Kalmar:

 • Lutfi Kolgjini åker till Småland med sin treåringstalang Kennedy i lopp 3 (kl 19:15). Möter honom gör bland andra Betting Gangster (Kim Eriksson) och Staro Moschino (Johan Untersteiner).
 • Stoloppet (kl 19:38) bjuder på comebackande Quiz Töll (Thomas Uhrberg).
 • Numera fyraårige Casterly Rock (Christoffer Eriksson) visade fina toppar ifjol med seger i treåringseliten på Åby under Olympiatravsdagen.
  Hästen årsdebuterar här i lopp 5 (kl 20:00).
 • Lopp 6 (20:22) bjuder på Uddens Index (Christoffer Eriksson), kapable Four Strong Winds (Thomas Uhrberg) och Bubba Degato (Bernardo Grosso).
 • Lutfi Kolgjini årsdebuterar kapable Joke Face-sonen, Ulisse Kronos, i stayerloppet (kl 20:44).

Bollnäs:

En tävlingskväll som håller mycket god klass från Bollnäs med talanger och V64-spel;

 • Ännu obesegrade Indy Lane (Jorma Kontio) startar i V64-1 (kl 19:30).

I Tjejkvällsloppet (kl 20:56) årsdebuterar Petri Salmelas Makethemark över 2 140 meter. I loppet årsdebutera Daniel Redén Canari Match och nyförvärvet Al Dente (Ulf Eriksson).

Vincennes:

 • Kvällstrav från franska storbanan där vi Prix Jean Riaud (kl 20:42) får se Up And Quick (Pierre Vercryusse), Valko Jenilat (Eric Raffin) och svenskhästen Cash Gamble (Jean-Phillippe Monclin).

Lördag 14 april

Hagmyren:

 • Breddlopp från Hagmyren där lopp 9 (kl 13:57) bjuder på miljonären Hankypanky Pagan (Jimmy H Andersson) som är tillbaka efter lång vända nere i Frankrike. I loppet årsdebuterar även Carja (Jessica Sidbäck).

Vincennes:

Loppen från Vincennes är i skrivande stund ej fastställda. Däremot innehåller anmälningslistorna intressen som;
Evin Boko (Timo Nurmos), Eldrick Boko (Helena Burman), finskhästen Jontte Boy (Tuomas Korvenoja, Aron The Baron (Björn Goop) och Danne Edel (Goop).

Jägersro:

Fälten är inte fyllda, men klassen är det verkligen inget fel på till V75-omgången himma på Jägers.

 • Tävlingsdagens främsta behållning är Silverdivisionen (kl 18:20) med Olle Rols (Peter Ingves), Rajesh Face (Lutfi Kolgjini), Dragster (Roger Malmqvist) och Coktail Fortuna (Robert Bergh).
 • Brons (kl 17:50) Aileron (Robert Bergh), Juan (Peter Ingves), Kung Edward (Roger Malmqvist) och Sobel Conway (Peter Untersteiner).
Rajesh Face

Rajesh Face är tillbaka på Jägers!

Personligen har jag ägarintressen inför V75 i V4-2 (kl 15:08) där Donna di Damgård (Erik Adielsson) stöter på talangen Smokin Joe (Lutfi Kolgjini).

Söndag 15 april

Årjäng:

Årjängstraves andra tävlingsdag för året är med Grand Slam 75.

 • GS75-4 (kl 16:50) bjuder på Mr Lindy (Veijo Heiskanen), Obi Degato (Kaj Widell) och Red Team Rex (Per Oleg Midtfjeld).
 • Jonas Moberg årsdebuterar talangfulle Categorical i GS75-5 (kl 17:10).
 • Nicklas Westerholm-tränade Emmylou Love (Carl Johan Jepson) visar åter upp sig i GS75-7 (kl 17:48).

Martin Engström

Dela inlägg:

Vecka 15: Loppen att kolla in

En sportslig höjdarvecka där tisdag och framförallt torsdag sticker ut rejält!

Måndag 9 april:

Rättvik:

 • Nicklas Westerholm årsdebuterar V75-vinnaren Ola Montana i lopp 3 (kl 13:05).

Östersund:

 • Jan Olov Persson startar fyraåriga löftet Månlykke Am på V64.

Tisdag 10 april

Eskilstuna:

 • Free To Party (Jorma Kontio) årsdebuterar på Sundbyholmstravet - där Fast Agnes (Troels Andersen) gör andra starten efter sitt uppehåll.

Axevalla:

Fin klass på V64-tävlingarna från Axevalla med en del årsdebutanter till start.

 • Isor Håleryd (Peter Untersteiner) och Heavy Sound (Kenneth Haugstad) gör första starten för året i V64-1 (kl 19:30). 
 • Malin A Karlsson-tränade Sunwapta Goj (Oskar J Andersson) årsdebuterar i V64-5 (kl 20:56) i test inför Stochampionatet mot Current Affair (Kim Eriksson) och Chiquitita Diablo (Peter Untersteiner).
Isor

Isor Håleryd är tillbaka på tisdagen

Onsdag 11 april

Från Bergsåker och Solvalla följer vi V86-tävlingarna! Främst från Bergsåker bjuds det på fin sport.
Månprinsen A.M. (Gunnar Melander) visar åter upp sig i V86-1 (kl 20.30).

 • Peter G Normans Autobahn årsdebutar i V86-2 (kl 20:41) där även Upstream (Erik Adielsson) gör sin första start sedan derbykvalet i somras.
 • V86-3 bjuder på Ingemar Hultqvists Comewithaflash (Mika Forss). I samma lopp debuterar Pense Kloster för Daniel Wäjersten.
 • V86-5 innehåller flera V75-profiler; Magnifik Brodde (Mika Forss), Vic de Luxe (Krister Söderholm) och Digital Archive (Robert Bergh) mot Beau Mec (Ulf Ohlsson) och Narold Vox (Ulf Eriksson)

Norrlands Grand Prix (V86-7) bjuder på Weekend Fun (Rikard N Skoglund) mot Transcendence (Robert Bergh) där även Enterprise (Per Linderoth) åter visar upp sig. I loppet årsdebuterar Selmer I.H. (Mika Forss).

 • Timo Nurmos-tränade Tango Lavec är med i kvalloppet på Solvalla. Hästen har inte startat på 15 månader.
Weekend Fun

Weekend Fun är tillbaka i V86-7

Torsdag 12 april

Veckans toppkväll med högklassig sport från Örebro med Breeders' Crown-uttagningar.

 • I V64-2 (kl 19:52) ska Person of Interest (Kevin Oscarsson) försöka ta tredje raka segern. 
 • V64-4 (kl 20:36) för treåriga ston är ett topplopp!
  Hästar som Felicity Shagwell (André Eklundh), Zara Kronos (Joakim Lövgren), Global Wilderness (Erik Adielsson), Ajabaja (Christoffer Eriksson) och Adi Gallia (Nicklas Westerholm) gör upp!

V64-6 (kl 21:15) är dock godbiten på hela kvällen med årsdebuterande toppar som Lucifer Lane (Johan A Nilsson), Vainqueur R.P. (Frode Hamre), Born Unicorn (Kevin Oscarsson) och Flying Fortuna (Christoffer Eriksson).

Luciferlane

Lucifer Lane årsdebuterar i topplopp på torsdagen

Mycket nöjen hela veckan genom inför lördagens V75 från Jägersro,
Martin Engström

Dela inlägg: