• Hem
 • Elitloppet 2022

Elitloppet 2022

Här hittar du all information om 2022 års upplaga av Elitloppet! På sidan kommer du att hitta vilka hästar som är inbjudna, speltips, odds och allmän information inför världens största travlopp.

Elitloppet 2022 från Redaktionen

Elitloppet 2022

ST misstänkte nervsnittning på stjärnan

tisdag 31 maj 2022

Ordet nervsnittning slog närmast ner som en bomb i travvärlden efter hela Propulsion-skandalen efter hans ...

Elitloppet 2022

FEMLISTAN: Elitloppshelgens bästa!

måndag 30 maj 2022

1 ETONNANT Vinner man Elitloppet på det sättet som Etonnant gjorde är man given som helgens stora etta. Med 800 ...

Trist förresten för loppet och alla inblandade runt hästen att jänkarvagnsanmälde Extreme tvingats lämna återbud.Årets ...

Allt om Elitloppet 2022

Till årets Elitloppshelg kan vi äntligen se fram emot ett välfyllt Solvalla efter två år i corona-pandemins spår. På den här sidan har vi samlat all information inför årets största travhändelse. Du kan läsa allt ifrån vilka hästar som har blivit inbjudna till odds och hur du smidigast tar dig till Solvalla under den mest besökta travhelgen på hela året.

Elitloppet 2022 dooder

Vanliga frågor om Elitloppet 2022

Elitloppet 2022 närmar sig med stormsteg! Här har vi samlat frågor och svar inför årets elitlopp. Tanken är dock att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren för att underlätta för dig.

Hur ser startlistorna ut inför Elitloppet 2022?

Startlistorna till Elitloppet 2022 hittar ni här!

Hur spelar jag till Elitloppet 2022?

Det finns flera spelmöjligheter inför elitloppet 2022. Några spelbolag som har odds på elitloppet redan nu är:

Det finns flera fördelar med att spela på elitloppet redan nu, har man en häst man tror kommer att vinna eller ha platschans är det större sannolikhet att oddset är betydligt högre nu.

För att spela på förhandsoddsen klickar du på det spelbolaget där du vill lägga ditt spel och följer sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig! Vill du lära dig hur man spelar på fasta odds? Klicka här.

Körs Elitloppet som vanligt i år?

I år körs Elitloppet med publik. Du bokar enklast platser och entrébiljetter på elitloppet.se.


Klicka här
för att se biljettpriser under helgen.

Vad är fördelarna med att spela på fasta odds till Ellitloppet?

Fördelarna med fasta odds är många. Du kan spela på Elitloppet långt innan startlistorna ens har kommit och oddsen är prissatta utifrån det. Har du en häst du tror väldigt mycket på redan nu, kan du oftast få högre odds än om du spelar efter försöken. Du kan även spela head to head och plats med fasta odds.

Vilket spelbolag ska jag välja om jag vill lägga ett spel på Elitloppet 2022?

Det finns flera aktörer som erbjuder spel till Elitloppet. Våra favoriter är Unibet och Bet365. Men även NordicBet, LeoVegas och Casumo erbjuder spel till de fasta oddsen. När startlistorna har släppts kan du även spela hos ATG.

Har Solvalla öppet för publik under Elitloppet 2022?

Ja! Solvalla körs med publik i år. Du bokar dina platser på Solvallas hemsida.

Vilken tid avgörs Elitloppet?

I år avgörs Elitloppsfinalen klockan 17:45. Första försöket går av stapeln klockan 15:30 och det andra försöket körs runt 16:00.

Vilket datum äger Elitloppet 2022 rum?

Elitloppet 2022 avgörs söndagen den 29 maj 2022. Eliloppshelgen körs igång under fredag den 27 maj och fortsätter till sista loppet den 29 maj.

Vad är den bästa segertiden i elitloppet?

Fjolårsvinnaren Don Fanucci Zet är det snabbaste vinnaren av Elitloppet någonsin. Don Fanucci Zet vann på segertiden 1.08,9/1609 meter.

Vem vann Elitloppet 2021?

Elitloppet 2021 vanns av Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström för tränare Daniel Redén.

Hur bokar man resturangplatser under elitloppet 2022?

Även om de bästa platserna på Kongressen och Valla Krog är slutsålda finns det en hel del andra alternativ. Numera hittar du alla restaurangpaket på Elitloppets hemsida.

Vad är förstapriset i Elitloppet 2022?

I år får vinnaren i Elitloppet 5.000.000 kronor. Förstapriset gör Elitloppet till världens vinstrikaste sulkylopp.

Elitloppet 2022

Elitloppet är årets travhändelse i Sverige! Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla som ligger i Bromma utanför Stockholm för att se världens bästa travhästar göra upp om tre miljoner kronor. Det är dock inte bara sporten som lockar besökare, elitloppet är en av årets största folkfester i Sverige.

Första upplagan av Elitloppet (tidigare Solvallas Jubileumslopp) avgjordes 1952 och vanns av Permit och Walter Haitmann. Elitloppet har körts varje år sedan dess. 2020 års upplaga vann av Cokstile med Christoffer Eriksson i sulkyn, efter att slutvinnaren Propulsion diskvalificerats i efterhand.

I år sträcker sig Elitloppshelgen från 28 till 30 maj. Förutom Elitloppet, körs normalt sett även många andra anrika lopp under denna helg, som exempelvis Sweden Cup. Men i år pausar man Sweden Cup, likt man gjorde förra året då, man tycker att det inte finns tillräckligt med hästar. De andra loppen är; Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten, Breeders Course-final. Under både lördag och söndag avgörs V75 med 14 högklassiga lopp där världens bästa hästar kommer till Solvalla.

Elitloppet 2021 odds

Elitloppet körs över distansen 1609 meter och startmetoden är autostart. Åtta hästar gör upp i två heat varav dom fyra främsta går vidare till finalen som avgörs lite senare under eftermiddagen.

För att få vara med i Elitloppet måste man få en inbjudan av sportchefen Anders Malmrot eller vinna några av dessa lopp: Paralympiatravet, Meadow Roads lopp, Finlandia Ajo eller H.K.H Prins Daniels lopp.

Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

BB170528 AE002 1

Elitloppet Foto: Bildbyrån

Inbjudna till Elitloppet 2022
 • Don Fanucci Zet (Vinnare 2021)
 • Etonnant
 • Vivid Wise As
 • Extreme (struken 25 maj på grund av skada)
 • Perfetto
 • Vernissage Grif
 • Cokstile
 • Önas Prince
 • Admiral As
 • Snowstorm Hanover
 • Who's Who
 • Hail Mary
 • Click Bait
 • Mister F Daag
 • Night Brodde

Spela på vinnare av Elitloppet 2022

Det finns en hel spelbolag som erbjuder odds på Elitloppet 2022 redan nu. Den stora fördelen att spela på Elitloppet innan startlistorna har kommit är att du ofta kan ta mer betalt på den hästen nu vill spela, om du tror att hästen i fråga kommer att starta.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

Den här typen av spel kallas för ante-post. Ofta är oddsen lite högre innan startlistorna kommer, det beror på att du inte får tillbaka pengarna om hästen ifråga inte skulle komma till start. Efter att startlistorna har släpps spelar du som vanligt.

Läs mer om spel på fasta odds genom att klicka här.

Här är rankingen på de mest spelade hästarna (i rangordning) hos Bet365 till Elitloppet 2022

 1. Hail Mary
 2. Don Fanucci Zet
 3. Etonnant
 4. Önas Prince
 5. Vivid Wise As
 6. Who's Who
 7. Cokstile
 8. Brother Bill
 9. Admiras As
 10. Vernissage Grif
 11. Mister F Daag
 12. Snowstorm Hanover
 13. Click Bait
 14. Night Brodde
 15. Perfetto

Travstugan rekommenderar

Spela på Elitloppet 2022 hos Bet365

1250 SEK i spelkrediter

Bet365 erbjuder förhandsodds till Elitloppet 2022. Du kan spela både vinnare och plats på vem som står som slutsegrare i elitloppet. Närmare helgen släpps även odds till de övriga loppen på lördag och söndagen.

Klicka här för att spela hos Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Elitloppet 2022 odds

Förhandsspela på vem som vinner Elitloppet 2022 redan nu

Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än. Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot.
Dessutom ska tre lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Dessa lopp är:

 • Meadow Roads lopp (Solvalla) - Snowstorm Hanover
 • Finlandia Ajo (Vermo, Finland) - Cokstile
 • H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet) -

Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart söndagen innan.

Elitloppet 2022 odds (inbjudna hästarna)

Elitloppet var V75

Uppladdning inför Elitloppet 2022

Vi på Travstugan kommer att följa förberedelserna inför Elitloppet 2022 väldigt noga. Här på sajten kommer vi presentera alla inbjudna ekipage och i våra facebookgrupper pågår surret inför Sveriges största travhändelse redan nu. Vill du vara med i ''surret''? Klicka på länkarna till våra sociala medier nedan.

 • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
 • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.

PROGRAM ELITLOPPET 2022

Elitloppslördagen:


 • På lördagen inleds festen med Speedrace över 640m autostart.
  Dagen fortsätter sedan med V75-finaler, Försök och final till Sweden Cup även kallat ''lilla elitloppet'', Stoeliten och avslutar med mastiga Harper Hanovers lopp över 3 000 meter!

Elitloppssöndagen:

 • Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.
  Bland höjdpunkterna under söndagen är Elitkampen (kallblodens Elitloppet), tre- och fyraåringseliten samt Montéeliten. Höjdpunkten nummer ett på söndagen är givetvis Elitloppet!

Årets hålltider:

Fredag 27 maj

  • Första start: kl 12.45
   På programmet: Speedrace Kallblod 15:20
   Tävlingarna slut cirka kl 16:23

  Lördag 28 maj

   • 10:00 - Entré öppnar
   • 12:45 - Första start
    15:00 - V75® avd.1: kl 15.00
   • 15:55 - Sweden Cup - Final
   • 18:10 - Harper Hanovers lopp
   • 18:40 - Sista loppet startar
   • På programmet: STL-finaler, Harper Hanovers Lopp, Speedrace
    Tävlingarnas slut cirka kl 19.05

   Söndag 29 maj

   • 10:00 - Entré öppnar
   • 12:45 - Första start
   • 15:00 - V75®-1 Elitkampen
   • 15.30 - Elitloppet försök 1
   • 16:00 - Elitloppet försök 2
   • 17:45 - Elitloppet final
   • 18:18 - V75 avslutas
   • Tävlingarnas slut cirka kl 18:40

    Malmrot guidar dig runt Solvalla

    Elitloppet 2022 - restaurangplatser

    Restaurangplatserna till Elitloppshelgen är årligen väldigt populära!

    Solvalla erbjuder restaurangplatser på Bistron, Kongressen, Valla Krog och Elitloppsspecialaren; Don Fanucci Zet-tältet.
    Därtill erbjuds även mat i Målläktaren och Målcaféet.

    All information till restaurangerna hittar ni här

    Vill du bara köpa inträde till Solvalla finns det fortsatt biljetter kvar! Du hittar priser till både inträde under hela helgen och till söndagen nedan.

    Biljettpriset Elitloppet 2022

    Läktarplatser:

    Entrebiljett fredag

    50 kr

    Entrébiljett lördag

    290 kr

    Entrébiljett söndag

    350 kr

    ______________________________

    Helgbiljett läktarplats A-huset
    Numrerad plats i A-huset med möjlighet till köp av mat och dryck.

    Pris: 895 kr (slutsåld)

    Helgbiljett Uteläktare
    Onumrerad sittplats på uteläktare vid början av upploppet.

    Pris: 795 kr

    Helgbiljett
    Övriga publikområdet (däribland E-läktaren och intill bankanten)

    Pris: 490 kr

    Kontaktuppgifter till Solvalla restauranger

    E-mail: info@solvalla.se

    Tel: 08-635 91 00

    Kongressen

    Elitloppslåten

    Elitloppet 2022 - Karta

    Elitloppet hitta pa banan

    PRESSACKREDITERING

    Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 20 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail:

    ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

    ÖVRIGA FRÅGOR

    På Elitloppets hemsida går det att läsa ett "Inför ditt besök" - klicka här!

    Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

    HITTA TILL SOLVALLA

    Kollektivtrafik

    Pendeltåg, tunnelbana eller buss till Sundbyberg och sedan SL-buss nummer 113 till hållplats: Solvalla.
    Det går även tvärbana till Bromma Flygplats som ligger 1,5 kilometer från Solvalla.

    Om du ska till stallbackens entré kan du ta buss 112 och hoppa av vid station Ankarstocksvägen. Ett till alternativ är att ta blå linje mot Hjulsta och hoppa av på station Rissne. Från Rissne är det cirka 10 minuters promenad till Solvalla. Ett smidigt alternativ.

    Direktbuss från CityTerminalen

    Dirketbussar från Cityterminalen kommer att gå under lördag och söndag förmiddag 28-29 maj - ATG bjuder alla på bussresan.
    Observera att bussar endast går till Solvalla – inte tillbaka till CityTerminalen på grund av säkerhetsskäl. Solvalla hänvisar till lokala bussar, pendeltåg och tunnelbana.

    Avgångstider lördag-söndag

    Mellan klockan 09.00-14.00 där bussarna trafikerar var 15:e minut.

    Med bil

    Då möjligheter till parkering är begränsad runt Solvalla vid Elitloppet 2022 är detta ett färdmedel som helst ej rekommenderas.

    • E4 söderifrån - följ skyltar mot Bromma flygplats och sedan Solvalla, fortsätt förbi Bromma Flygplats cirka en kilometer, ta av vid Bällstavägen.
    • E4 norrifrån - följ skyltar mot Bromma flygplats och sedan Solvalla, ta av innan Bromma Flygplats, vid Travbanevägen.
    • E18 - följ skyltar mot Bromma flygplats och sedan Solvalla, ta av innan Bromma Flygplats, vid Travbanevägen.