• Hem
 • Elitloppet 2021

Elitloppet 2021

Här samlar vi all information om Elitloppet 2021 som går av stapeln mellan 28:e till 30:a maj på Solvalla. Vi har listat bästa spelbolaget om man vill spela på förhandsoddsen men du hittar även speltips och reportage inför världens största travfest.

Bästa spelbolaget med odds på Elitloppet

NordicBet

Trav från hela världen!
 • Spel på trav från hela världen
 • Stort utbud med flera spelformer
 • Lättnavigerad hemsida
 • Släpper ibland oddsen lite väl sent
Välkomstbonus
100% upp till 1000 SEK
Hämta bonus Besök hemsidan

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Hemsida: nordicbet.comGrundat: 2002
Ägare: Betsson ABHuvudkontor: Malta
Spela hos NordicBet på dator
Spela hos Nordicbet på telefonen
Spela hos NordicBet på tablet

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

NordicBet tog i hårdhandskarna mot andra spelbolag som erbjuder trav i Sverige när man tog över Racebets som var den ledande aktören för trav och galoppspel i Europa. Numera hittar man ett brett utbud på trav & galopp från hela världen hos NordicBet vilket medfört att spelbolaget nu är ett måste för den som spelar på trav.

Det här hittar du i NordicBets recension:

Läs hela recensionen

Elitloppet 2021 från Redaktionen

Elitloppsfredagen är som alla andra dagar under Elitloppshelgen speciellt på sitt sätt. Det är dagen jag senaste ...

Det har varit en framgångsrik säsong än så länge för Claes Sjöström, vilket inte minst syns inför årets Elitloppshelg.I ...

Elitloppet 2021

Kusktalangen kör TVÅ Elitlopp den här helgen

onsdag 26 maj 2021

Magnus A Djuse har de senaste åren verkligen tagit för sig. 2019 körde han in över tio miljoner kronor för att sedan ...

V75-1  Elitkampen 8 Odd Herakles har stått som den store konungen på kallblodsscenen under senaste året men har ...

Elitloppet 2021

Artiststjärnan sluter upp under Elitloppet

måndag 24 maj 2021

Little Jinder är en av landets största artister och har vunnit utmärkelsen "årets pop" både vid Grammis och P3 Guld. ...

Visst är det fullt frivilligt hur man går in i årets Elitloppet. Det går att påstå att det är bland de senaste årens ...

Vanliga frågor om Elitloppet 2021

Elitloppet 2021 närmar sig med stormsteg! Här har vi samlat frågor och svar inför årets elitlopp. Tanken är dock att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren för att underlätta för dig.

Hur ser startlistorna ut inför Elitloppet 2021?

Heat 1 (kl 15:30):

 1. Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
 2. Moni Viking - Björn Goop
 3. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
 4. Aetos Kronos - Magnus A Djuse
 5. Hickothepooh - Vidar Hop
 6. Bahia Quesnot - Junior Guelpa
 7. Cyber Lane - Johan Untersteiner
 8. Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström

Heat 2 (kl 16:00):

 1. Cokstile - Vincenzo Gallo
 2. Heavy Sound - Kenneth Haugstad
 3. Seismic Wave - Claes Sjöström
 4. Gelati Cut - Gabriele Gelormini
 5. Gareth Boko - Mats E Djuse
 6. Ecurie D. - Ulf Ohlsson
 7. Click Bait - Per Lennartsson
 8. Very Kronos - Erik Adielsson

Hur spelar jag till Elitloppet 2021?

Det finns flera spelmöjligheter inför elitloppet 2020. Några spelbolag som har odds på elitloppet redan nu är:

Det finns flera fördelar med att spela på elitloppet redan nu, har man en häst man tror kommer att vinna eller ha platschans är det större sannolikhet att oddset är betydligt högre nu.

För att spela på förhandsoddsen klickar du på det spelbolaget där du vill lägga ditt spel och följer sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig! Vill du lära dig hur man spelar på fasta odds? Klicka här.

Körs elitloppet som vanligt i år?

Elitloppet är den största höjdpunkten för dom som gillar trav. Men det är även en folkfest med över 30.000 besökare. Oavsett om du är intresserad av trav eller inte så är Elitloppet något för alla. I år ser dock det lite annorlunda ut. Det råder fortfarande restriktioner över hur stort antal som får vara på evenemang.

Inför Elitloppet 2021 välkomnar Solvalla ett begränsat antal hästägare/gäster till sin restaurang.

Vad är fördelarna med att spela på fasta odds till Ellitloppet?

Fördelarna med fasta odds är många. Du kan spela på Elitloppet långt innan startlistorna ens har kommit och oddsen är prissatta utifrån det. Har du en häst du tror väldigt mycket på redan nu, kan du oftast få högre odds än om du spelar efter försöken. Du kan även spela head to head och plats med fasta odds.

Vilket spelbolag är bäst att spela hos till elitloppet 2021?

Vi gillar främst NordicBet men även spelbolag som exempelvis Unibet, Bet365 har bra odds och varianter när det kommer till förhandsspel till elitloppet 2021.

Har Solvalla öppet för publik under elitloppet 2021?

Solvalla kommer att ha restaurangplatserna öppna under elitloppet 2021 i Bistron, Kongressen och Valla Krog.
Platser är främst prioriterade för hästägare till starthästar samt de som hade restaurangplatser till fjolårets upplaga. Vid lediga bord kommer det finnas här!

Vilken tid avgörs elitloppet?

Det är fortfarande inte bestämt vilken tid man kommer att köra Elitloppet i år. Så fort vi vet mer återkommer vi här.

Vilket datum äger Elitloppet 2021 rum?

Själva Elitloppet går av stapeln söndagen den 30:e maj. Det är dock väldigt fina lopp under hela helgen – så vi rekommenderar definitivt ett besök under både lördag och söndag.

Vad är den bästa segertiden i elitloppet?

Både Timoko och Ringostarr Treb har travat 1.09,0 i finalloppet. Den franske fantomen Bold Eagle travade dock ännu fortare i sitt försök år 2017 och kom i mål på 1.08,4. Vilket även är det officiella rekordet i världens största travlopp över sprinterdistansen 1609 meter.

Vem vann Elitloppet 2020?

Elitloppet 2020 var speciellt på många sätt. Propulsion och Örjan Kilhström var först i mål men efter att det kom fram att hästen nervsnittats blev ekipaget diskkvalificerade. Vinnaren (som slutade tvåa) blev istället Cokstile och Christoffer Eriksson.

Hur bokar man resturangplatser under elitloppet 2021?

Solvalla har sagt att man kommer att släppa in restauranggäster om nuvarande regler gäller. Har du starthäst under helgen, eller bokade förra året och lät biljetterna vara kvar under året har man förtur. Övriga kan också lägga in önskemål om bokning genom att mejla eller ringa nedan.


E-mail: restauranger@solvalla.se

Telefon: 08-627 98 60

Vad är förstapriset i Elitloppet 2021?

I år får vinnaren i Elitloppet 3.000.000 kronor.

Prisskalan är följande: 3.000.000-1.500.000-750.000-375.000-175.000-100.000-60.000-40.000 (8 priser)

Elitloppet 2021

Elitloppet är årets travhändelse i Sverige. Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla som ligger i Bromma utanför Stockholm för att se världens bästa travhästar göra upp om tre miljoner kronor. Det är dock inte bara sporten som lockar besökare, elitloppet är en av årets största folkfester i Sverige.

Första upplagan av Elitloppet (tidigare Solvallas Jubileumslopp) avgjordes 1952 och vanns av Permit och Walter Haitmann. Elitloppet har körts varje år sedan dess. 2020 års upplaga vann av Cokstile med Christoffer Eriksson i sulkyn, efter att slutvinnaren Propulsion diskvalificerats i efterhand.

I år sträcker sig Elitloppshelgen från 28 till 30 maj. Förutom Elitloppet, körs normalt sett även många andra anrika lopp under denna helg, som exempelvis Sweden Cup. Men i år pausar man Sweden Cup, likt man gjorde förra året då, man tycker att det inte finns tillräckligt med hästar. De andra loppen är; Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten, Breeders Course-final. Under både lördag och söndag avgörs V75 med 14 högklassiga lopp där världens bästa hästar kommer till Solvalla.

Elitloppet 2021 odds

Elitloppet körs över distansen 1.609 meter och startmetoden är autostart. Åtta hästar gör upp i två heat varav dom fyra främsta går vidare till finalen som avgörs lite senare under eftermiddagen.
För att få vara med i Elitloppet måste man få en inbjudan av sportchefen Anders Malmrot eller vinna några av dessa lopp: Paralympiatravet, Meadow Roads lopp, Finlandia Ajo eller H.K.H Prins Daniels lopp.

Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

Viktig information om Elitloppet 2021

Solvalla har beslutat att endast öppna restaurangerna till Elitloppet 2021 i och nuvarande restriktioner. Publikplats kommer därmed fortfarande vara stängt och stallbacken endast öppet för dom som har ett arbete att utföra. Läs mer om hur du bokar din plats på någon av Solvallas restauranger genom att klicka här.

BB200531 BB141

Solvallas publikplats är stängd under Elitloppshelgen 2021 Foto: Bildbyrån

Dessa har hitintills fått en inbjudan till Elitloppet 2021:
 • Don Fanucci Zet
 • Very Kronos
 • Vivid Wise As
 • Seismic Wave
 • Cokstile
 • Ecurie D
 • Moni Viking
 • Aetos Kronos
 • Click Bait
 • Milliondollarrhyme
 • Gelati Cut
 • Cyber Lane
 • Heavy Sound
 • Hickothepooh
 • Bahia Quesnot
 • Gareth Boko

Spela på vinnare av Elitloppet 2021

Här under har vi samlat vilka som har störst chans att vinna Elitloppet 2021 baserat på oddsen från NordicBet. Travstugan kommer givetvis att bevaka vilka hästar som blir inbjudna, och uppdatera listan allt eftersom.

Vill du enbart spela på vinnare av Elitloppet 2021 rekommenderar vi spel till ett fast odds, vilket populära spelbolag som bland annat NordicBet, Svenska Spel och Bet365 erbjuder.

Den stora fördelen med fast odds är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

Läs mer om spel på fasta odds genom att klicka här.

Här är dom tio mest spelade hästarna (i rangordning) hos NordicBet till Elitloppet 2021

 1. Don Fanucci Zet
 2. Very Kronos
 3. Vivid Wise As
 4. Seismic Wave
 5. Cokstile
 6. Ecurie D
 7. Moni Viking
 8. Aetos Kronos
 9. Click Bait
 10. Milliondollarrhyme
 11. Gelati Cut
 12. Vernissage Grif
 13. Cyber Lane
 14. Heavy Sound
 15. Double Exposure
 16. Bahia Quesenot
 17. Missle Hill
 18. Hail Mary
 19. Hickothepooh
 20. Racing Mange

Travstugan rekommenderar

Spela på Elitloppet hos NordicBet

100% upp till 1000 SEK

NordicBet erbjuder förhandsodds till Elitloppet 2021. Du kan spela både vinnare och plats på vem som står som slutsegrare i elitloppet. Närmare helgen släpps även odds till de övriga loppen på lördag och söndagen.

Klicka här för att spela hos NordicBet

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


Elitloppet 2021 odds

Förhandsspela på vem som vinner elitloppet 2021 redan nu

Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än. Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot. Dessutom ska fyra lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Dessa lopp är:

 • Paralympiatravets final (Åbytravet) - Délia du Pommereux 🇫🇷
 • Meadow Roads lopp (Solvalla) - Heavy Sound 🇸🇪
 • Finlandia Ajo (Vermo, Finland) - Hickothepooh 🇳🇴
 • H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet) -

Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart söndagen innan.

Elitloppet 2021 odds

Elitloppet var V75

Uppladdning inför Elitloppet 2021

Vi är givetvis laddade till tårna inför Sveriges största travhändelse och pratar mer än gärna om Elitloppet i allmänhet. Vi kommer givetvis att dela med oss av all information vi får ta del av, som har ett värde för våra vänner här på Travstugan. Ni hittar oss givetvis även på sociala medier:

 • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
 • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.
 • Travstugan på Twitter - Här delar vår krönikör Martin Engström sina åsikter inom travet, högt som lågt

PROGRAM ELITLOPPET 2021

Elitloppslördagen:


 • På lördagen inleds festen med Speedrace över 640m autostart.
  Dagen fortsätter sedan med V75-finaler, Stoeliten och avslutar med mastiga Harper Hanovers lopp över 3 000 meter!

Elitloppssöndagen:

 • Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.
  Bland höjdpunkterna under söndagen är Elitkampen (kallblodens Elitloppet), tre- och fyraåringseliten samt Montéeliten. Höjdpunkten nummer ett på söndagen är givetvis Elitloppet!

Årets hålltider:

 • Fredag 28 maj

Första start: kl 12.20
På programmet: Speedrace Kallblod
Tävlingarnas slut cirka kl 15.30

 • Lördag 29 maj

Första start: kl 14.30
V75® avd.1: kl 16.20
På programmet: STL-finaler, Harper Hanovers Lopp, Speedrace
Tävlingarnas slut cirka kl 19.05

 • Söndag 30 maj

Första start: kl 13.00
V75® avd.1 Elitkampen: kl 15.00
Elitloppet försök 1: kl 15.30
Elitloppet försök 2: kl 16.00
Lottning Elitloppet: kl 16.35
Breeders Course Final/Treåringseliten: kl 16.55
Elitloppet Final: kl 18.10
Tävlingarnas slut cirka kl 18.15

  Elitloppshelgen i TV

  Fredag 28 maj:

  12.00-16.00, TV12, V65 Direkt.
  17.50-17.55, TV4, Bli vän med V75.

  Lördag 29 maj:

  14.00-16.00, TV 12, V75 Direkt med V4.
  16.00-17.30, TV4, V75 Direkt.
  17.30-19.30, TV12, V75 Direkt.

  Söndag 30 maj:

  12.30-14.00, TV4, Inför Elitloppet.
  14.00-18.00, TV4, V75 Direkt med Elitloppet.
  18.00-18.30, TV4, Final Elitloppet.
  18.30-19.00, TV12, Elitloppet Studio.

  Som vanligt går det även att se tävlingarna via ATG Live på nätet samt på kanalplats 18 hos Com Hem-tittare.

  Elitloppet 2021 - studio

  Elitloppet 2021 biljetter

  Elitloppet körs endast för en begränsad publik i år i och med coronaviruset. Endast restaurangerna kommer att ha öppet på Solvalla och det är väldigt svårt att få tag på bord. Solvalla har först & främst sett till så att de som bokade platser till förra årets Elitlopp har bord, men även att det finns bord till ägare för startande hästar.

  Ni finner restaurangplatserna här!

  Kontaktuppgifter till Solvalla restauranger

  E-mail: info@solvalla.se

  Tel: 08-635 91 00

  Kongressen

  Elitloppslåten 2021

  Elitloppet 2021 - Karta

  Elitloppet hitta pa banan

  PRESSACKREDITERING

  Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 20 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail:

  ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

  ÖVRIGA FRÅGOR

  Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

  Elitloppet 2020

  Elitloppet 2020 går till historien som kanske det mest märkliga Elitloppet någonsin. Helgen avgjordes precis som brukligt men i och med coronaviruset så kördes alla tävlingsdagar utan någon publik.

  Efterspelet kring Elitloppet 2020 blev också något som det fortfarande talas flitigt om i pressen och bland folket. Stjärntränaren, Daniel Redén hade lyckats med bedriften att få med tre hästar till Elitloppet och det skulle bli det sista försöket för stjärnhästen Propulsion att vinna det åtråvärda loppet. Propulsion lottandes till spår 8 i försöket och därmed blev försvagades chanserna avsevärt. I försöket blev han hängandes i tredjespår under stora delar av loppet men Propulsion lyckades ändå bli trea och ta sig till finalen, där han lottades till spår sex.

  I finalen valde Örjan Kihlström ett lugnare lopp och när Propulsion la in slutspurten tog han ner alla ekipagen och gick mot en lätt seger.

  Två dagar efter Elitloppet (2 juni 2020) meddelade, den norska travtidningen Trav og Galopp-nytt att det fanns uppgifter som antydde på att Propulsion var nervsnittad i sina hovar. Inga hästar som är nervsnittade får tävla i Sverige. Några dagar senare meddelade Svensk Travsports VD Maria Croon att man på förbudet hade startat en utredning och tagit hjälp av extern jurist för att säkerställa vad som egentligen hade skett.

  Efter långa månader där man från Svensk Travsports sida sköt upp på beslutet, framkom det under i slitet av oktober 2020 att det stod klart att Propulsion har tävlat som nervsnittad i Sverige och att starter i Sverige skulle ogiltigförklaras. Över 27 miljoner har återkrävts och betalats ut till andra ekipage som därmed skulle ha prispengarna istället. Propulsionhärvan har växt och påföljden för både Svensk Travsport och kretsen kring Propulsion är inte klar. Svensk Travsports överdomstol ska ta beslut i frågan, men det har dröjt eftersom material från utredningen mot Daniel Redén har ''gallrats''.


  Vinnare av Elitloppet 2020 blev då istället Cokstile som kördes av Christoffer Eriksson och tränades Rocco Spagnulo.