• Hem
  • FEMLISTAN: Elitloppshelgens bästa!
El202
Nyheter

FEMLISTAN: Elitloppshelgens bästa!

30 maj 2022

Elitloppshelgen är oss förbi och vi fick som alltid se flera högklassiga insatser. Travstugan har här försökt lista sin fem-i-topp-lista över helgens bästa!

1 ETONNANT

Vinner man Elitloppet på det sättet som Etonnant gjorde är man given som helgens stora etta. Med 800 meter kvar sjabblade han till det bak i kön och därefter ska segern vara omöjlig. Den stentuffe åttaåringen gjorde dock det omöjliga möjligt och stred hem årets seger i Elitloppet.
Stora gratulationer till kusken Anthony Barrier, tränare Richard Westerrink och skötare Rodolphe Barette.

2 DIABLE DE VAUVERT

Med 800 meter kvar av tuffa Harper Hanovers lopp satt Gabriele Gelormini fortsatt sist med Diable de Vauvert. Väl med lite mer än halvvarvet kvar började ekipaget sedan avancera ute i spåren och sedan var det bara att luta sig tillbaka och njuta av det franska monstret på nio år som vände ut och in på motståndet. Man är svag för styrkefenomen i sammanhangen och Diable de Vauvert var sannerligen det i Harpers.

3 BEPI BI

Det var tidigt planerat att det inte skulle bli något Elitloppet för Bepi Bi. Med facit i hand var det möjligen just Bepi Bi som möjligen var stall Gocciadoros hetaste chans den här helgen? Femåringen lekte mer eller mindre hem Sweden Cup och över upploppsrakan var intrycket på hästen att Gocciadoro knappt behövde göra mer än hålla i sig och låta femåringen göra jobbet. Vann lekande lätt!

4 M.T.INSIDER

Man är ju svag för sagor med vackra slut. 
M.T.Insider var möjligen inte helgens stora utropstecken men sättet han tog farväl av tävlingskarriären gick inte att regissera så vackert som det till slut blev. Speedrace-historiens ohotade etta rusade hem ännu en upplaga och starten i Speedrace var karriärens allra sista start. För att kröna sagan ytterligare var det dessutom hästens födelsedag. En välförtjänt vinnare av speedrace och Olle Alsén ska vara mer än stolt över sin käre vän.

El202mttt

M.T.Insider rusar hem speedrace

5 LARADJA VRITJHOUT

Fartmaskiner som överraskar är en fröjd för travögat.
Marc Elias satt upp bakom familjetränade Laradja Vritjhout och bjöd på en uppvisning i Lärlingseliten. Ekipaget vann med överlägsna längder på segertiden 1.09,6a/1 640 meter och likt flera av stall Lugauers hästar var det en mycket ståtlig vinnare som rusade runt Solvalla-ovalen. 
Vinner man ett stort lopp på 09,6 är man väl värd att lyftas fram!

Bubblare:

Callmethebreeze (Tommy Hannés lopp), Florida Sport (Montéeliten), Kentucky River (Klass 2), Odd Herakles (Elitkampen), Oscar L.A. (Silverdivisionen), Zeudi AMG (Bronsdivisionen).