• Hem
  • Kusktalangen kör TVÅ Elitlopp den här helgen
Aetos Kronos djuse
Nyheter

Kusktalangen kör TVÅ Elitlopp den här helgen

26 maj 2021

En av travsportens främsta talanger är utan tvekan Magnus D Djuse. På söndag gör han sin första start som kusk i Elitloppet bakom Aetos Kronos - men även i kallblodens stora fest, Elitkampen, med Don Viking!

Magnus A Djuse har de senaste åren verkligen tagit för sig. 2019 körde han in över tio miljoner kronor för att sedan ifjol dubbla summan till över 20 miljoner kronor. 
Främsta meriterna har kommit under årets säsong. 

I lördags segrade han med Gareth Boko i Prins Daniels lopp - en seger som var värd 400 000 kronor. Näst högsta segerchecken ordnade han i Paralympiatravets tredje deltävling på Halmstadstravet där han segrade med Aetos Kronos, som senare slutade trea i finalen.

Just Aetos Kronos är den som Djuse har lyckats bäst med.
Under fjolåret kom ekipaget trea i Svenskt Travderby (en miljon kronor) och vann sedan uttagningen till Europaderbyt. När självaste Europaderbyt skulle köras var det däremot Örjan Kihlström som blev uppsatt. 
Hade Magnus mot förmodan blivit bortvald även den här gången inför Elitloppet på söndag hade han inte känt någon besvikelse.
– Njae... Jag har väl haft lite tur som "kommit in på honom", så man är bara glad de gångerna man får köra honom.

På söndag kör du ditt första Elitloppet. På vilket sätt kommer du förbereda dig?
– Jag kommer plugga på så mycket jag kan. Det är väldigt viktigt så klart. Det här loppet analyserar man ju dag ut och dag in.

I försöket fick Djuse spår 4 med Bold Eagle-sonen. Ett utgångsläge Djuse givetvis är nöjd över. Och något surr med tränare Jerry Riordan blir det inte förrän på söndag;
– Det tycker jag var ett bra spår, det är jag väldigt nöjd med! Jag har inte haft någon kontakt med Jerry. Han brukar inte höra av sig innan loppen utan han får nog sköta sitt jobb själv så får vi ta det där på söndag.

Förutom Elitloppet har Magnus även styrning i kallblodens motsvarighet; Elitkampen. Mot tuffingar som Lome Brage och Odd Herakles startar han där med Don Viking från spår 3.
– Det blir väldigt svårt för honom att vinna, jag får nog sikta in mig på pengar i första hand.