Vi måste surra om Erik! » 27 mars | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Vi måste surra om Erik!

Erik Adielsson... Ja, vad är det som hänt med förlorade Skånesonen? Att han är av hög klass vet vi om, men elegansen i hans styrningar måste lyftas fram. Dags att surra mer om Erik!

Erik Adielsson har sedan flera år tillbaka tillhört toppen av kuskeliten. Visst är det så. Man ska dock inte sticka under stolen att han under en tid hamnade lite på efterkälken bakom sådana som Björn Goop, Ulf Ohlsson och Örjan Kihlström.
Vad som däremot hänt med Adielsson senaste halvåret är något alldeles extra. 

Tillsammans med Very Kronos hade han uppvisningar gång på gång under fjolåret. Men vad som hänt med Erik Adielsson den här säsongen vet jag inte riktigt om jag kan skriva på ett rättvist sätt. Han har varit fullkomligt elegant i sulkyn och uppvisat en slags klassig överlägsenhet i sulkyn.
Ja, det räcker att kolla in styrningen i V75-6 idag...!

I sina 17 senaste starter har Sweetman startar på V75 i 15 av dessa. Han har onekligen varit ute på en slags "V75-turné" sedan juni år 2020. Valacken har varit en ständig nästagångare utan att riktigt leverera, men på slutet har det verkligen lossnat för femåringen.

 • I dag startade han från innerspåret i V75-6 och det verkar som Erik Adielsson funnit ett slags band med hästen. De båda försvarade innerspåret enkelt och när staketkusken satt med nervositet i magen över upploppsrakan var det en självsäker och lugn Adielsson i sulkyn som litade på sin kompis.
  Sweetman ledde loppet runt om och intrycket på honom var riktigt läckert idag! Ett gott arbete från stall Lars I Nilsson och skötare Ida Lindberg!
 • I V75-2 fick Adielsson ytterligare en V75-seger.
  Det blev en riktigt fin insats för Manny Muscle som årsdebuterade på bästa sätt i V75-2. Erik Adielsson satte sig tidigt i ledningen med fyraåringen som barnsligt enkelt aldrig gav konkurrenterna någon chans att utmana.
  Undertecknad chansspikade Sidney Celeber i loppet som vid avancemang i tredjespår sista 500 meter inte gick något vidare och stod för en blek insats.

------

V75-1 var väl inget topplopp direkt - med det sagt ska man ändå lyfta fram vinnaren!
Pere Ubu
med Peter Untersteiner tog sig tidigt till ledning och kunde därifrån hålla undan hela vägen. Untersteiner just har inte haft någon toppstart på V75-säsongen och nog kändes det skönt för honom när han lyfte näven i skyn efter målgången.

Mandela Zon har nu bekantat sig med V75-scenen. Efter två mersmakande insatser var det idag dags för första V75-segern när hingsten med Janne Korpi spurtade hem segern i V75-3.
För de som möjligen sovit lite dåligt i natt fick tidigare chansen att ta sig en tupplur första varvet som väl knappast var någon fartfest och där Carl Johan Jepson med Pacific Kingdom fick dämpa rejält.
-----
På förhand upplevde man givetvis en rejäl förväntan i maggropen. Det pirrade till att det vankades V75-finaler på Solvalla och högklassig travsport.

Även fast en del av vinnarna såg bländande fina ut så upplever jag så här i efterhand att vi ändå blev lite "stulna" på festen. Några fartfyllda eller händelserika initiativ blev vi aldrig riktigt bjudna på idag.
Liknande omgång på Åby hade garanterat givit oss någonting helt annat. Sådan är åtminstone känslan...

-----

Det såg länge ut som att Call Me Brodda skulle koppla greppet om Georgia Am i V75-4, men med 100 meter kvar lyckades Teton Sweet Lindy hitta ut från innerspåret och som med sin tränare Markus B Svedberg spurtade in segern!

Kolgjini Show - ja, det var åtminstone så det såg ut att bli i V75-5 där Adrian Kolgjini med Ubiquarian Face försvarade innerspåret och i majestätisk stil in mot slutsvängen gick mot seger. Väl då föll femåringen plötsligt i galopp och från utvändigt ledaren hela vägen gottade sig starke Global Undecided med Claes Sjöström.
Dagens seger var sannerligen efterlängtad för Global Undecided som inte vunnit på tretton raka starter (7 september 2020).

Väl hemma på Solvalla trivs Disco Volante. Och i avslutande V75-7 ledde han runt om med polaren Ulf Ohlsson. Det var liksom inget snack!
Sorbet fick en tuff inledning, placerades utvändigt ledaren efter en bit i loppet men som tröttnade över upploppet. Även Handsome Brad fick inte loppet dit han ville. Däremot passar vi upp för Antonio Trot och Hazard Boko framöver - igen...!

Stort grattis segrande skötare och ägare:
 1. Jenny Nilsson - Peresam HB
 2. Pernilla Sjundling - Ravitalli H Laakkonen Oy & ML Stable Oy
 3. Janne Korpi - Reima Kuisla Stable
 4. Alam Hosseini - Teton Stable AB
 5. Isabella Tervonen - Stall Dalhem
 6. Ida Lindberg - Green Pac AB & Lars I Nilsson
 7. Jenny Gustafsson - Stall Courant AB
Dela inlägg

Kommentera inlägg