V86: Vintern KAN överraska » 5 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V86: Vintern KAN överraska

​Under vinterhalvåret är det inte ofta vi kan ramla av stolarna av förvåning och fartfest. Men från kvällens V86 kunde vi minsann få se ett undantag. Vintern KAN överraska.

V86-2 såg på förhand ut som en öppen tillställning. Efteråt skulle vi sitta och applådera en överlägsen vinnare.
Örjan Kihlström visste vad han satt upp bakom, och det verkade som att Reigning Moni var trött på att fortsätta förlänga loser-raden. Nu var det dags för en etta.

...då är det lika bra att göra det ordentligt. V86-2 blev en överraskande skrattmatch av ekipaget som med 700 meter kvar växlade upp i ett tempo övriga inte kunde hänga med i.

Tack och adjö, sa Örjan Kihlström. Tack och adjö, sa Reigning Moni till segertorkan.

-----

Ja, hur länge har formen suttit där nu för Peter Untersteiner? Jag har slutat räkna och hänger bara med i den här leken.
Och lekte var precis vad Ofelia O.E. gjorde i V86-1, som efter att ha radat upp andraplatserna på slutet till sist fick besöka vinnarcirkeln igen.

Amatörtränare Tony Löfqvist är en stjärna han. Och så oerhört viktig för travsporten. Han bjuder på sig själv, han tror på sina hästar - som på banan levererar!

I V86-3 ledde No Comment runt om med Anders Christiansson som bjöd oss på en härlig segergest över mållinjen. Förutom startkaoset innan loppet kom iväg, var hela det här loppet förbannat kul.

  • Pappa Quarcio du Chene ska vara stolt. Sonen Amerindienne (Jorma Kontio) ser verkligen ut som någonting extra. I V86-4 blev det, närmast tjatigt nog, ännu en enkel seger.

Motbudet Tokarev (Ulf Eriksson) somnade i starten och senare från andraspår tröttnade han över upploppet och slutade näst sist. Sett till tongångarna från stallet inför loppet blev det här något av ett... fiasko?
Annan som jag blev lite besviken av i loppet var Enge Barack (Mattias Djuse) som blev fast i kön när avancemangen bakifrån sattes in med halvvarvet kvar. 

-----
Och jag har ju varit inne på det förr. Det är ju bövelen vad tjatigt allting är inför V75. Framförallt i travsändningarna. Hela fredagen, med sitt V65-spel, ägnas åt V75-jidder. Och även mitt i intensiva V86-spelet ska det tjatas V75 i studion. På något vänster ska de klämma in lite V75-surr i det stressiga schemat.
-----
Det var knappast någon drömöppning, men vad gjorde det för Zohar Font (Christoffer Eriksson) som när han väl travade in sig, löpte framåt direkt och gjorde loppet till en enkel historia? Det kan bli något av den här treåringen!
Min spik i loppet, Livi Nam Nam (Bo Falsig), gjorde vad han kunde och försökte hänga med vinnaren, men tröttnade något. Klart godkänd!

Snacka om rejäl avslutning! I V86-6 fick vi omgångens jätteskräll i form av Reverend Wine (Anders Eriksson) som bjöd på en rykande avslutning. 
Tvåa slutade Marvelous (Örjan Kihlström) som svarade för kvällens prestation och blev dessvärre ännu ett bevis på att travsporten inte är fullt så rättvis... Trots sin insats åkte han hem utan segerbuketten - men morötter lär han säkert berömmas med!

  • Short In Cash (Björn Goop)? Såg väldigt läcker ut inför loppet. Men sedan. Ja, han kan väl kort och gott bättre än så här...
  • Jorma Kontios val att gå ut i tredjespår med Sebastian Journey var väl heller inte det något att hänga i julgranen med.

Giuseppe Lubrano skötte korten helt rätt med motorn i V86-7.

Med 1 200 meter kvar klev han framåt med Pacific Face som knappast nöjde sig med någon position utvändigt ledaren. Det var bara att sätta på hästens rejäla motor och köra framåt.
Med varvet kvar satt ekipaget i ledning och kunde därifrån sedan även dra ifrån något och ta en högst välförtjänt seger!

V86 är verkligen ett skrällspel. Och det är som att "skrällgudarna" gör allt för att det ska bli så. I V86-8 satt favoriten Moses (Örjan Kihlström) i ledning men där senare punkteringen satte stopp.
Istället var det Tobbe Jansson med Hans-Owe Sundberg-tränade, Sigel Garline, som tog tag om loppet in över upploppet och tog årets tredje seger!

  • 820 besökare på Åby samt 883 besökare på Solvalla.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg