V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V86: Stjärnan lattjade

Travet behöver bredden men den behöver lika mycket storstjärnorna. Som är det där extra som gör att man varje gång fokuserar blicken lite extra. Francesco Zet är en sådan.

Jag minns när jag stod vid bankanten av Svenskt TravKriterium. Där och då fastnade jag för stjärnglansen Francesco Zet har över sig. 
Idag fullkomligt lekte han hem Prix Readly Express och såg mest ut att lattja runt ovalen. Om det är någon som inte tävlade så var det Francesco Zet. Han lekte och agerade precis som den storstjärna han är. Överlägsen.

Stall Daniel Redén kunde senare ta ytterligare två triumfer;

 • Icelands lopp kunde stallkamraten Mister Hercules ordna ännu en storseger.
  Femåringen övertog ledningen från Bepi Bi och därifrån var det tack och hej, om än att Örjan Kihlström fick påminna hingsten sista 100 meterna.
 • I avslutande V86-8, Prix Diana Zet, kunde Glamourous Rain tidigt ta hand om ledarpositionen från Red Lady Express och knappt men säkert segrade hon före Deborah S.H. och vilt flygandes Great Skills ute i spåren.
Fra

Francesco Zet mot segern.

Det blev högt tempo i V86-1 med tappra ledaren Sister of Mercy och Magnus A Djuse - för detta kunde avslutningsvis Thelma M.M. med Tomas Pettersson tacka för. Pettersson fick en helt perfekt resa med stoet när han kunde gå ner invändigt om ledaren in mot sista sväng och kunde över sista biten spurta förbi!

Erik Adielsson är en stor man som jag hyllat en sisådär nittioelva gånger. Det är tveklöst den jag ser upp till allra mest av de aktiva inom travsporten.
I 'Schyssta loppet' (V86-2) fick han bakspår med segermaskinen Velvet Gold, men hamnade perfekt till tidigt och sedan blev stoet svår att tampas mot.
Att just Erik Adielsson segrar i 'Schyssta Loppet' är inte mer än rätt.

En resolut Daniel Wäjersten kunde tidigt ta sig mot ledningen med Declan i V86-3 som knappt men säkert kunde hålla undan från duktige Lozano di Quattro.
Decathlon
från bakspåret flög fram sista biten men lyckades inte närma sig tillräckligt och föll med flaggan i topp.

Alessandro Gocciadoro försvarade innern med Zorro Wind i V86-5 och med 1.12,4/första varvet kunde ledaren senare försvara sig tryggt hela vägen mot duktiga Sourire Frö.
Stall Gocciadoro besökte även vinnarcirkeln efter V86-6 när Amornero Roc vände trista trenden och stod för en storstilad insats.
Bakom passas Viking Brodde som avslutade väldigt bra efter tio månaders frånvaro. Oxidizer däremot fortsätter vara halvdan i prestationerna...

Grattis segrande skötare och ägare:
 1. Jenni H Åsberg - Å&P Travträning AB
 2. Miina Kinnunen - Markus & Esa Eskelinen och Robert Perovuo
 3. Carola Eklund - Kötthallen I Järfälla AB
 4. Carolina Persson - Stall Zet
 5. Kaino Laine - Edoardo Guida
 6. Kaino Laine - Edoardo Guida
 7. Ninni Gardelin - Stall Zet
 8. Jenny Sundin - Stall Zet

769 besökare på Solvalla ikväll