V86: Imponerande, Untersteiner » 28 nov. | Eftersnacket -…
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V86: Imponerande, Untersteiner

Stall Peter Untersteiner fortsätter utmärka sig. Ikväll på V86 bjöd stallet på två mycket imponerande segrare. Nu har stallet klivit över 30 miljoner kronor i år.

Majoriteten av stallen i Sverige har formhöjande och formlösa perioder, men finns där något stall som verkligen går som tåget mer eller mindre hela året om så är det stall Peter Untersteiner.
Och det kan vara det som gör att stallet fortsätter växa för varje år. Efter kvällens fina resultat har Untersteiner-stallet sprungit in över 30 miljoner kronor.

I V86-1 fick Frankie Brodde ta en efterlängtad seger. Hästen fick perfekt löpning i andra par utvändigt och när ledande Furious Francis (Christoffer Eriksson) sjabblade bort sig kunde Frankie Brodde spurta hem segern mycket enkelt. Det var på tiden att han fick ta andra årssegern, även denna på Åby.

Än snyggare var det att kolla in Stonewashd Diamant i V86-7 som tog sin andra raka seger.
Hon fick det minst sagt upplagt härifrån och liftade med perfekt i tredjespår under slutvarvet, men över upploppet? Ja, där tyckte jag det var rent av klasskillnad mot konkurrenterna. När Diamanten dansade iväg var där inga som kunde stegen.

Utmärkande igår - och ikväll

  • Annat stall som fortsätter utmärka sig är så klart Daniel Redéns. Igår mös Canari Match och Bucks To Burn på Eskilstuna. Ikväll var det Coogan som strålade när han ledde V86-8 runt om. Örjan Kihlström satt bara och bevakade övriga och kunde lösa en halv korsordssida.

I loppet var Man At Work (Jorma Kontio) åter, men det blev lite väl hårt till sist att gå utvändigt ledaren och sista biten var det trötta ben. Bakom passar vi istället Pablo Andover (Bengt L Axelson)!

  • Och annat stall som kunde utmärka sig igår och även idag var Petri Puro.

Igår var Master Crowe tillbaka och vann enkelt. Idag skulle stallkamraten Cashback Pellini (Christoffer Eriksson) buga och bocka för tillställningen i loppet och Eriksson kunde slutligen bara finåka. 
-----
Man ska se upp för finländarna när de tar partybåten över till Stockholm och Solvalla. De är knappast här för att uppleva Solvalla-lunken. Här är det preparat för tävling.
Och i V86-2 kunde Mountain Cleaver (Erik Adielsson) hålla undan från Forecast (Örjan Kihlström) över upploppet och ta en högst rättvis seger.

Givetvis mycket tungt för Mattias Djuse efter V86-4 som diskades med Tintin.
Istället fick Björn Goop-tränade, Iglesias Boshoeve (Carl Johan Jepson), ta karriärens första seger.
-----

Sällan får man tuffa till sig. Eller, ja. Jag är väl inte mycket för att utmärka mig på det där sättet, men efter V86-6 kände jag mig för ett undantag.

I min tipsanalys inför omgången skrev jag: 
"11 Chocoboy blir av någon anledning helt borttappad av spelarna och i skrivande stund är han inte ens över 1%!? Här kommer det slå till och värdet kommer höjas."

Tänka sig att även den här blinda hönan kan ha rätt ibland... 
Det skulle slutligen dock "bara" räcka till sju rätt på V86-spelet 11 492 kronor utdelning på systemet för 1 848 kronor.

  • Om inget annat; Ja, spelformen ser ut att toppas inför V75 hemma på Jägersro i helgen.
  • 1 023 besökare på Solvalla ikväll respektive 581 på Åby.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg