V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V75: Gammal var "yngst"

Det var vintriga förutsättningar på Östersund idag och redan i V75-1 satt jag och log över en åldersman som såg ut som en unghäst.

Det blev full fart av V75-1 direkt och föga förvånande var det Robert Bergh mot Daniel Wäjersten-tränat som bjöd på underhållning. Bak i kön satt Rikard N Skoglund och mös med Xanthis Coktail som tackade för fartfesterna.
Xanthis Coktail är en fröjd att kolla in. Han är gammal i gamet men presterar och uppträder som att han är yngst i fältet och hungrig på att vinna. Det är sådant man vill se när en nioårig valack startar långt bak på V75. Gammal var "yngst" - grymt bra tränat Hanna Forslin!
En som hamnade snett på det i V75-1 var Daniel Wäjersten med Secret Celebration. Wäjersten tycktes hamna bra på det men plötsligt satt han sist invändigt och hästen fick aldrig riktigt chansen.

Lika snett som Wäjersten var på det i V75-1 så var han en king i V75-2. Här fick han perfekt lopp med sin Chitchat och det var läckert att se ekipaget över sista 250 meterna där Daniel Wäjersten mest satt och visslade samtidigt som Chitchat enkelt tog sin tredje raka seger.
Han lyckades senare även spåra runt om med Miss Mighty i V75-4 där utvändiga Carroty med Robert Bergh sjabblade bort sig. 

Inge B.Svärlig verkar äntligen hittat rätt igen. Senast tog han efterlängtad seger och idag spurtade han starkt hem segern med polaren Petter Lundberg i V75-3.

Henrik Svensson körde ut med sin Huddlestone som är i sitt livs form. I V75-5 fick ekipaget en rejäl kamp mot Vacqueryas och Thomas Åhlund och trots det alldeles för tuffa tempot i början så var Huddlestone en urstark tävlare. 
Han lyckades stå emot när konkurrenter utmanade och detta var bland Huddlestones bästa insatser!

  • Åhlund är säkert bra på mycket men styrningen med Vacquerays? Uruselt. Och det fick han sota för med 2 500 kr i böter och två veckors avstängning.
  • Axel Ruda är i fortsatt toppform och ska tas med nästa gång!

Tobbe Jansson och Soldhöjdens Drake är två kollegor som stormtrivs ihop och det såg vi åter i V75-6 där hästen bara var bäst över upploppsrakan och vid sidan av stod Ola Åsebö och mös.

Vi avslutade V75 med en åter fullkomligt överlägsen Daniel Wäjersten som var helt överlägsen med Borups Victory i V75-7. Intrycket, steget och avslutningen vittnade om att Borups Victory mycket väl kan vara ett jätte-utropstecken för 2023.

Stort grattis segrande skötare och ägare:
  1. Qliva AB - Elin Fast
  2. Olle Wäjersten - Stall SoFo
  3. Petter Lundberg - P Lundberg Källsenius & Stall Kul HB
  4. Olle Wäjersten - Gunnar Stelius
  5. Lars Wikström - Team Horsy AB
  6. Ola Åsebö - Åsebö Agro AB
  7. Moa Bylund - Stall Droad AB