V75: Hemmahästarna utklassade » 1 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V75: Hemmahästarna utklassade

Christoffer Eriksson satt bra på leken i V75-1 och såg ut att stjäla showen med Stoletheshow över slutvarvet. 
Men wow vilken hårdhet och fart Candy La Marc (Erik Adielsson) besitter.

När man trodde det skulle bli en enkel defilering av Stoletheshow, var det Candy La Marc som sköt till över upploppet och där Adielsson slutligen satt och njöt sista 50 metrarna och kollade in Jägersomgivningen.

Jag tyckte det blev lite av en dansklek i legoland till slut. Efter bedrövelsen senast var stoet åter i en mycket fin stil idag!
-----

Hemmahästarna utklassade

Det blev en andra mycket fin uppvisning av Aquamarin och Thomas Uhrberg.
Viktoria Selitska-tränade treåringen svarade upp senaste startens fina insats med att idag vinna från utvändigt ledaren i V75-2.

  • En hyfsad prestation inför hemmapubliken och jag säger säg upp inför framtiden; den här treåringen är något extra! Och inte bara för jag spikade på V75...

Hemmatränarna fortsatte utmärka sig.
I V75-3 körde sig Joakim Lövgren till ledning med storfavoriten Illuminati. Därifrån blev det närmast en promenad i pildammsparken i tredje raka segern före en fint avslutande Invincible H.C. (Christoffer Eriksson).

Det blev en kamp i början, framförallt för stallets Jonas Oscarsson i volten, men hästen kom iväg och han löste Klass 2-segern enkelt - och det var inte stallets sista V75-seger för dagen.

I avslutande V75-7, Gulddivisionen, blev det en strid mellan Dante Boko (Adrian Kolgjini) och Jairo (Joakim Lövgren), där sistnämnde med knapp marginal hann först över mållinjen.
Det är verkligen dags att ta den bildsköne tysken på allvar. Trots dagens motstånd tycker jag han verkligen är på väg åt rätt håll. Senast lekte han med Rajesh Face och idag var han åter utropstecknet i Guld.
-----

Dagens begivenhet, Svensk Uppfödningslöpning, blev så där dramatiskt, raffinerande och makalöst mot sista biten som vi hoppades.

Bythebook (Örjan Kihlström) fick loppet serverat i halsen och i kraftfulla steg löpte han mot storsegern, tills Torbjörn Jansson med Belker flög framåt över upploppet och stred emot.
Efter flera dramatiska minuter kom slutligen beskedet med död löpning.

Imponerande av Svante Båth att åter stråla i Uppfödningen. Ett lopp som man närmast kan kalla för hans numera.
Och otroligt skoj för Sten O Jansson med dagens upplevelse med Belker. 

En seger med god blandning!
-----
I V75-5 blev jag faktiskt väldigt glad. Jag njöt över upploppet. Det är inte ofta en häst får en rättvis utdelning och här var det dags.

Partizan Face var djäkligt fin senast på Solvalla.

Och hästen som sällan får någon utdelning, fick idag hemma på Jägersro stråla i en mäktig uppvisning. Både Partizan Face och stallet har haft det motigt, men här föll allting på plats. Och det var en njutning att kolla in honom över upploppet.

Omgångens uppvisning? Självfallet, det där ska han ha!
-----
När jag kom till Jägersro tidigare idag var första hästen jag mötte Speedy Foxy Vicane.
Stoet var ute på en tur med tränare David Källgren och allt såg så där harmoniskt och hyggligt ut. Och tänka sig att hon åter skulle sätta oss på plats.

Hon är verkligen i slag för dagen. I V75-6 med Kim Eriksson var hon snabbast över mållinjen och tillbaka i det där fantastiska intrycket i blivit bortskämda med på slutet. 
Källgren gör ett grymt jobb med henne!

  • 2 585 besökare på Jägersro idag.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg