Värdig Stenströmer-seger » 12 maj | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Värdig Stenströmer-seger

Copenhagen Cup blev aldrig det där rafflande storloppet man möjligen hoppades på.

Carl Johan Jepson med Handsome Brad lyckades svara ut konkurrenterna och styrde och ställde hela vägen in i mål.

Framförallt är det en seger man unnar Ulf Stenströmer!

  • Cyber Lane föll med flaggan i topp. Loppet var förlorat efter starten, men att gå från den tuffa positionen hela vägen och ändå se stark ut över upploppet är vasst!

Det var en ytterst oväntad start på V75-dagen från Lunden idag.

I V75-1 såg det ut att bli en lek i parken för favoriten Goldy Stardust som varvade på behaglig tid och sedan ökade farten alltmer under slutvarvet. Plötsligt in mot sista sväng föll hästen dessvärre i galopp, vilket öppnade upp sig för Queen of Sand som fått resa rygg ledaren.
Bakom ger jag stor tumme upp till årsdebuterande Mulligan som passas framöver!

  • Hade lite hopp om Stonewashd Diamant i loppet som trots allt fick en fin resa hela vägen. Dock var hon aldrig något för slutsegern av loppet...
Queenofsandlunden

V75-2 var som en slags tidsmaskin där vi rest tillbaka i tiden med några år. Vinnaren var en Gulddivisionsveteran.

Favoriten Västerboonthenews satt i ledning där andrahandsfavoriten Slide So Easy attackerade lagom till avgörandet. Från andra spår stred veteranen O'Grady som bjöd på en rejäl avslutning och där trettonåringen vann i övertygande stil. Andra raka segern för O'Grady i mycket fint skick.
Liksom senast var det Kasper K Andersen som satt i sulkyn och visst var det en väldigt oväntad insats av gamlingen som minsann fortsatt kan överraska på den stora scenen.

  • Personligen singelstreckade jag Slide So Easy som gjorde ett okej löp...

Äntligen var ordet efter V75-3 för Ochongo Face med Ulf Ohlsson som äntligen fick vinna igen! Hästen stod för en riktigt fin insats från utvändigt ledaren och kunde över upploppet kämpa ner Casino Gardenia tätt före mål.
Favoriten Platon Face hamnade snett på det i tredjespåret och föll bak i fältet med halvvarvet kvar.

Två utländska gäster satte färg på Lunden

Tyske derbyvinnaren, Mister F.Daag, inledde årets säsong på Charlottenlund. Efter att ha varit ifrån sedan november förväntade man sig kanske något trötta ben i avslutningen. Istället var det en urstark fyraåring som lekte med motståndet från utvändigt ledaren. 

I avslutande V75-7 hette den rättvise vinnaren Officer Stephen med Dion Tesselaar. Bakom plussar jag för min förstahäst, Arendelle!

Nu laddar vi om för ny vecka med bland annat Who’s Who!

Dela inlägg

Kommentera inlägg