Tungt på Solvalla » 9 feb. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Tungt på Solvalla

​​Det var knappast så man kände att våren närmar sig när V75 idag kördes på nationalbanan Solvalla. Tunga förutsättningar, kladdigt och dant med utspridda fält över upploppet.

Omgången inleddes med seger för hemmatränaren Reijo Liljendahl som fick se sin Lightningsky (Johan Untersteiner) vara starkast i V75-1.
Untersteiner var rejält framåt och aggressiv över sista bortre långsidan och med 300 meter kvar kopplade ekipaget greppet om ledningen och höll undan från Hierro Boko (Örjan Kihlström), som trots perfekt resa inte kunde utmana.

  • Zinco Jet (Ulf Ohlsson) galopperade bort framskjuten placering, ledaren Walle E.W (Erik Adielsson) tröttnade totalt från ledningen och Sahara Sandstorm (Jorma Kontio) blev fast i tredjespår med varvet kvar och kastade till sist in handduken... Möjligen inte den bästa styrningen av legendaren Kontio.
Hemmatränarna fortsatte visa segerstyrka

I V75-2 trodde man länge att Björn Goop hamnade fel på det med El Fitzgerald. Från utvändigt ledaren där första varvet gick i 18-tempo trodde man det skulle bli svårt.
Men jösses, vilken El Fitzgerald och vilken styrka det tyska stoet visade upp. 

Som väntat kördes det till höger och vänster i Lärlingschampion och vid de rådande förutsättningarna galopperades eller tröttnades det på flera ben. 
Bäst till sist var utan tvekan Anders Eriksson med Adielsson-tränade Ritchie Ås.

Arragon gick segerlös under fjolårets femton starter - har nu inlett året med två raka segrar.

In mot slutvarvet av V75-4 föll favoriten Bellfaks (Rikard N Skoglund) i en snöplig galopp. Väl sedan tog stallkamraten Järsvöodin (Ulf Ohlsson) över ledarpositionen - som även denne svek.
Med 600 meter kvar var det istället Kaj Widell som hittade ut med Arragon från tredje par invändigt och styrde in en slutligen enkel seger. Bra styrning av Widell med Hans Pettersson-tränade nioåringen som tycktes stormtrivas i biken för första gången...

Solvalla var allt annat än ett vårtecken idag. Men vad som dock visat sig vara ett är när Vomb-hästarna börjar prestera och då är de att se upp med.
I V75-5 var Adrian Kolgjini-tränade Up North (Kim Eriksson) bäst där ännu en favorit svek rejält.
Det här var Up And Quick-stoets första V75-seger i karriären i sin trettonde start.

Det såg mörkt ut för Vincent As (Carl Johan Jepson) med mindre än varvet kvar och det såg mer eller mindre kört ut. Men långt ute i banan över upploppet flög hästen framåt och spurtade hem segern.
I förhandssnacket hade tränare Magnus Dahlén meddelat att hästen behandlats inför det här. Det föll väl ut. Och något Dahlén är erkänt bra på.

Det skulle dröja ända till avslutande V75-7. Väl där fick vi se omgångens enda spetssegrare i form av Perfect Dynamite och Peter Ingves. Hästens tredje seger på dryga två år.
Ett stort grattis till stall Lisell och i övrigt kan vi fortsatt se Malkin (Kaj Widell) vara tillbaka i sitt gamla goda slag!

Gratulerar vinnande V75-skötare!

  1. Anna Andersen (Lightningsky)
  2. Laura Mattinen (El Fitzgerald)
  3. Maj Adielsson (Ritchie Ås)
  4. Hans Pettersson (Arragon)
  5. Johanna Svensson (Up North)
  6. Jennifer Oscarsson (Vincent As)
  7. Tina Lisell (Perfect Dynamite)

Senast Solvalla arrangerade V75 landade publiksiffran på makalösa 1 595.
Idag kom hela 1 936 besökare...!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg