Travet ger en mycket » 27 juni | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Travet ger en mycket

Det märktes idag återigen att travet ger en hur mycket som helst. Inom känslor uppfyller den allt och lite till. Efter Barbro Kronos känner jag mig närmast som en delägare.

Man har ju alltid sina favoriter inom sporten, så är det. Barbro Kronos är ett sto jag haft ögonen på sedan karriärens start och i uttagningen senast spikade jag henne återigen och där hon bjöd på en smaskig prestation.
Idag när det vankades E3-final mot tuffa konkurrenter tvekade jag inte en sekund. Ja, det kan ni läsa i min tipsartikel från gårdagen om ni nu vill gräva i det där... Klart som fan jag trodde på henne! Erik Adielsson var både resolut och självsäker bakom treåringen som svarade för en lysande prestation och gick i mål som vinnare. 

Över målgången upptäckte jag att jag knöt näven och vrålade ut segern. Ja, jag kände mig som en slags delägare i Barbro Kronos fastän jag inte är det för fem öre.
Vid en seger som denna märker man hur mycket travet ger en. Jag kände mig både glad, stark och överlägsen. Jag kände mig som Barbro Kronos.

 • Tränare Svante Båth? Ja, han är lika given i stora unghästloppen som Kalle Anka är klockan 15:00 på Julafton.
  Det är lika imponerande som sensationellt att konstatera. Det är inte bara att skicka ut hästarna. Man måste göra jobbet med, även fast man är en skicklig tränare som Båth. Och Svante med hela stallet bakom sig visar även i år att de levererar när de yngre tävlar om stora pengarna.
 • Erik Adielsson har aldrig varit "dålig", men visst känner jag att han höjt sig det här året.
  Jag tycker han närmast vecka efter vecka visat fina styrningar under året och att han nu fick styra in en E3-seger var ytterligare ett tecken på att år 2020 är lite av hans år.

I öppna klassen var det imponerande att kolla in Daniel Wäjersten med Global Badman. 
Snacka om att Wäjersten litade på sin häst till 100% och aldrig förivrade sig. Trots förstapriset på loppet och allt som stod på spel var Wäjersten iskall som en glaciär och visste vad för typ av häst han tränat fram.
Global Badman gick den tunga vägen, men det verkade inte bekomma honom. Snacka om att vara bäst! Och snacka om att Daniel Wäjersten var sexstjärnig i både kusk- och tränarprestationen!

 • Örjan Kihlström fick chansen bakom betrodde Maestro Zon och jag har svårt att begripa hur han tänkte i sin styrning. Den var inte bra nog.
  När Kihlström-styrningarna gör dåligt ifrån sig väljer man ofta att tro att det är något fel på hästen. "Han känner ju det". Sanningen är den att även kuskar gör fel ibland även fast man heter Örjan Kihlström. Visst var hans styrning underkänd.
  Den dagen studion vågar yttra sig det spanar jag in grisarna som flyger över himlen.

-----
Det såg upplagt ut för jättefavoriten Vikens High Yield när han tidigt övertog ledningen i V75-1 och fick bestämma i ett behagligt tempo. Det såg även upplagt ut in mot upploppet, men där han plötsligt tappade kraft och från innerspåret hittade Ribaude ut med Örjan Kihlström till en vass spurtseger.
I och med dagens seger närmar sig Ribaude miljongränsen med 986 800 kronor insprungna.

 • Segern var inte helt odiskutabel då Ribaude i trång situation med Ike Schermer tog sig ut i sitt spår. Min känsla av situationen är att det helt klart var lite väl trångt för Ribaude. Däremot var jag inte överraskad att domarna friade... Samtidigt som de bötfällde Kihlström på grund av incidenten. Det är lika rimligt som orimligt.
  Jag hade gärna sett en nedflyttning av Ribaude.

Magnus A Djuse mös likt en bondkatt med Bordeaux S. i V75-2. När Armagnac i ledning pressades av Golden Guard satte sig Djuse i en fin position och över upploppet svarade Bordeaux S. för en vass avslutning som räckte till en trygg seger i jänkarvagnen.

Vi önskade oss en duell i fina V75-4 men istället blev det ytterligare en överlägsen seger för världens bästa kallblod Odd Herakles med Tom Erik Solberg.
Månprinsen A.M.
bjöd oss på överraskande galopp och väl efter det blev det en träningsrunda för Odd Herakles som bjudit på en rejäl utveckling senaste året. Tränare Lars O. Romtveit har verkligen gjort ett toppenjobb och idag lämnade de Bergsåker med nytt svenskt rekord!

I förra starten fick vi verkligen uppleva hans starka kapacitet. Det fick vi idag med i V75-5.
Vaduz Wise A
s verkar besitta en styrka som inte riktigt får konkurrenterna att känna sig särskilt långt borta, men när det väl sedan gäller är det som att han ökar vikten ytterligare på gymmet och där konkurrenterna kämpar med 25 kg mindre på hantlarna.
Vaduz Wise As ser ju inte ut som en ståtlig vinnare, men på ett eller annat sätt presterar han ändå på ett sätt som får konkurrenterna att känna sig maktlösa till sist.

From The Mine avslutade fjolårssäsongen med seger i Silverdivisionens final. Vid årets vårstarter har han verkligen varit på gång igen och idag fick han styra och ställa hela vägen i V75-7 med Magnus A Djuse.
Catarina Norqvist verkar göra ett lysande jobb med honom och lita på att Umåker-hästen är tillbaka snart igen på V75-scenen.

Stort grattis segrande V75-skötare:

 1. Ingen uppgift
 2. Sannimaria Puotila (Bordeaux S.)
 3. Veera Ojaniemi (Barbro Kronos)
 4. Lars O. Romtveit (Odd Herakles)
 5. Miina Kinnunen (Vaduz Wise As)
 6. Carola Eklund (Global Badman)
 7. Catarina Norqvist (From The Mine)
Dela inlägg

Kommentera inlägg