Toppsport och skamsiffra » 28 okt. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Toppsport och skamsiffra

Det var högklassig travsport från Solvalla under eftermiddagen. Bland annat strålade Conrads Rödluva och Global Welcome och Örjan Kihlström segrade enkelt med stjärnorna Who's Who och Perfect Spirit.

Tävlingsdagen på Solvalla inleddes på bästa sätt. Det var fart på tillställningen och även fast stjärnan vann var det tvåan som utmärkte sig.
Möjligen var Who's Who (Örjan Kihlström) lite söndagslat?
Fyraåringen fick perfekt resa i andra par utvändigt och gjorde sedan vad han behövde, men inte mer. 

  • Utmärkande var tvåan Selmer I.H. (Mika Forss) som löpte utvändigt ledaren hela vägen i hög fart och gick i mål som stark tvåa. Riktigt bra insats!

Jaguar Dream (Claes Sjöström) överraskade oss i lopp 2. Efter resa i rygg på ledande Inti Boko (Carl Johan Jepson), hittade ekipaget ut och växlade ner Inti Boko.
Forfantone Am (Örjan Kihlström) hamnade åter pyrt till och det var precis att Kihlström ordnade finalplatsen som fyra...

Det var ju något speciellt med Conrads Rödluva (Örjan Kihlström) som inte ens ser ut att ta i. I lopp 3 var hon bara strålande bäst och i stort sett överlägsen.

Lars Marcussen har verkligen fött upp en högkapabel Candy La Marc som tillsammans med Björn Goop ledde lopp 4 runt om. Det här var första gången Goop satt upp bakom stoet som verkar hittat tillbaka till samma form som presterade under fjolårets höst.

Respektingivande guldkusk i ledning

När Björn Goop har ett bra utgångsläge med en betrodd och tidigt får ta hand om ledningen är motekipagen fulla av respekt åt guldkusken.
Med Chianti var det mestadels lugna gatan i V75-1.
Transcendence (Robert Bergh) gjorde vad han kunde och utdelas liten tapperhetsmedalj.

Goop skulle även ta hand om ledarpositionen i V75-2 tillsammans med Global Wise Guy. Det skulle dock inte bli mer än en tredjeplats. Vinnaren däremot var av det kraftfulla slaget;

Med halvvarvet kvar valde Erik Adielsson att avancera med Global Welcome som svarade för en rejäl svepning av fältet och bjöd på ett kraftfullt intryck på rekordtiden 1.12,0a/2 140 meter. Uppfödningsvinnaren har nu vunnit elva av fjorton starter. Otrolig.

Båth-stallet skulle även fira framgångar i V75-4 med Global Withdrawl (Erik Adielsson) som närmast enkelt kunde ta andra raka segern från ledningen.

Örjan Kihlström fick fuska bort tempot helt och hållet i V75-3 med Flash Am.
Väl med halvvarvet kvar närmande sig Fanny Chenal (Björn Goop) ute i spåren och tog upp striden mot ledaren som dock höll undan. 

  • Bakom dessa två bjöds vi återigen på en rykande avslutning av Racing Brodda (Rikard N Skoglund). Nu får rättvisan ge henne en seger snart!
  • Zara Kronos (Joakim Lövgren) är tyvärr inte i närheten av formen hon tidigare hade. 

V75-5 bjöd på två järnston som stred över upploppet. Klasskillnad mot övriga i loppet. 
Till sist var det Staro Miami (Mika Forss) som var den bästa och Ari-Pekka Pakkanens bidrag i finalen blir intressant att se.

A Sweet Dance (Per Lennartsson) gjorde vad hon kunde från tufft utgångsläge och var åter tillbaka i lite samma dansande skick som hon tidigare skämt bort oss med.

  • Och åter stor tumme upp till Erik Adielsson som valde att köra ut med Global Wilderness innan loppet. Sådana beslut tål alltid att uppmärksammas var gång!

Vamp Kronos (Carl Johan Jepson) lyckades hålla undan från Global Upper Style (Peter Untersteiner) i V75-6, men vad jag imponeras av är hur Wild Love (Kevin Oscarsson) fortsätter visa form! Trots hopplösa spår 12 spurtade hon in tredjeplatsen. Bengt Simberg gör ett fantastiskt bra arbete med stoet.

Det blev en skrattmatch för Perfect Spirit (Örjan Kihlström) avslutande V75-7. När Very Kronos (Erik Adielsson) åter strulade bort sig var det öppna gatan för Perfect Spirit som i trygg stil glänste sista biten.
Med 600 meter kvar tog ekipaget upp jakten mot ledande Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) och över upploppet var det inget snack.

Mellby Free (Björn Goop) visar fortsatt en mycket fin form och segern i avslutande lopp 12 inför Solvallas banpersonal var hon mycket fin.
Dibaba (Örjan Kihlström), som jag tycker sett rent av dålig ut en längre tid, svarade för en stark insats utvändigt ledaren. Bakom plussar jag även för Claes Sjöström som kvalade in Lady Youline.

  • 1 462 besökare på Solvalla idag, enligt ST. Trots toppsport rätt igenom hela eftermiddagen. Det är en skamsiffra.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg