Starkt av Melander » 29 aug. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Starkt av Melander

Jag ska inte vara mer än ärlig att jag aldrig riktigt lyft fram Gunnar Melander. Det är en självklarhet efter dagens insats på Bergsåker. Ännu en SM-titel och ännu en sådan i Månprinsens tecken i form av sonen Månlykke A.M..

Gunnar Melander har senaste åren förgyllt vår tillvaro med sin fantastiske Månprinsen A.M.. Det har varit något alldeles speciellt att följa prinsen på tävlingsbanan - men trots överlägsenheten från denne har jag väl aldrig riktigt lyft fram tränare Melander.
Det är givetvis för djäkla dåligt.

Idag var inte Månprinsen A.M. med, men istället var det sonen Månlykke A.M. som tog hand om stallets kungakrona. Och som han gjorde det. 
Liksom farsan sin visade Månlykke A.M. upp en kraftfullhet på tävlingsbanan som gör konkurrenterna chanslösa. Och det är inte minst imponerande att se hur Gunnar Melander i sulkyn verkligen litar på hästen till 100 %.

Det är en stark bedrift av Gunnar Melander att åter gå i mål som ettan när det är dags för Svenskt Mästerskap. Grattis till hela kretsen!
-----
Sir Henry P.Hill har verkligen haft någon vidare bra trend på slutet. Sjuåringen tog två snygga segrar i maj, men har sedan inte haft marginalerna på sin sida. Idag stod allting rätt.
Med Rikard N Skoglund i sulkyn kämpade hästen hem segern över upploppet och där sjuåringen tog årets tredje seger i tionde starten.

 • Personligen spikade jag Coogan i loppet som med knappa marginalen slutade tvåa. Min känsla av Örjan Kihlströms styrning var att han i tidigt skede kände sig som vinnare mot ledande Raja Ribb. Däremot blev nog Kihlström, liksom jag, överraskad av hur pass bra Sir Henry P.Hill gick över upploppet.
 • Sedan är det som alltid oerhört intressant att lyssna på diskussionerna som förs i travsändningarna. Örjan Kihlström är så klart en av de bästa vi har - men för den sakens skull ska han inte vara befriad från att motta kritik!
  När V75-sändningen diskuterade hans styrning var ett av argumenten  "han är en skicklig kusk" - sedan var det inte mer med den saken. Det är alldeles för mycket dans runt gröten när det kommer kring vissa kuskar i det här landet.

Anders Eriksson skötte styrningen alldeles utomordentligt i V75-2 med storfavoriten Borups Tornado. Ekipaget satte sig tidigt i ledningen och väl därifrån var allting över för konkurrenterna. Eriksson satt tillfreds bakom fyraåringen som aldrig såg direkt orolig för.
Stort grattis till kretsen kring Borups Tornado som verkligen ser intressant ut för framtiden!

Ja, hon är verkligen omutlig för dagen och på det sättet som Lipstick Tooma stred sig förbi Argbiggan över upploppet av V75-5 var inte bara starkt utan rent överdjäkligt.
Det gick oerhört fort under slutvarvet och trots att Lipstick Tooma varit på en slags turné på sistone där hon radat upp segrarna, var det knappast någon restrött dam på Bergsåker idag.

 • Kretsen kring Argbiggan ska givetvis även vara oerhört nöjda av dagens insats. Stoet är i sitt livs form.

Kenneth Haugstad hade stor uppvisning i V75-5 med sin Manuzio Hanover som visade upp ett rejält intryck och jag ska vara tidig att erkänna att jag varit osäker kring Haugstads tränarkarriär. Det kan jag lägga av med. 
Det var en rejäl insats som stärker Manuzio Hanover, men stärker Kenneth Haugstad ännu mer!

Under avslutningen av V75-6 följde jag rörelsemönstret på Daniel Wäjersten. Han satt totalt iskall över upploppet bakom sin Merritt. Nog fasen löste hästen det själv och vilken avslutning i årets sjätte seger i trettonde starten.

 • Som väntat blev det rejäl körning i loppet och där hästarna med bästa utgångslägena var ute ur leken när det väl gällde.

2018 segrade Ulf Eriksson med Milligan's School i Sundsvall Open Trot. Ifjol segrade Ringostarr Treb, men när denne nu har lagt ned karriären, valde Milligan's School återigen att besöka segercirkeln.
Eriksson bjöd på en härlig segergest över upploppet och Milligan's School var strålande bra idag och visade oss alla att han minsann platsar i högsta eliten de dagarna han är på hugget.

 • Sorbet däremot får kämpa vidare. Idag slutade han tvåa i loppet för tredje upplagan i rad!

Stort grattis segrande V75-skötare:

 1. Lena Wahlgren (Sir Henry P.Hill)
 2. Malin Widing (Borups Tornado)
 3. Månlykke A.M. (Anna Maria Öberg)
 4. Caroline Närström (Lipstick Tooma)
 5. Josefin Sigfridsson (Manuzio Hanover)
 6. Olivia Gedieby (Merritt)
 7. Catharina Lundström (Milligan's School)
Dela inlägg

Kommentera inlägg