Söndag med stjärnglans » 27 sep. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Söndag med stjärnglans

Söndagen från Solvalla bjöd på allt annat än söndagssömnig tillställning utan intryck. Det var åter en skrattretande insats av Ecurie D. som jag närmast känner mig tvungen att lyfta först och främst. Det är stjärnglans!

Det ska givetvis påpekas att Ecurie D. knappast ställdes mot konkurrenter som kan bjuda upp till någon dans. Med det nu konstaterat går det ändå att imponeras av den här dansknorskafransosen. 
Sättet han uppträder på banan är närmast unikt och även fast Björn Goop givetvis gör ett gott dagsverk i sulkyn, så är känslan att man kunnat spänna fast en nallebjörn i sulkyn och där Ecurie D. rett ut uppgiften. 
Han verkar läskigt medveten om vad han ska göra och sådana hästar finns det inte många av.

Björn Goop kunde även inleda V75-dagen när han med sin Mellby Free tidigt bestämde Stoeliten. Hon verkade inte ens behöva utnyttja all sin kapacitet för segern.

 • Bakom är det värt att lyfta fram tuffa Hevin Boko som åter gjorde en stark insats som tvåa. Jag var nära att döma ut Hevin Boko som ett elitsto att se fram emot - det kan jag lägga ned. Hon är tillbaka!

-----
Man satt som ett frågetecken med varvet kvar av STL Open när Per Lennartsson bakom Missle Hill släppte från sig ledningen till stallkamraten Double Exposure och Johan Untersteiner. Det skulle vara segerdraget för Lennartsson med Missle Hill som över upploppet kunde ta sig förbi kollegan med knapp marginal.

Sedan går det verkligen inte att komma ifrån att man som staketkusk rynkar på pannan över scenariot. Det går att förklara vad som helst kring hur styrningarna gjordes och hur kuskarna resonerar - till sist landar jag ändå i att det blev viss stallkörning. Och sådant medger knappast aktiva i tv-rutan. Så klart.

Med det sagt;
Det är imponerande hur stall Redén åter spänner musklerna lite försiktigt och bara av att göra det tar man första- och andraplatsen i STL Open.

 • Formen på Double Exposure är just nu inte riktigt där den var tidigare i år. Välbehövlig vila som gäller...
 • ...en som däremot är på gång igen på allvar är Racing Mange!
 • Milliondollarrhyme vet jag inte var vi har.

-----
Ännu orutinerade Magnus A Djuse har fått krävande uppgiften att utvecklas som travkusk genom att sitta upp bakom Aetos Kronos i travlopp av rejäl betydelse med tunga prischeckar. Inte någon enkel uppgift.
Djuse har givetvis synats av kritikerna och hur han agerat. Det har både varit bra och dåligt det där. Idag tyckte jag han stod för sin bästa styrning bakom Aetos Kronos, där ekipaget segrade i V75-3.

 • Conrad Luguaer satt säkerligen frustrerad över upploppet med sin Gulfstream Am som blev totalt fast och kunde därmed inte nå andraplatsen. Vad Luguaer även var nära var att orsaka olycka då det var lite väl trångt och knepigt. För detta fick han en bot på 10 000 kronor.
  Gulfstream Am däremot - ja, jag har väl varit inne på lite samma linje kring honom som med Hevin Boko. Var det slut på showen, eller? Så som han uppträtt nu i två senaste starterna tycker jag vi kan ha förhoppningar på Gulfstream Am framöver, låt säga femåringssäsongen.

Det är imponerande att se hur stall Svante Ericsson presterat den här säsongen. Phoenix Photo har utvecklats rejält för regin i år, men den som varit utropstecknet nummer ett har varit Dream Creation.
Ericsson liksom många av oss andra har nog inte begripit kapaciteten på fyraåringen - men efter vad vi fått se i två senaste starterna står det sig klart att Svante Ericsson har ruggig talang i stallet.

Jareth Boko har kämpat rejält den här säsongen i sina sexton starter och han har väl aldrig riktigt vara nära att få sätta nosen först i ett vatten som varit lite väl djupt för honom.
Idag skulle det bli trendbrott när hästen i V75-5 var närmast överlägsen tillsammans med Andreas Lövdal.

 • Bakom vinnaren vill jag lyfta fram Unarmed Face för framtiden. 
  Fyraåringen, som tidigare tränades av stall Kolgjini, gjorde idag andra starten för Johanna Hedlund och styrdes perfekt av Kevin Svedlund. Hedlund kommer tids nog tillsammans med valacken garanterat få besöka vinnarcirklar med fina prispengar, var så säkra.

Kriteriehelgen avslutades med Walter Lundbergs Memorial där Vagabond Bi tog ytterligare kliv på utvecklingsstegen och Ulf Ohlsson tog sin andra V75-seger.
Hästen var den som drog tåget ute i tredjespår med varvet kvar - och var även den som var klart bäst i det här långloppet. Grymt jobb av stall David Persson!

Gratulerar segrande V75-skötare:

 1. Sofia Hansson (Mellby Free)
 2. Tina Storetvedt (Ecurie D.)
 3. Heli Tarrimaa (Aetos Kronos)
 4. Agnes Larsson (Dream Creation)
 5. Micael Broberg (Jareth Boko)
 6. Ellinor Wennerbring (Missle Hill)
 7. David Persson (Vagabond Bi)
Dela inlägg

Kommentera inlägg