Solvallakväll » 23 okt. | Eftersnacket - Travstugan.se
Valla23Okt
Redaktion

Solvallakväll

Tog mig för ovanlighetens skull till Solvalla denna kylslagna tisdag kvällen.

Innan V65-spelet sattes igång såg vi Timo Nurmos-tränade, Amerindienne, i lopp 3 tillsammans med Jorma Kontio. Segertiden skrevs till 1.15,0a/1 640 meter.

Tycker treåringens insats värmde mycket fint och steget över upploppet var närmast mäktigt. Ja, utan att dra till med allt för mycket överord...
I blott femte starten i karriären var det åtminstone någonting alldeles extra.
-----
Det är med litet ont öga man besöker Solvalla under tisdag kvällarna. Kvällarna som var Jägersros klassiska tävlingskväll.

Men det går inte nog att hylla upplägget nationalbanan har med alltid skickliga Paula Ahlström tillsammans med påläste Mattias Spante och där sportchefen Anders Malmrot dyker in då och då i snacket.

  • Upplägget de har ger en något man upplever på få banor; man trivs även mellan loppen och det känns aldrig långtråkigt mellan loppen.

-----

Går det att springa hem 125 000 kronor på ett enklare sätt? Nej, jag tror nog inte det. Men det var fint att vila ögonen på Double Exposure.

I Peace Corps Minne tog hon årets femte seger i åttonde starten. Nu har jänkarstoet sprungit in över miljonen i år. Ynka 96 000 från fyra miljoner insprunget i karriären.

  • Jag bryr mig inte om att motståndet inte var av någon likvärdig klass. När man får se en häst som Double Exposure i Oktoberkvällen dunkar travhjärtat lite extra.
Doublevalla

Swosh sa det när Double Exposure sprang mot segern.

Peter G Norman hade vältränat i Vellum Paper som vann V65-2 från start till mål.

Det har inte varit någon enkel resa i karriären för Vellum Paper, men i år har Norman verkligen hittat rätt på henne. Och glädjande att se profilerna Per Skoglund och Paula Ahlström i cirkeln.
----- 
Det går givetvis att surra en del om besökarantalet, men det känns lika mycket som att vi gjort det nu nittioelva gånger utan att det för den sakens skull blir bättre.

Det är som det är och så vidare... Givet är det i alla fall att sporten höll god klass denna kväll och den är värd betydligt fler besökare vid sidan.
-----
C Th Ericssons Memorial med 100 000 kronor i förstapris vanns av Nurmos-tränade Zenit Brick med Björn Goop.
Över upploppet kopplade Zenit Brick ett rejält grepp om tappre ledaren Charrua Forlan (Hans-Owe Sundberg) som troligen hade inledande körningen i benen.

Zenit Brick tycks följa årstiderna. Var något formlös under varma månaderna, men nu när rysskylan drar in över landet är det hans tid att glänsa i yppersta eliten. Likt ifjol.
----- 
Nog hörde jag i högtalarna att där spelades Coldplay. Det höjer betyget...
-----
Track Angle har förgyllt Solvalla-publiken nu två gånger om. Senast var han förvisso bra, men ikväll gick han upp ytterligare en nivå.
Trots tung resa var det en formstark femåring som kunde ta ner ledaren.

Örjan Kihlström körde offensivt med Dom Perignon och ledde större delen av loppet. Men sedan senaste segern i juli har det inte stämt för fyraåringen.
Något blek även idag tycker jag.

Tvåan Glenn Boko fick en perfekt genomkörare i kroppen och är att se upp med nästa start!
-----
Det skulle dröja lite mer än två år sedan var det ett besök i vinnarcirkeln igen för Hawk Cliff. Även den här gången löste Björn Goop det med Nurmos-tränat och det måste säkert vara skönt för kretsen runt hästen att där äntligen dykt upp en etta i raden igen.

Klasskillnaden var rejäl i avslutande stayerloppet där Announcment med Erik Adielsson som med två lopp i kroppen tog karriärens andra seger.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg