Solen och Proppen sken » 13 apr. | Eftersnacket - Travstugan.se
E81DE060 5454 49A2 8AE7 1C361F444B5A
Redaktion

Solen och Proppen sken

Vädret på topp och sporten var på sin allra finaste topp från Umåker.

Det ironiska är att jag vid varje besök i Umeå mötts av skitväder. Det har varit regn, rusk och ett enda elände. Den här helgen blev brytpunkten. Solen sken in över stan vid morgonen och travsporten från Umåker höll högsta nivån.

Det gäller att vi njuter av storstjärnorna i sporten. Även travet har dessa.

Framförallt inför V75-loppen märktes det vilken storhet Propulsion är. Det var ett mäktigt sorl som ljöd över banan när Proppen värmde upp sig över ovalen. Och det är makalöst vilken storstjärna han är.

Muscle Hustle försökte. Det ger vi honom och Robert Bergh all heder åt. Men ingenting kunde stoppa Propulsion idag och intrycket under slutvarvet och sista 400 metrarna var en rejäl markering mot konkurrenterna i toppen. Proppen är knappast någon som är redo för pensionärslivet. Han är i sin allra yppersta stjärnform.

Någon timme efter loppet stod Proppen i boxen lugn och sansad och bara njöt av tillvaron. Som en storstjärna i sporten.

Dryga timmen innan var Son of God tillbaka igen och fick V75-1 serverat till sig. Han var verkligen redo direkt!
-----
V75-2 var på förhand en för mig omöjlig historia. Väl i loppet blev det en närmast sömnig sådan där Twice Kronos (Petter Lundberg) var bäst från ledningen.

Björn Karlsson föll tungt under gårdagskvällen med Backegubben. Idag skulle det däremot bli storshow med Tangen Haap.

Spår 12 över korta distansen kunde inte stoppa tioåringen som är i sitt livs form. Och jag förstår att Karlsson siktar mot Elitkampen.

V75-spelet avslutades med tre något oväntade segrare i form av Mr Golden Quick (V75-5), Roberto Diver (V75-6) och avslutande Hierro Boko (V75-7).
Framförallt sistnämnde gjorde det klart strålande och där min skrällvinnare, Zorro Swing, åter löste en topp 3-placering.
-----
Umåker bjöd på solsken idag och även sporten var publikdragande. Däremot var väl banan inte särskilt redo för antalet åskådare.
Det var på tok för lång kö till totokassorna som var allt annat än spellockande. Det låter möjligen inte som något problem, men är man på plats under en hel eftermiddag blir det till sist en frustrerande bromskloss.

Däremot var arrangemanget i övrigt toppklass med bra mat- och dryckalternativ samt ett bländande norrländskt solsken. Något jag tidigare aldrig fått uppleva.

Enligt ST var där 5 925 besökare idag. Umåker hade klart mycket folk idag, men så pass många? Ja, då såg man dubbelt vid räkningen...

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg