Snacka om raketomgång » 31 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Snacka om raketomgång

Vid årets sista dag kördes även sista omgången i Winter Burst. På Axevalla var det sju svåra lopp att gå igenom - och under dagens gång lurade även banunderlaget med favoriterna. Snacka om en raketomgång...

Varken som aktiv eller spelare är det särskilt skoj när förutsättningarna försvårar tävlingarna och blir rent av avgörande för slutresultatet. Och vad vi fick bevittna på Axevalla vid årets sista V75-omgång var rena rama raketomgången.
En raketomgång fylld av gegga, tunga innerspår och avslutningsvis bleka favoriter.

Men en som vägrade låta banan förstöra dagen var starka Othala i V75-1. Tillsammans med en självsäker och offensiv Christian Fiore, dundrade stoet runt ovalen och var bara bäst.
Bakom svarade Making Love (Robert Bergh) för en mycket fin comeback på banan. Personligen inledde jag omgången med spik och det på J.S.Apollo (Ulf Ohlsson). Starten såg perfekt ut, men att harva på utvändigt ledaren var till sist lite för mycket begärt och det resulterade till sist i en tredjeplats.

Rickard Svanstedt har en högkapabel tävlare i stallet. Dock har säsongen var allt annat än till tävlarens fördel. Det har, frånsett de två segrarna tidigare i år, inte gått särskilt bra.
Men i V75-2, inför hemmapubliken, var det en formstark Baron Gift som till sist fick sätta nosen först igen. Efter gått i mål med alla krafter sparade senast, var det idag en Baron som vägrade se sig förlorad, tätt före Michelangelo Ås (Daniel Olsson).

Och det var väl just i V75-2 som banunderlaget spökade som allra mest.
Angle of Attack (Robert Bergh) som oftast går starkt i ledningen föll bakåt i fältet som slagen redan med halvvarvet kvar, och Justice Ås (Peter Untersteiner) som tog över kastade även han in handduken med trötta ben...

...och Christoffer Eriksson såg med 600 meter kvar ut att ta hem segern med Capture i V75-3. Men tänka sig, banan ville någonting annat och istället var det jätteskrällen Ibelieveinamerica (Mathias Alm) som flög fram ute i banan i hästens första V75-seger! Och som alltid skoj med segergester över mål.
-----
Omgångens "nyckel" var på förhand helt klart Peter Untersteiner. Jag ryggade honom med spik på både Kapten Kidd och Stonewashd Diamant och förutom dessa två körde han flera andra betrodda.

 • I V75-1 galopperade Arsenal bort sig direkt.
 • I V75-4 var det en pigg Kapten Kidd som liksom senast hoppade bort segern. Upphämtningen och tredjeplatsen var av bästa slag, men att göra någonting åt ledaren Sobel Photo (Stefan Söderkvist) blev lite för mycket begärt.

När det såg som mörkast ut för röd kusk, var det i V75-5 en Untersteiner som tog det lilla lugna med Zeeland Kronos och som sedan över upploppet rusade iväg över det långa upploppet och tog en relativt enkel seger till slut.
Stoets andra V75-seger inom loppet av en vecka. Det är ett hyfsat gott slut på året.

 • I V75-6 gjorde Peter Untersteiner vad han kunde med Stonewashd Diamant som tuggade på ute i spåren med varvet kvar, vilket höll till andraplatsen. 
  Vann gjorde istället Diva Deo (Åke Svanstedt) som duellerade med Vikens Fingerprint (Oskar J Andersson) sista biten.

Och när man ändå är igång så är det bara att fortsätta.
Det såg väldigt tajt ut över målgången men vann gjorde Åke Svanstedt återigen med Pär Hedberg i form av Dream Night Palema.
Bakom stod Uappa di Azzurra (Christian Fiore) för en tapper prestation som satt i benen över upploppet. Även Tayson Bi (Rikard N Skoglund) är även värd att nämna som gjorde upp med vinnaren!

Till sist:

 • Överraskande bra prestation från Archangel Am (André Eklundh).
 • Dubbelseger på V75 och fyra totalt av Åke Svanstedt. En hyfsad snabbvisit på gamla hemmabanan.
 • 2 023 besökare lockades till Axevalla idag.

Grattis dagens V75-segrande skötare

 1. Christian Fiore (Othala)
 2. Jakob Smith (Baron Gift)
 3. Louise Frumerie (Ibelieveinamerica)
 4. Ann Norrenge (Sobel Photo)
 5. Jonna Jinesjö (Zeeland Kronos)
 6. Linus Svensson (Diva Deo)
 7. Linus Svensson (Dream Night Palema)

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg