SM-dagen 2019 » 12 okt. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

SM-dagen 2019

Ser man till stammen kunde V75- och SM-dagen på Åby knappast inletts på bättre sätt. 

Joke Face- och Lisa America-sonen Kennedy (Adrian Kolgjini) kunde ta en lugn start och sedan avancera fram efter första varvet och placerade sig i ledningen. En position han sedan höll undan från hela vägen in i mål.
Det blev rejäl körning första varvet mellan Zinzan Cash (Mikael J Andersson) och Call Me Brodda (Christoffer Eriksson), vilket Kolgjini tackade för när Mikael J Andersson inte kunde svara ytterligare en gång.

Kennedy har sedan dag ett varit en snackis och kapabel tävlare - tacka fasen för det med den vackra stammen

Velasquez Gar (Leif Millerud) stod för en riktigt stark prestation från utvändigt ledaren i amatör-SM. För kretsen kring hästen skulle det dessvärre bara räcka till en andraplats.
Vann gjorde istället Andre Agassi med Jimmy H Andersson som fick en behaglig resa i andra par invändigt och kunde över upploppet lyftas ut och kämpa ner tappre Velasquez Gar. 

  • Det man framförallt tar med sig efteråt är givetvis tränare Marcus Pihlström som bjöd på sig själv och sina känslor för tv-kamerorna. När en tränare lyfter fram sin personal är det alltid värt en hyllning!
  • Vi hade en situation in i förstasväng där Andersson med knapp marginal tog sig ner på innerspåret på Red Hot Tap Dancers bekostnad. För detta fick Jimmy H Andersson 

Tova Bengtsson var resolut både inför och under monté-SM

Bengtsson var tydlig. Kom inte här och jiddra med mig och Bonnies Celebrity. Från ledningen skulle de inte släppa förbi sig någon och sagt och gjort; Bonnies Celebrity visade åter sin fina topp i montén och var bara bäst i dagens monté-SM, och som nu mera tränas av Peter Untersteiner.
-----
Jag har grymtat förr om när aktiva även arbetar med tv-sändningarna samtidigt som de kör eller tränar V75-häst i aktuella omgången. Jag har fortsatt väldigt svårt att förstå det. 
Givetvis med häst till start var Sofia Aronssons främsta fokus på sin Star Advisor Joli. Detta märktes även idag när vinnaren inte riktigt fick den uppmärksamheten som den förtjänade. Istället beklagades det kring tempot och självfallet kommenterade Aronsson främst sin egna häst.

Det i sig är inte konstigt och det är just därför jag inte vill ha med aktiva i våra sändningar. Risken är stor att de som förtjänas få prion inte får det.
Framförallt när det är SM-dagen ska vinnarna lyftas fram betydligt mer än vanligt. Nu blev det istället att Tova Bengtsson och Bonnies Celebrity bara fick en snabb sekund i rutan.
-----
Ungdoms-SM bjöd självfallet på fartfest och gasglada ungdomar. Den mest coola var Henriette Larsen bakom Get Ready On Tour som aldrig valde att ge sig in i någon tempoökning utan tog istället en fin resa i rygg på ledaren.
Över open stretchen kunde sedan Get Ready On Tour tacka för fartfesten och vann före en urtapper Eclipse Am (Magnus A Djuse). Vi har lyckligtvis flera lovande styrningar i landet. Henriette Larsen tillhör tveklöst bland de bästa.

När stall Untersteiner sätter fart under en V75-dag gäller det att hålla i sig. Just detta fick vi göra i sto-SM som höll hög fart hela vägen 

När väl målgången passerades var det Untersteiner-tränat som vann, närmare bestämt jätteskrällen Global Upper Style (Ulf Ohlsson).
Stoet överraskade oss alla och kunde via open stretch ta hem segern före fantastiska Speedy Foxy Vicane (Kim Eriksson) och en för dagen bättre Cash Crowe (Christoffer Eriksson).

  • Med varvet kvar var det Cash Crowe i ledning med Mellby Free (Örjan Kihlström) utvändigt om sig. Det såg ut att kunna bli ett krig mellan två järnmärrar. Dessvärre hann aldrig kriget inledas. Mellby Free rullade över i galopp in mot sista sväng och Cash Crowe.

De lite mer betrodda gjorde bort sig i lärlings-SM och istället var det Victor Rosleff bakom Maggie Cash som kunde spurta hem segern före Findus M. (Jenny A Björk).

En av årets utropstecken, Milliondollarrhyme

Säsongen som Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) haft är något alldeles extra. Femåringen är en av årets stora utropstecken.
Att det varit en högkapabel travare har vi vetat om, men att det skulle bli en sådan utveckling på honom i år trodde jag aldrig. Sättet han vann Svenskt Mästerskap idag var i ren och skär utklassning, klasskillnad och allt man kan dra till med.
Stall Fredrik B Larsson har gjort ett lysande arbete!

Varma gratulationer till segrande V75-skötare:

  1. Lynn Johansson (Kennedy)
  2. Vilde Eiaungbrekke (Andre Agassi)
  3. Jenny Nilsson (Bonnies Celebrity)
  4. Erik Höglund (Get Ready On Tour)
  5. Erik Höglund (Global Upper Style)
  6. Elina Matilaninen (Maggie Cash)
  7. Arthur Leportier (Milliondollarrhyme)

3 089 besökare kom till Åby denna SM-dag

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg