Skrällgalen omgång på Åby » 13 feb. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Skrällgalen omgång på Åby

Det blev en massvis av skrällar när V75 idag avgjordes på Åbytravet där INGEN lyckades få sju rätt!

Miljonärskan visade vem som var bäst i V75-1.
Trots att Princess S.W. sprungit in betydligt mer pengar än sina konkurrenter i V75-1, så såg hon ut att ha en tuff uppgift framför sig med dubbla tillägg och flera hästar framför sig. Stoet visade dock som enda miljonärskan att hon minsann även var bäst i loppet. Untersteiner fick en perfekt resa hela vägen och när sjuåringen fick order om att anfalla svarade hon med en rykande avslutning ute i spåren.

För tolv dagar sedan tog Bara du Chene karriärens första seger i 17:e starten - idag blev det plötsligt seger nummer två, på V75!

Från ledningen var tidigare profilen Truculent svårpasserad under sin tävlingskarriär - detsamma såg det ut med sonen Lucky Truc i V75-2 som såg ut att gå mot en trygg seger.
Plötsligt med 50 meter kvar föll dock hästen i galopp, vilket Bara du Chene tackade för som liftat med bakom. Segerkusken bakom Bara du Chene var Henriette Larsen och segraren tränas av Färjestad-hörande Bengt Berg.

Det såg minst lika klart ut i V75-3 för ledande Quantum Roc och där vi övriga vände blad. Plötsligt med mindre än 50 meter kvar dök Artful Deimos upp och kunde spurta förbi ledaren och där Jorma Kontio styrde in en rejäl skräll!
Johan Untersteiner kunde även han avsluta vasst - detta i V75-4 med jätteskrällen North Dakota som tränas av Thomas Carlsson

Betydelsefull och vacker omgång!

  • Omgången bjöd på flera rejäla skrällar - det är just sådana omgångar som denna som behövs i travsporten! Inte bara för det är jätteskrällar som vänder upp och ner på spelet utan även där den mindre tränaren får uppleva ögonblick som de knappt kan drömma om.

Thomas Carlsson, tränaren till North Dakota, gick rätt genom tv-rutan. Som den mindre tränaren som knappt vet vart  han befann sig för stunden. Det kommer ta tid för Carlsson att begripa den här lördagen och visst är det helt otroligt vackert!
-----
Som om det inte vore nog med skrällar tappade betrodda duon Bugatti Miles och Oracle Tile mark direkt i V75-5 och de spelare som inte hunnit bli gråhåriga blev det nog lagom till 500 meter in i V75-5.
I ledningen satt Adrian Kolgjini med Dreamstone som höll undan hela vägen in i mål före tappre Willmer Gel och rappt avslutande Totti Face.

I V75-6 fick vi för ovanlighetens skull en favoritsegrare i form av formtoppade Morotai Degato där Oskar Kylin Blom gjort ett starkt tränarjobb.
Erik Adielsson satte sig planenligt i ledningen i tidigt skede och kunde därifrån gå undan i en överlägsen seger före Exclusive Matter.

Omgångens mest imponerande segrare bjöds vi på i avslutningen

Carl Johan Jepson fick en rejäl fart på Oxidizer som gick otroligt bra hela vägen och över upploppet flög David Persson-tränade tysken över upploppet till en närmast överlägsen seger. 
I ledningen satt Broadway Sun som över upploppet kastade in handduken. Laradja Vritjhout kördes rygg ledaren och sköt till över open stretch men hade inget att ge mot vinnaren som nog ändå var omgångens mest imponerande vinnare!

STORT GRATTIS SEGRANDE V75-SKÖTARE OCH ÄGARE:
  1. Stian Stoum - Easy KB
  2. Isabelle Flacking - Stall Flacking & Berg AB
  3. Suvi Paloaho - Stall Racing Oy & RAQ Team Oy
  4. Thomas & Sture Carlsson
  5. Josefine Olsson - Bjarke Haagensen och Mikke Andersen
  6. Jenny Eriksson - Bloms Konsulting HB
  7. Frida Karlsson - Rånes Management AB
Dela inlägg

Kommentera inlägg